SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Prosím potřeboval bych znát rozdíl mezi WTU 400.3 a WTU 315 .Jde mi konkrétně o to, že bych k WTU 315 připojil TIG 30 a v původním manuálu je pouze UTA 200, UTA 315, SMA 250, WTU 400 a WTU 600. Dík Milan
To by neměl být problém. WTU 400 je novější a je trochu výkonnější. Pokud je na té 315 zásuvka na napájení přídavných zařízení (24V) a konektor dálkového ovládání (a to obojí tam myslím je), tak není problém. Máte zřejmě novější verzi toho TIG 30. Kdyby to byla verze starší, asi tam zase bude WTU 315 a nebude tam WTU 400
Já to WTUčko ještě nemam pouze o něm vím ale dojet si pro něj musím cca 300km jinak TIGa 30 mám novější model (má černý přední panel,jinak uspořádaná ovládací elektronika i zapojeni ,zrušen 3s.předfuk plynu)ale problém je že ne s každou svářečkou je to úplně kompatibilní např. SPB315 (Polsko) má řídící elektroniku napájenou ze se svařovacího transformátoru a HF zapalovaní zničí tranzistor na ovládací desce jinak vlastně mi jde pouze o to aby ovládací potenciometr mněl 2kΩ a samostatně napájené ovládaní
Každopádně díky za odpověď na původní dotaz. Milan
Tak jsem zavolal známému, který provozuje TIG 30, aby mi řekl s jakou mašinou to vlastně má. Je to taky ten novější TIG 30 s černým panelem a má to připojené k WTU 315-31 (to je myslím ten základní model, pak byl ještě 315-34 a ten byl určený také pro MIG 30) bez jakýchkoliv úprav a prý to funguje v pohodě. Jinak po úpravách se to asi dá připojit téměř kamkoliv. Jen je potřeba nahlédnout do schématu. Dokumentace je na Svarinfu ke stažení.
Díky, moc jste mi pomohl. Milan
Dobrý den, prosím vás dá se někde sehnat schéma plošného spoje k WTU 400. Děkuji