SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Čau chlapi, jak pečujete o svojí svářecí kuklu po práci???
svařič napsal(a):
Čau chlapi, jak pečujete o svojí svářecí kuklu po práci???
ofukam,vycistim navlhc. handrou a nastriekam ju ozivujucim sprejom na plasty, vyzera potom ako nova :-)
Dám ju zpátky do krabice a hotovo. Záleží jak moc vaříš a jak je to zaprasené. Pokud to je zaprasené, tak to přepucnu hadrů a hotovo.. Když už je to moc, tak to fiknu zorprašovačem, v terém mám kapalinu proti rozstřiku kuliček a pořádně ji vypucuju. Žádné extra sra..ní..
Otřu hadrem, dám ji do police, hodím na ni igelit, aby se na ni neprášilo a mohlo k ní světlo.
Vetsinou ji rozeberu vyndam kazetu a vytru cistym vlhkym hadrem pokud je nekde hoodne zasla pak klidne nejakym neabrazivnim prostredkem a kartackem vydrhnu a oplachnu vodou.A po uschnuti ji mam jak novou. Speedglas 9100xx
V práci myjeme kuklu pomocí hadru a kapaliny do ostřikovačů v rozprašovači. Kuklu dávám po šichtě do pojízdnýho stolku nad svářečku- udělali jsme si na ně plechový poličky,, který uzavíráme. Doma svojí kuklu otřu navlhčeným hadrem a dám do krabice. Jinak potní pásky měním v práci jednou za měsíc- máme ušitý nekonečný pruhy (tunýlky). Originální jsou zbytečnej luxus (
řekni manželce a ta ti to ráda ušije ze zbytků látky- nejlepší je na dvojito, až trojito bavlna, nebo z froté látky- jako jsou osušky
Ja som len tak vytiahol v práci "návod" od kukly a tam bolo doslova napísané aby človek pri čistení nepoužíval tekutiny... Vlhká handra asi neuškodí, ale čistiť kazetu nejakým rozprašovačom ani nemám dôvod
Na kazetu samozdřejmě dávat bacha, ale jinak plášť kukly by neměl být problém- diť je to jen plast
Kuklu nijak neošetřuju, jenom když už přes ten přelámanej papír moc svítí tak ji přelepim kobercovkou, občas votřu skla o montérky a čirý sklo když je moc zaprskaný a je za co tak vyměnim.
kde koupit sklo do kukly ciry 9 x 11? uz ho mam zaprskany
Nařezat u sklenáře , já si řežu sám . Spíš je problém sehnat dvojku sklo .
Dobrý den,
jestli že to stojí za to, potom si řežte a shánějte, ale při ceně čirého skla 90 x 110mm 3,50Kč/kus to bude asi silně nezajímavé.
S pozdravem Zdeště
P.S. zkusím smajlík .... a povedlo se
Zdeště má pravdu! Zkoušejte si klidně řezat, ale když máte doma spotřebu pár kousků za rok, tak se to nevyplatí. Schválně, jak často ty skla měníte? Já mám ochranou folii na ask400 cca 2 roky a zatím jsem nic neměnil. A to do toho obloiuku čumím dost zblíska!
tomape napsal(a):
Zdeště má pravdu! Zkoušejte si klidně řezat, ale když máte doma spotřebu pár kousků za rok, tak se to nevyplatí. Schválně, jak často ty skla měníte? Já mám ochranou folii na ask400 cca 2 roky a zatím jsem nic neměnil. A to do toho obloiuku čumím dost zblíska!
mas pravdu
A pro rýpaly, nesvářím jednou za rok, nýbrž tak 5-6 dní za měsíc.......
tomape napsal(a):
A pro rýpaly, nesvářím
ani já "nesvářím" jednou za rok, dokonce ani nesvařuji jednou za rok
sklíček jsem kdysi koupil 10ks za drobné co jsem měl v kapse, ale 9ks jsem někam zašantročil, doufám že je najdu až bude třeba
Ja by som chcel mat v praci cas na cistenie kukly:D
Mám tuto shit kuklu (Kowax KW3):
https://www.svarecky-obchod.cz/prisluse … la-kw3.htm
Už mi u ní přestává fungovat hlavový kříž a rád bych do ní koupil nový.
Dokáže mi někdo dát tip na nějaký, který se za 14dní sám od sebe nerozpadne a zároveň bude v cenové relaci do 500Kč? Kukla je využívána velmi zřídka a je mi líto jí zbytečně vyhazovat.
Tak jsem nakonec koupil kříž označený jako: KOWAX® HLAVOVÝ KŘÍŽ KWX6, KWX7, KWX73, KWX8. Zpracováním je lepší než původní, ale není s kuklou kompatibilní. Musel jsem na každou stranu vyvrtat 2,5mm dírky pro aretaci dorazu sklápění. Tento nový kříž má oproti původnímu aretovanou matici. Myslím tu velkou matici na temeni.