SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny nadšence svařování!! Chtěl bych poprosit jak přesně nastavit Omi 205 na svařování asi 1mm silného plechu? Myslím jaké nastavit napětí,rayhlost posuvu drátu a prutok plynu. tady je to torchu jiný než u toho Enchela. Díky za každou radu! S pozdravem Rades
1+1+8litru pri 0,8 dratu,max dat napeti na 2 ale to uz asi bude delat diry
takhle jedu 0,8plech a jeste sladim bod a mezeru abych nedel diry
Editoval pawka (29-04-2012 19:03:35)
díky já to vyskouším a uvidím co to bude dělat
Caute a na plech 5mm dat kolik posuv a proud??? Diky jde o stejnou svarecku
tak 2,15posuv 5 napeti chce to zkouset no,zalezi i na poloze vid. chcete to mit aby byl svar dyl rudej,ne ze dovaris a svar bude hned bez cervenyho
Je to jednoduchý vente kus materiálu který potřebujete vařit a na něm si to vyzkoušejte a dle toho si nastavte mašinu jinak tohle by mělo být základní schopností svářeče nastavit si svářečku
JJ dik, urcite ja jenom tak abych trosku porovnal jestli jsem trosku podobne nastelovany a ne mimo uplne, moc COckem navarene totiz nemam
výrobce doporučuje toto, u mě to docela sedí, konkrétní stroj je vždy nepatrně různý.
http://www.oblibene.cz/userdata/shopimg … 05,215.pdf
jo a plynu mi na konickou hubičku na plechy v pohodě stačí 6l ale v dílně - za větrem. Od 130A doporučuji používat zirkonový průvlak.
Editoval pavel 11 (30-04-2012 05:27:24)
Diky za tabulku.. Prosim vas jeste bych se chtel zeptat na to dohoreni... Co se stim nastavuje a co to dela kdyz to je spatne?
Editoval torr34 (30-04-2012 21:29:51)
Ked je dohorenie príliš dlhé tak drôt dohorí na prievlaku kde sa prilepí, kamoš mal zasa zváračku, kde to dohorenie bolo tak krátke že sa mu často lepil drôt o material
Editoval ivko (30-04-2012 21:38:27)
Diky moc, trosku jsem dohoreni pridal a ted jede super bez lepeni k svar. materialu
přčte te si podrobne navod na použiti omi 205 a přijdete jak mašinu nastavit aby to vařilo...:http://www.oblibene.cz/userdata/shopimg/gamasvar/file/N%C3%A1vody/OMI%20205,%20225,%20215D,%20245D.pdf v tom navodu je to dost dobře popsane jak vést hořak a jak si stroj nastavit..
podle tabulky omicronu me to nikdy nevarilo,sakra ale maj ji logickou, ale to vari obracene vice mam na napeti nez na posuvu
kdo tomu rozumi???? asi napisu do vyroby
Editoval pawka (01-05-2012 09:07:27)
mě to souhlasí, záleží na řídící desce, každá ja +- jiná.
Nejde napsat konkrétní hodnoty. Každá svářečka vaří jinak. Třeba Fronius 3000 jeden vaří na 8 a posuv drátu taky na 8 a vedlejší už má na 8 posuv na 13... Takže to chce zkoušet a podle kritérií- viditelnosti a sluchu, nastavit ty správné hodnoty.
PS: s tím froniusem sem psal z praxe... máme je tři a každý má uplně jiné nastavení posuvu drátu u stejného natavení proudu...
taky jsem psal kdysi dřive mame na dilne 7 stejnych esabu 5xx všechny mají stejny svařecí proud nastaven stejně jen posuv dratu je nastaven na každe jinak. tak každa mašina byt je nastavena sejne bude vařit jinak..