SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím Vás, mám nabíjačku, ku ktorej by som potreboval schému zapojenia prepínačov prúdu a napätia, lebo pôvodné sa v nej nenachádzajú. Trafo je v poriadku, potreboval by som len radu, či schému ako zapojiť tie prepínače a prepoje na svorkách. Jedná sa o starú, ale spoľahlivú nabíjačku, preto mi je ľúto ju vyhodiť. Budem Vám vďačný za pomoc. Tu je zopár snímkov:
Mracna- tato nabyjacka je zo 70-tich rokov, schema zapojenia bola nalepena na zadnej strane.
je to neznicitelna nabyjacka na 6-12-24-36-42 V a nastavenim aj nabyjacieho prudu, pre mna uz zbytocna a tak som sa rozhodol ze ju ponuknem niekde v inzerate na predaj.
Zdravím Ťa, jojino, viem , že je to nezničiteľná nabíjačka, ktorej nerobí problém roztočiť motor na hocijakom aute, preto ju nechcem vyhodiť. Ja mám z nej len rám a trafo, kryty nemám. Poprosil by som Ťa ešte, keby si mohol tú schému prekresliť na iný papier a poslať tak, takto je to dosť zle čitateľné. Ďakujem.
Zdravim, prepac ale ja mam len nabijacku, tu schemu som ofotil od znameho ktory ju predal ale nema ponatie kam to islo, su tomu uz styri roky.
Ahoj, stačilo by mi, keby si mi ofotil a poslal vnútro nabíjačky, tak aby bolo vidieť svorkovnice a prepoje medzi svorkami. Máš skype?
Ta schema dobra aj ked necitatelna . Ohmetrom a volmertom ju das raz dva do kopy . nascheme zapojenie aj ked bez oznacenia svoriek ktore si najdes ked vies ako na to .
vinutia mám identifikované, prakticky potrebujem vedieť, ktoré vývody pomocného vinutia sú zapojené a ako, tieto totiž upravujú rozptyl jadra.
Pokud ti zbyl zapojený primár , tak nejdříve vyzkoušej . Šla do sběru , primár měl mezizávitové zkraty .
Nabíjačku som vyskúšal ohmmetrom a aj po pripojení na napätie, všetky vinutia sú v poriadku. Len medzi vinutím, ktorým sa reguluje prúd vinutím pre nastavenie výstupného napätia je ešte jedno vinutie s piatimi odbočkami, ktoré upravuje rozptyl jadra a toto musí byť zapojené správne, inak nabíjačka nedáva dobré hodnoty. Dokonca aj smer pretekajúceho prúdu má vplyv na výsledné hodnoty. Preto by bolo dobré, keby k tomu bola schéma, aj keď nakreslená rukou podľa skutočného zapojenia.
Vlastním tuto nabíječku i s originálním návodem a schematem. Protože neumím vložit návod sem na toto forum, poraďte jak dál.
Potrebujete k tomu buď skener, digitálny fotoaparát, alebo mobil, shému i návod treba naskenovať, prípadne nafotiť a uložiť do počítača. Ostatné Vám poviem večer, teraz musím odísť.
Motorista, tá Tvoja schéma by mi veľmi pomohla, máš možnosť urobiť z toho kópiu a poslať mi to poštou? Ja by som To tu zavesil. Vďaka vopred.