SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, dostal jsem se k tomto kousku, ale nic o tom nevím a nedokážu to poznat co je uvnitř. Ale svařuje to dobře a možná až moc silně i na nejnižší stupeň :-D
Měl bych k ní 2 dotazy .... k čemu je vývod B (svařuju na vývodu A a bojim se to zkusit abych něco nepodělal) .... mam teorii, že vývod A je DC a vývod B je AC. Druhej dotaz je k tomu, že na otočnym přepínačí jsou dva stupně pro napájení 220V (já jedu pořád na tři fáze), tak mi jde o to, jestli někdo neví, jak se to zapojuje na 1fázi. Samozřejmě k ní mam celej kryt, tady je rozebraná na nafocení. Je pěkně těžká .... podstivé navinutý mědí
Fotky
Ahoj DC na trafu bez usměrnévače není jde o vyšší napětí na výstupu cca o 8 V což je v důsledku vyšší proud a hlavně lepší zapalování oblouku . na tři fáze zaručeně nevaříš vaříš na sdružené napětí 380V mezi dvěmi fázemi .pokud přepojíš napětí na přívodu mezi fázy a nulu tak pojedeš na 220V a přepínač přepneš na stranu 220V tam nic nehrozí horší je při 380V přepnout do strany 220V tam hrozí zničení . schema by mělo být v knížce svařovací transformátory
To přepojování z 230 na 400V napsal kolega předemnou asi dobře. Na ty odbočky se spíše přehazuje proud, né napětí. U svářeček MMA tedy na svařování obalenou elektrodou se přehazují odbočky pro změnu proudu, né napětí.
Napětí se přehazuje u tvrdých zdrojů jako má CO svářečka a proud se potom nastavuje přímo úměrně s posuvem drátu.
Když to tedy shrnu, tak těmi odbočkami v podstatě přidáváte proud a můžete používat menší nebo větší průměr elektrod.
Pěkná mašinka, supr nález
Chci vědět zda můžu svařovat přes klasickou zásuvku 16A nebo přes rozdvojku běžné v domácí síti malým trafem do 100A.Dík,Kostka-k6.
Ano, bez problémov. Istenie 16 A maju uvadzane transformátore do 140 A ( a mozno aj viac)
Môžete sa o tom presvedčiť tu : http://www.urbanzv.sk/index.php?module= … =1&a=5
Dojde maximálně k tomu , že jistič vypne .