SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nedávno tady někdo dával v nějakém tématu odkaz na youtube. Bylo tam porovnání dvou menších svářeček. Jedna myslím nějaká Eastwood, nebo tak nějak a druhá Lincoln Electric. Našel jsem něco podobného, je to sice anglicky, ale video jde zkouknout. Co si prosím myslíte o těchto typech svářeček? Tuhle značku prodávají i v polsku za slušné peníze, pod názvem Bester. Garáž soused má od této firmy taky, ale takovou velkou krávu. V jednom obchodě v ostravě prodávají tuhle značku taky, ale tuhle malou jsem nikde, ani na netu zatím neviděl prodávat. Je to kvalitní svářečka, nebo zase jen nějaký šmejd. Podle zvuku se mi zdá slušná, ale zvuk není všechno.
http://www.youtube.com/watch?v=G9wN5gZV … re=related
Editoval varok (16-06-2012 21:22:21)
chcete koupit novou?
Pokud je ta mašinka skutečně Lincoln Electric pak není co řešit. Mám osobní zkušenost s touto značkou a mohu říci, že je to špička. Vyzkoušel jsem jak STT tak Power Wave 400 A. Jsou to mercedesy mezi ostatními značkami svářeček. Samozřejmě tomu odpovídá i cena jak samotných zdrojů, tak provozních materiálů.
Zatím o nové neuvažuji, ale je podobná na tu otřesnou svářečku Sharks 120. Ale co jsem se díval na netu apod. tak tuhle značku docela chválí. Na youtube je více videoklipů této značky svářeček. Na první pohled vypadá docela pěkně(přiznám se docela se mi líbí). I podle těch videoklipů má i pěkný zvuk při sváření. Původní videoklip je tento co tady nedávno byl: http://www.youtube.com/watch?v=GXenK6UZ … ure=relmfu
Tento typ se mi líbí ještě více než ta první co jsem dával v úvodu.
Malá, pěkný zvuk. Asi taky univerzál pro trobičkový drát bez plynu i pro plyn. V klipech je sice jen malá 1kg cívka drátu, ale ukazovali tam i nástavec na 5kg cívku. U nás v ostravě svářečky Lincoln Electric taky prodávají, ale jen ty větší a tyhle malé jsem nikde neviděl. Jak ale píšete, že je to špička, to i tahle malá bude asi stát balík, že?
Zdravim. Firma Lincoln Electric (sidlo v USA) je jeden z najväčších výrobcov prídavných materiálov, zváracích zdrojov a pod. na svete. Založená v roku 1895. Tento typ zváračky PowerMIG 180C je určený hlavne pre americký trh - používanie trubičkového drôtu s vlastnou ochranou.. Je to klasické trafo - váha okolo 30kg. V pohode tam vojdu 5kg cievky. Cena je vyššia. Blíži sa k 900 EUR. Kvalita je úplne kdesi inde ako u zváračiek typu Shark, Einhell a podobne.
Líbí se mi i ta svářečka Pak 10 od Lincoln Electric, jak bylo psáno výše. Takže tyhle svářečky jsou podobné jen vzhledem svářečce Sharks 120, ale to je všechno? Je to asi určené pro trubičkový drát, ale v jednom z těch videoklipů je i flaška s plynem. Jestli počítám dobře, tak cena bude určitě přes 20 000,- kč i za takhle malou svářečku. Děkuji za odpovědi.
pokud koupite rovnou z USA přes ebai tak neni problem. a existuji firmy ktere za vas nakup na ebai obstaraji a zboží dopravi do čr.http://www.cz-ebay.cz/
Jen jsem tak uvažoval. Opravdu se mi tyhle svářečky líbí, ale není peněz a zatím mi ta má stačí.
Jenom tak pro zajímavost. Čím je prosím způsobeno to, že ty svářečky Lincoln Electric mají docela pěkný zvuk? Mě teď svářečka svařuje docela pěkně, ale takový krásný zvuk nemá. I garážsoused má Lincoln Electrik ale z polska pod názvem Bester, typ 1801 a taky má takový krásný zvuk. Čím to tedy je prosím způsobeno? Hlavně nepište že je to elektronikou, nebo ano?
A nebude to třeba neošizenou konstrukcí??
To nevím, proto se ptám. Ale kdyby to bylo tím, tak nechápu, co to s tím má společného. Myslím zvuk při svařování je takový čistý sršivý, nebo jak to popsat.
Nebo nemohlo by to být i plynem? Třeba že já mám v garáži čisté COčko a tam mají třeba směs?
Jiste ochranna atmosfera respektive obsah CO2 a Argonu vliv na zvuk maji vliv ale stejne tak i dynamicke vlastnosti zdroje.
Chápu že když budé nějaký šrot svářečka, která není ani schopná svařovat, tak samozřejmě nebude mít krásný pravidelný sršivý zvuk. Teď už mám ale svářečku v docela slušném stavu, svařuje krásně ale ten zvuk prostě není tak pěkný jako u těchhle nebo jiných poloprofi svářeček typu OMI 165 apod.
Kolik vazi trafo ve vasi svarecce? 4 20 nebo snad 50 ?? Je to jako u auta kde se rika obsah nicim nenahradis.Fyzika je fyzika proste v jadru 5 kiloveho trafa nebude nikdy tolik nakumulovane energie jako v trafu vazicim 40 kg
Takže to je hlavním sv. trafem? Že dokáže nahromadit více energie než ty malé hliníkem vinuté šity? Ale přece ty malé Lincolny nemají trafo velké jako třeba OMI 165 a pod.
Nějak mne zapomněli ve škole naučit , co je to trafo s akumulací energie . To jsou zas blafy .
Dnešní pofi mig/mag svarecky jsou vesmes invertory. Podle urovne rizeni se necha nastavit cokoli. Měkky i tvrdy zvuk,pulz i kombinace metod v superpulzu.