SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,su tady novej a měl bych jeden dotaz.Známej má WTU 315 s možností připojení dálkového ovládání a dnes jsem se na to byl dívat,protože mu to jede pořát naplno.Nevíte někdo čím by to mohlo být,nebo nemáte někdo schema od této svářečky ať vím,co mám kde měřit.Předem dík za odpovědi.
nema tahle svarecka taky takovy vehement jako mela tryodyna? kdyz borec svarel a slo mu to,tak si nenapadne prisel k masine a ten vehement si mu vycukl a v turanu tam skocilo 300A :-) a uz tam mel diru
WTU 315
Dobrý den Radane,
není WTU 315 jak WTU315. Měl byste uvést o jakou WTU 315 jde, aby vám kolegové mohli pomoci.
S pozdravem Zdeště
Nevím přesně jakej vehement myslíš?Má to jen přepínač pro přepnutí na dálkový ovládání.
Vím že WTU 315 je víc druhů ale myslel jsem,že elektrika uvnitř nebude zas tak odlišná.Zítra zjistím přesnej typ a ozvu se.Zatim díky
S pozdravem Radan
Zdravím pánové,dřív jsem se k tomu nedostal.Ten problém že svářečka jede stále naplno mám u typu WTU-315/1.Doufám že toto označení stačí?
S pozdravem Radan
WTU 315.1
Dobrý den, označení stačí,
nejspíše je vadná jednotka řízení a sice obvod měření úbytku napětí na bočníku. Příčina však může být i jinde takto těžško radit. Chce to vidět a změřit.
S pozdravem Zdeště
Dobrý den Zdeště,
v té jednotce jsem našel upadenej jeden šváb ale i bez něj to vařilo.Ono to chvilku funguje a chvilku ne.Neměl by jste schema od tohoto typu WTU.
S pozdravem Radan
To je ti zatěžko i jen klepnout do klávesnice a stáhnout ?
Bobobo,není mi zatěžko klepnout do klávesnice a stáhnout,ale nikde jsem to schema nemohl najít.Možná to bude tím že na net nechodím moc často a nevím kde hledat.Prostě jsem nenašel a proto píšu jestli ho někdo nemá.
Zdravim, mám svářečku wtu 315-30 a potřeboval bych vědět jaké hodnoty mají být na řídící jednotce na měřících bodech. Vše už my elektrikář prošel , ale potřebuje zjistit hodnoty aby se dostal dál. Elektroda jen jiskří , ale nespíná svařovací proud. Za každou radu děkuji.
Pred časom som hodil schému na ulozt.cz. Prave som sa pozeral, ešte tam je. : http://ulozto.cz/xDTjF8Td/wtu315-7z
Ale já schéma mám. Jde my jen o ty hodnoty z měřících bodů na řídící jednotce.
jarda 25 napsal(a):
Ale já schéma mám. Jde my jen o ty hodnoty z měřících bodů na řídící jednotce.
Na tej schéme sú ku všetkým MB vyznačené osciloskopické priebehy. Jednosmerné napäťové hodnoty sa menia v závislosti na momentálnom nastavení zváracích parametrov v náväznosti na stavoch vo spätných väzbách, ktoré stabilizujú nastavené parametre. Inými slovami, nie sú definovateľné, lebo sa menia v závislosti od stavu zváracieho procesu, napr. či akurát zvárač priblížil alebo vzdialil elektródu od materiálu, či nedošlo ku skratu kvapkou a pod. Ak myslíte napätia v stave zapnutého aparátu bez procesu zvárania, tak si všimnite symetrické spôsoby napájania operačných zosilovačov. Pokiaľ si s tým váš elektrikár nevie poradiť, tak si nájdite iného odborníka.
Editoval senior (27-03-2014 08:04:09)
Tak mám staženo , ale nejde to v ničem otevřít.
nainstalujte programy winrar a infranwiev a otevřít to jde bez problemu stahovano přes prohližeč firefox 29... skoušeno na win 7 x64...
Kdyby jsi sem to schema dal , tak bychom mohli o měření na pinech debatovat .
Zdravím, tak se nám do dnes nepodařilo rozchodit naši wtu 315. V čem by mohl být problém když řídící jednotka je dobrá, na kabelech je 68V a jen prská ,ale nesepnou tyristory aby svářela. Elektrikář prošel vše a na nic nemůžeme přijít.
A stále dokola ....
bobobo napsal(a):
A stále dokola ....
Hodnotný to příspěvek.
Slyšel jsi někdy o tom , že je dobré přečíst si nejprve celé vlákno a až potom zvážit a odepisovat ?