SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, mám starší cočko, dlouho se nepoužívalo. Koupil jsem novou cívku, ale drát prokluzuje a neposouvá se. Průměr drátu je stejný jako u staré cívky s rezatým drátem. Asi bych to měl nějak promazat a vyčistit, ale nevím čím a hlavně kde a taky co mazat a co má být suché. Můžete mi někdo poradit ?
Díky
zdravím nejdřív vyzkoušejte přidat přítlak na kladce je možný že vám to prokluzuje,ale lepší bude si to tady pročíst,tady tohodle téma jsou mraky!
Taky se podívejte, jestli je kladka pro průměr drátu, který zrovna používáte. Možná tam máte kladku pro 0,8mm drát a používáte 0,6mm nebo pod. Když mazat, tak jedině ložiska jemně a převody. Nikdy né ty kladky, které tahají drát z cívky. Taky se mi jednou stalo, že je špatně navinutá cívka a pokud máte ten malý plastový podavač, tak to neutáhne. Tak jedině vždycky kousek cívky rozvinout, a znovu navinout jemně, ať to není tak moc utažené.
Jakou máte svářečku? jaký průměr drátu před a po změřte to posuvným měřítkem.Zkuste chytit drát do kleští za průvlakem odpojte přítlak a pokud pujde ztuha táhnout je problém někde cestou kudy jde drát.Nic hlavně nemažte!!!
Editoval Honza007 (29-05-2012 15:34:43)
Možná zrezlý drát?
Nebo jestli není někde ucpaný popř. zalomený bovden a drát se tam zasekne a nejede. Teď jsme to měli nedávno v práci.
Pokud byl rezavý drát tak je i bovden. Nekompromisně vyměnit!!!!
přesně tak pokud drat zreznul tak je i bovden vevnitř rezavý a patří vymenit..
vstupim Vam do debaty ale pobavilo ma ako minule niekto predaval zhrdzaveny drot na bazosi a este ktomu pisal,ze sa s nim da v POHODE ZVARAT-doprial by som mu s tym zvarat-spekulantovi
Děkuji za vaše reakce. Typ svářečky je EINHELL OXYMIG 101. Drát tam byl 0,8, takže jsem koupil taky 0,8. Průvlak odpovídá tomuto průměru. Starej drát byl rezatej jen na cívce v bovdenu ne. Rezatej drát to bralo, tkakže asi bude problém někde v klatce. To kolečko s drážkou se točí, kladka je přitlačená, ale drát prokluzuje.Jinak novej drát jsem prostrkal skrz, jde celkem volně, ale nemůžu to moc posoudit, protože nemám žádné zkušenosti jak volně tam má jít. Kladka a to kolečko s drážkou se zdají mastné, zítra to zkusím odmastit a taky odmotám troch drátu a zkusím to znovu.
pokud rezavy drat prošel hořakem tak bych bovden hořaku profouknul stlačenym vzduchem pořadne mohy se tv bovdenu uvolnit častečky toho rezaveho dratu a kladky bych odmastil acetonem, nebo nejakym technickym odmaštovačem ve spray... ten je velice učiny používam na auto kdyz je nekde neco od vazeliny zamaštene a nejde to pořadne vyčistit hadrem a acetonem..
Tak už to funguje jak má. Stačilo vyčistit a odmastit tu kladku s tím koleřkem s drážkou a drát to krásně posouvá.
Děkuji všem