SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdar!
Před několika měsíci jsem si pořídil své první ceočko, zakoupil jsem ho včetně origo CO2 lahve (Linde) - prázdná 13kg. Minulý týden mi CO2 došlo a čekalo mě první plnění, našel jsem tedy firmu v okolí Hradce Králové a vydal se plnit, když jsem dorazil na místo, tak ode mě inkasovali bez dokladu 300,-Kč. Mojí lahev mi ale nenaplnili, pouze mi ji vyměnili za plnou lahev - předělaný hasičák. Tak jsem se chtěl zeptat, zda je to běžná praxe, měl jsem totiž za to, že tržní cena origo lahve je vyšší, než cena předělaného hasičáku. A také by mě zajímalo, jestli nenastanou problémy při dalším plnění, pokud bych například zvolil jinou firmu a dostavil se tam s předělaným hasičákem?
Díky za reakce! H.
Velká chyba , pekne ta ototo... Myslím že na tú svoju flašu už môžeš zabudnúť, už ti dajú vždy len hasičák...
Mě to taky tak udělali, ale pro mě naneštěstí můj garážsoused. Zná nějakého chlápka, který plní hasičáky a teď mi nosí jen origo hasičáky, se kterými jsou jen problémy. Svoji svářečku jsem taky koupil s láhví, sice to byl asi předělaný hasičák, ale problémy nebyly. Ani mě neupozornili a dali mi rovnou hasičák.
Dnes je ale praxí, že kutilové používají buď rovnou hasičáky nebo předělané hasičáky, protože origo láhve jsou drahé a ty hasičáky jdou sehnat za pár korun.
Holda napsal(a):
Zdar!
Před několika měsíci jsem si pořídil své první ceočko, zakoupil jsem ho včetně origo CO2 lahve (Linde) - prázdná 13kg. Minulý týden mi CO2 došlo a čekalo mě první plnění, našel jsem tedy firmu v okolí Hradce Králové a vydal se plnit, když jsem dorazil na místo, tak ode mě inkasovali bez dokladu 300,-Kč. Mojí lahev mi ale nenaplnili, pouze mi ji vyměnili za plnou lahev - předělaný hasičák. Tak jsem se chtěl zeptat, zda je to běžná praxe, měl jsem totiž za to, že tržní cena origo lahve je vyšší, než cena předělaného hasičáku. A také by mě zajímalo, jestli nenastanou problémy při dalším plnění, pokud bych například zvolil jinou firmu a dostavil se tam s předělaným hasičákem?
Díky za reakce! H.
nechci být chytrej , ale nebylo vtom , že to vyměnili ihned , když jsem se ptal na naplnění flašky tak to trochu je zdržení než to provedou a vrátí původní. No ted je už asi pozdě , jen třeba vědět číslo výrobní a zkusit se dohodnout na dohledání , ale to je o ochotě a přístupu si myslím.
Ja som bol meniť u nás CO2 vo firme kde repasujú hasiace prístroje a taktiež plnia CO2, a tam to funguje tak že ak má rovnakú flašu, tak výmena kus za kus ak nemá naplní donesenú...
já jezdím plnit do Příbrami vždy náplní moji láhev zrovna dnes jsem tam byl. Předelany hasičak jsem platil 200kč i s dokladem a bombičku do sodastreamu 50kč.
Dobry den
Chtěl jsem se poptat jak je to s těmi neupravenymi hasičaky jestli se da s nima normalně svařovat (prutok plynu 8-10litru) a nebo bude již zamrzat. Jestli se daji použit pouze pokud je otočen hlavou dule odpusti se přebytečny kapalny co2 po usti te stoupaci trubky a pak namontovat budik a normalne použivat vzhuru nohama po spotřebovani nechat upravit (uřiznout trubku a naplnit).A co by se stalo s budikem pokud by se do
něho dostal kapalny co2 jen by zamrznul a nebo by se mohl poškodit ? Jak je moc ten plyn agresivni na stěnu te lahve muže se stat že lahev prorzi a praskne zvlaště pokud by se dovnitř dostala voda?(cizi lahev někdo ji požije na vyčep a nasaje si vodu aspon jsem to tady četl že hrozi toto nebezpeči pokud se lahve měnijou a nemaš svoji u ktere viš historii) děkuji za odpověd