SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Tigmig: To nebylo konkrétně na vás. To bylo všeobecně na ty MISTRY světa, kteří tuhle svářečku viděli možná tak na obrázku, neudělali s ní ani jeden bodík a už kritizují. Narozdíl od nich jsem svářečkou Einhel i GUDE, OMI 165 svařoval, tak mohu porovnávat.
Za druhé to není 21 stran, jak přimět svářečku aby trošku svařovala. Svařovala pěkně od novoty, ale člověk se prostě učí a potřebuje stále něco nového. Ano přiznávám, svářečka byla na bodování karosérií trošku nedodělaná, měla menší problémy, ale teď už jsem ji předělal na euro, tak snad už to bude dobré. Ale na rozdíl od některých si ji předělávám, aby se líbila a sloužila mě, nebudu ji jentak prodávat.
Je otázka co se vyplatí víc a co komu víc vyhovuje. Já jsem došel k závěru že ji taky předělám. Čas ukáže jestli to byla chyba nebo ne. Po úpravách se podělím o zkušenosti a výši nákladů. Snad to někomu pomůže při rozhodování o koupi.
To je celkem jednoduché 1 ventilátor cca 300-500 stykač 400 napájecí trafo 500-700 řídící jednotka cca 1000 ventil 300 eurokonektor 400 případně podavač 500-2000 + spojovák a práce
Ceny jsou orientační v případě vlastních zásob lze upravu zlevnit.řídícíjednotka se absolutně nevyplatí vyrábět.
Honza007: vy jste asi upadnul, ne? Proč počítáte cenu za práci? Když si upravuji třeba svářečku já, nebo kdokoliv jiný, tak to je většinou, protože to člověka baví, má to jako koníčka. U toho se cena za práci přece nepočítá. Ty vaše ceny jsou asi někde v americe, ne? I s kvalitními díly se dá vejít na polovinu a navíc má někdo nějaké díly i doma. Teď jsem to nějak přehnal s mým speciálem eurokonektorem, ale jinak vše samodomo, popř. vše co nejlevněji a taky to jde. S náklady by se mohl dostat i do 2 000,- kč, samozřejmě kdyby nekupoval značkové věci a velký kovový podavač, který tam stejně asi nanapasuje, ale záleží na něm.
Milý varoku já jsem psal že ceny jsou orientační to za prvé a pak jsem nepsal nic o ceně vlastní případně cizí práce.Bylo by lepší si přečíst to co píšu.To co píšu samozřejmě neuvádím jako dogma toto jsou ceny ORIENTACNI!!!
krom toho jsem tam třeba neuvedl přeba hořák což je další min 1000 nezlobte se ale nehodlám tu polemizovat o ORIENTAČNÍCH cenách.Stejně tak píšu o domácích zásobách.PS:jste si jist že nejlevnější je vždy to pravé? ale to se přiznám to už vás tak trošku chytám za slovo.
honzo007 temi cenami jste se se trefil přímo hřebicek na hlavičku zakladni uprava svařečky bez eura z upravou hořaku vychytavka pana štepanka + aek 115 + stykač+ napajecí trafo pojistkove pouzdro fastony bovden do hořaku takxa za praci na hodinu draty a jiny spojovaci materilal zaleží na naročnosti upravy euro konektor z polska vyjde na 500,- z poštovnym atak dale. stačí se podivat na stranky pana štepanka ceny uprav hoby svařeček jsou odstupńovany od vybavy svařečky..
Honza007 napsal(a):
To je celkem jednoduché 1 ventilátor cca 300-500 stykač 400 napájecí trafo 500-700 řídící jednotka cca 1000 ventil 300 eurokonektor 400 případně podavač 500-2000 + spojovák a práce
Ceny jsou orientační v případě vlastních zásob lze upravu zlevnit.řídícíjednotka se absolutně nevyplatí vyrábět.
Právě že jsem si to pořádně přečetl. S těmi cenami se nehádám, jen jsem napsal, že to jde i levněji. Ale slovo práce jsem ve vašem příspěvku našel, to je podle mě napsané, že cenu za práci. Jestli jsem to dobře pochopil.
Už toho ale nechám. Ať si každý dělá jak umí. Já psal jen svůj názor.
varok napsal(a):
Honza007 napsal(a):
Ceny jsou orientační v případě vlastních zásob lze upravu zlevnit.řídícíjednotka se absolutně nevyplatí vyrábět.Právě že jsem si to pořádně přečetl. S těmi cenami se nehádám, jen jsem napsal, že to jde i levněji. Ale slovo práce jsem ve vašem příspěvku našel, to je podle mě napsané, že cenu za práci. Jestli jsem to dobře pochopil.
Už toho ale nechám. Ať si každý dělá jak umí. Já psal jen svůj názor.
Přečetl a NEPOCHOPIL. Slovo "práce" tam skutečně je, o tom není pochyb, je tam "+ spojovák a práce", tedy kdo umí udělá si třeba sám (jenže řemeslníkovi pak stojí jeho práce), kdo neumí......
Práci at vlastní nebo cizí tak jak tak musíte brát v uvahu už je to na každém zda si jí bude počítat ,abych to uvedl na pravou míru bez práce svářečku stejně nepředěláte.Práci jsem myslel obecně pokud bych přeedpokládal cenu za práci tak jí tam napíšu stejně jako jsem napsal cenu ruzných součástek.
Ale k věci uvedu svůj případ při předělání jsem dělal skříň podavače ze zmetkového plechu který byl vyhozený stykač kabely a ventil mám od elektikáře za ruzne protislužby (sváření) ZEZ konektor od soustružníka také za protislužby (výfuk na traktor sváření) to co jsem kupoval: podavač čtyrkladka z polska cca2500 aek 024 +deska s potenciometry 1500 a knoflíky potenciometru dva usměrnovače na stykač a ventil vše za 150 a spojovák cca 200.Kdybych měl počítat vlastní práci tak se jistě dostanu na 4-6 tisíc (spoustu vecí se muselo vyrobyt vymyslet předělat upravit.
Tak já jsem dal za úpravy zatím asi: něco přes 200,- kč ventilátor SUNON, nová deska elektroniky(mojí chybou mi odešla) asi 500,-kč, hořák s euro konektorem asi 1200,- kč, eurokonektor asi 1000,- kč. Elektroventil plynu mi poslal pan Zdeště použitý zdarma, za což mu moc děkuji. Potom nějaké drobnosti po pár korunách a zbytek z domácích zásob. Zatím jsem tedy na zhruba 3000,- kč. Z těch větších investic to je asi vše, alespoň nic většího už neplánuji. Ano, je to docela dost, ale co. Oproti některým rýpalům se pořád vyptávám, ale dělám si to sám, nedělá mi to servis.
Takže, když někdo chce a nepotřebuje nějakou profi svářečku, jen nějaké drobnosti kolem baráku a na karosařinu, tak i z levné hračky se dá udělat slušná slabší svářečka.
Berlana jsen nedávno koupil a začal dělat zlepšováky pulsní řízení podavače, předfuk ,dofuk solenoid na plyn atd, ale ten stroj je prostě slabý v tahání drátu.
Dále pokud něco vařím na zemi to znamená že posuv směřuje dolů tak to poměrně frčí, ale běda jak zvednu hořák a chci něco vařit třeba ve 180 nad zemí tak to jen prská a prská.
Už se v ní nechci víc vrtat jde z domu kámoš si jí prý veme na MAG fajnovky stačí mu prý malý proud.
a co tak to trafo ponořit do kysně s trafoolejem a nebo rovnou celou tu "rádoby" svářečku, myslím to vážně, zkoušel to nekdo?
Ja jsem to nakonec s Berlanem vzdal. Kdyby někdo měl zájem tak mám díly na přestavbu: Hořák 15/4, euro zástrčku, elektro ventil, regulaci pwm, trafo pro podavač drátu a samotný podavač drátu jako v omi 165 + lepší ventilátory. Určitě bych to dal za zajímavou cenu.
Jednoduše se musím zasmát.
varok napsal(a):
Jednoduše se musím zasmát.
a copak je tu k smíchu?
Tady každý nadává na mě a pana Allla, ale něco jsme dokázali. Já jsem sice nezvolil tak razantní úpravy, ale z levné svářečky jsem udělal docela slušnou mašinku, na to domácí svařování super. Používám ho na domácí práce a hlavně karosařinu. Jiní to hned vzdají. Když se někdo rozhodne jít tou nejdražší a nejtěžší cestou, tak to je jen pro ty hodně silné povahy. Já jsem dal do svářečky jen pár korun a sice se asi nevyrovná těm poloprofi mašinám Lincoln Electric, Omi, Kuhtreiber, ETP, Migatronic apod., ale svařuje už slušně a přiton náklady mě vyšly o mnoho méně než na tyto poloprofi stroje. Taky tu každý haní stroje od Telwinu a přitom se dívám různě po netu a vidím plno strojů této značky a každý je s tím spokojený. Teď nemyslím přímo ten můj typ, ale už jsem viděl po různých forech 4 a nikdo si nestěžuje.
Nikdo Vám , ani panu Allovi, nenadává, pouze pan bobo má za to, že by bylo možno se někdy vyjadřovat poněkud odborněji.K tomu ho vede jeho dlouholetá praxe a vzděléní.To však nic nemění na tom, že jste / i s panem Allem / udělali pěkný kus práce na svých strojích a mnohým odborníkům trošku vytřeli zrak. Já mám taky telwina a mohu potvrdit, že jsou to celkem použitelné svářečky a hlavně spolehlivé.To se dnes nedá říci o většině baubau značkách.Pokud budete mít někdy možnost vyzkoušet svého telwinka, jak svařuje ve směsném plynu, budete příjemně překvapen rozdílem oproti CO2.
Ja jsem tenkat už po předělaní einhela do konečne podoby vyzkoušel korgon jednim slovem parada pak jsem zkusil nepředelanou mašinu stejneho typu nebyl jsem z ni moc nadšeny, ale polechke předělávce makala taky vcelku dobře.. no aten novej stroj to je balada sama o sobě tiger už vařil i 1.0 dratem už i dost veke svary vetšinou nemusim nic moc natavovat nasadím kostru hořak zapnu neham dojet do hořaku drat pustim ochrany plyn nastavim svařovací stupen ridam nebo uberu na posuvu přepnu na 2T ,4T a mužu svařet ....
ZDENÁL: Aha, se omlouvám, chtěl bych ten předchozí příspěvek poupravit. Nenadává každý, ale pan BOBOBO, ale není sám. Oni už asi budou vědět.
Nikdy jsem se neprohlašoval za profi svářeče, za elektrikáře atd. Jsem jen obyčejný kutil, což jsem tady už několikrát psal.
Corgon jsem chtěl zkusit, ale asi bych neměl tu možnost naplnění láhví. Co jsem se ptal různě po obchodech se svářecí technikou, tak mi všude řekli, že plní jen čisté CO2. Ale i v jednom obchodě v ostravě mi už dávno jeden chlápek co si říká technik říkal, že tyhle levné svářečky jednou jen se směsným plynem, že s čistým COčkem nejedou. Vím že se mýlil, protože já jedu s čistým COčkem už dost dlouho(starý hasičák), se kterým jsou dost problémy, ale svařuji. Chci si pro začátek pořídit alespoň normální láhev s plynem, protože už mě nebaví kupovat pořád dokola nové budíky.
Taky obdivuji Discoveru, že si udělal svoji svářečku úplně od nuly, jak se říká. Taky jsem nad tím uvažoval, ale zase nemám tolik financí. Možná to zkusím někdy časem.
Osobně si ale myslím, že i toho berlana by šlo předělat k obrazu svému, jen chtít. Samozřejmě musí člověk počítat s tím, že bude v hodně věcech omezen a nebude z toho nikdy profi mašina.
Mohol by mi niekto povedat ci do tej zvaracky vojde klasicka cievka o rozmere 25cm ci kolko, lebo na stranke su len nejake male cievocky co tam idu.
možna standartni 5 kilovka by tam vejít mohla...
Editoval alll (27-05-2013 22:51:53)
Známý kdysy tuhle svářečku měl. Byl s ní docela spokojený, na karosařinu akorát. Potom ale začal dělat i s tlustším materiálem a už nestíhala, tak si koupil jinou silnější.
Dával tam normálně 5kg cívky drátu, ale musel si sehnat nějakou redukci. Nevím jestli to koupil přímo pro tuhle svářečku nebo to bylo z jiné, ale fungovalo to.
Editoval varok (29-05-2013 20:17:10)
možna by stačilo vymenit unašeč civky:http://www.gamasvar.cz/3206-ostatni/36712-drzak-civky-maly-5kg-s-matici/ modre einhely ji maji univerzalní i po odmontovani se daly použít i male civky..
Editoval alll (28-05-2013 21:05:30)