SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Bazary jsou plny silnych masin kolem 300-500A za 15-25 koliku rozhodne bych na 30 svaru nemordoval OMI 205 nebo nedej boze 165 i kdyz to jsou dobre masiny !Kdyz u toho budete zeptejte se sefa proc si neporidi jako sluzebni auto treba Smarta nebo treba Citygo v nejslabsi motorizaci a za to tazny zarizeni a vozejk na 1.5tuny a pak at se s plnym vozejkem predvede v kopcich.
Mozna by nebylo od veci kdyby si tohle sef precetl treba by mu doslo ze na porazet prase nemuze s rybickou.
Editoval Honza007 (23-04-2012 21:38:22)
Asi ho zítra k tomu dokopeme! Jestli bude ještě koho! Chystáme se na něj všichni- banda 20 chlapů ze 2 směn !!! Uvidíme! Zejtra se chystáme otestovat jeho koupi malejch i velkejch rozbrusek- jako obvikle modrej einhell!!!!!!! Nejlepší bylo, že vloni koupil nějaký prodlužováky z baumaxu a ty byly přepálený během půl hodinky.......
A to se vyplatí!!!
Ja som vychádzal z pôvodného príspevku, kde boli zváračky, ktoré vedeli na max dodať 150-170A tak že nejaký OMI205 by bol iba bonus... Na silnejší material je aj to slabé , ale určite by som to vyriešil kombináciou 2 silnejších a dalších dvoch slabších, ono tými invertormi z úvodného príspevku by sa vela vody rovnako nenamútilo, ani Kemppi nerobí zázraky, výkon nepustí...
K tým flexkám... Ja sa ludom čudujem že vôbec niekto siahne po EXTOL , trebárs normálna Hitachi stojí pár šupov, len o niečo viac ako Extol , má zmysel šetriť pár drobných ??? http://www.hitachi-tools.sk/hitachi-uhl … p-191.html
Editoval ivko (23-04-2012 22:49:41)
No pokud je to ve firmě tak bych šéfovi rozhodně nedoporučovala svářečky s vychytávkama,hafo pamětí,zámek,a hlavně počítadlo doby provozu, slyšela jsem historku kdy chlapi museli ufroniusovat jinak výborný mašiny protože jim mladý technolog dal proplácet jen čistě ,,provařený čas" ne každá vychytávka pomáhá svářečovi a nedá se zneužít proti.Tady asi byla chyba ve volbě,na 230v ten potřebný výkon tam asi nebude,co?My brali Picomig hlavně na montážní práce v terénu,i puls na hliník je fajn,jede prima i na centrálu,ale cena je vyšší.....Do dílny patřej strojky třífázové....
Hm keby som na stavbu kupil chlapom taku masinu-masinky znacky einhel tak ma s nimi asi ukamenuju ten Vas sef musi byt riadny k.o.k.o.t.k.o.My sa uz hadame,ze ani profi nove serie- masiny ako bosch,makita alebo hilty nevydrzia tolko ako stare poctive stroje a o einhel clovek ani neuvazuje-od nich nie je dobra ani vodovaha-vyskusane- nie to este zvaracka-treba ho poslat do fabriky na exkurziu kde sa pouzivaju POCTIVE masinky aby bol v obraze.
to tomape četl jsem příspěvek , kde se píše o přemostění tepelné ochrany - jen takový dotaz ukázali jste šefovi nebo majiteli dobu sváření s ochrannou.
Ještě by mě zajímalo jaké má vzdělání i laik by na to přišel .........
Tak šéfa jsme posadili před počítač a ukázali mu pořádný stroje! Buď budou v pondělí na dílně, nebo nebude mít ani jednoho zaměstnance......... Teď je hafo zakázek, tak jsem zvědavej, jak to dopadne............. Do té doby budeme musel vařit se starýma trafama :-)............ Jo, a ty rozbrusky jsou už po smrti též........... Za dna dny je udělanej šrot z mašinek za 250000 .......................
Za tyhle prachy by měl dvě nové supr svářečky a jednu plazmu nebo určitě 5 předělaných WLSP 315 jak říkala babička "to se to dělá řekl řezník a stahoval kozu nebozezem"
Rad bych viděl jeho reakce! A jak se n to tvářil!
Editoval Honza007 (24-04-2012 16:57:31)
Honza007 napsal(a):
Bazary jsou plny silnych masin kolem 300-500A za 15-25 koliku rozhodne bych na 30 svaru nemordoval OMI 205 nebo nedej boze 165 i kdyz to jsou dobre masiny !Kdyz u toho budete zeptejte se sefa proc si neporidi jako sluzebni auto treba Smarta nebo treba Citygo v nejslabsi motorizaci a za to tazny zarizeni a vozejk na 1.5tuny a pak at se s plnym vozejkem predvede v kopcich.
Mozna by nebylo od veci kdyby si tohle sef precetl treba by mu doslo ze na porazet prase nemuze s rybickou.
Já to myslel na větší sváry a ne na 30ky. To samozřejmě ty OMI 165 a 205 nevydrží. Pokud ale svařují 30ky sváry tím největším blátem co je na trhu, tak bych rád viděl alespoň fotku. A navíc to nemůže být ani prohřáté.
ivko napsal(a):
Ja som vychádzal z pôvodného príspevku, kde boli zváračky, ktoré vedeli na max dodať 150-170A tak že nejaký OMI205 by bol iba bonus... Na silnejší material je aj to slabé , ale určite by som to vyriešil kombináciou 2 silnejších a dalších dvoch slabších, ono tými invertormi z úvodného príspevku by sa vela vody rovnako nenamútilo, ani Kemppi nerobí zázraky, výkon nepustí...
K tým flexkám... Ja sa ludom čudujem že vôbec niekto siahne po EXTOL , trebárs normálna Hitachi stojí pár šupov, len o niečo viac ako Extol , má zmysel šetriť pár drobných ??? http://www.hitachi-tools.sk/hitachi-uhl … p-191.html
Co máte proti značce Extol? Máte, nebo měl jste někdy jejich nějaké nářadí? Svářečku mám Telwin a jsem s ní velice spokojen za ty peníze.
Úhlovou brusku mám nyní právě Extol, typ 850W, mám ji už asi půl roku a zatím běží a to ji teď docela huntuji. Samozřejmě je to jen kutilství. Do firmy, kde by dostávala záhul i 8 hodin denně, nedej bože více, tam určitě nevydrží.
Mám ale zkušenosti, že i dříve špičkové nářadí zn. Makita, Bosch, Narex apod. není to co bývalo. Kdysy jste to mohly zatěžovat a skoro vůbec se to nehřálo, vydrželo to hodně dlouho. Dnes na to zatlačíte, zastavuje se to a po chvíli je to horké, že to ani v ruce nejde udržet.
My máme na dílně stolovou brusku extol. Brousíme na ní skoro každý den a drží suprově! Šéf snad dostal konečně rzum- uvolnil nám 1000 000Kč na pořádný svéřečky mig-mag pro 10 lidí........... Co myslíte, je to dost? S jakýma máte zkušenosti? Když vybereme dobré, tak příští měsíc budou prachy i na další věci- 5 dalších mig-magů, 15 úhlovejch brusek (velká+malá) a 5 plazem......... Konečně dostal rozum, teda spíše se nás asi začal bát- 20 chlapů mu ráno na začátku směny vtrhlo do kanclu............
Jak už tady bylo psáno, buď půjdete do starších kousků z bazarů apod. nebo něco nového. Já osobně bych šel do něčeho, co má zajištěný servis a podle toho, co v práci svařujete. Snad něco od Kuhtreiber nebo Omicron, což je ale prý to samé v jiné barvě.
Ještě bych zařadil compact a alfa-in pripadně přestavěné WLSP pripadne froniuse migatronik esab nebo kempi
No já bych obvolala přímo firmy Alfa in,Kutreibr,Fronius,Esab,EWM,a pod.,vyžádala si předvedení se zapůjčením na zkoušku a potom se rozhodla po poradě o koupi.V tomto případě když vynecháte překupníky bude i jiná příjemnější cena,ne?A hlavně bude spokojen šéf a samozřejmě i vy. Jen musíte specifikovat nejčastější případy použití aby se dala odhadnout výkonová řada,firmy vám pak doporučí jednotlivé stroje a navrhnou cenu.,baj jen se musíte obrátit na obchodní oddělení,ne na prodejce,bez odzkoušení nebrat......
varok ja som tu už písal do iného vlákna na doma stačí aj Extol, ale nie do práce... No a ten link čom som dal na Hitachi je ako príklad že sa v niektorých prípadoch neoplatí ani Extol... Rozdiel 15€ je zanedbatelný, tu by som jasne zobral Hitachi , 115mm verzie neberiem do úvahy. Už len rozdiel v spracovaní tých brúsiek je viditelný okom. Inak plne súhlasím s tým že ani kvalitný výrobcovia neponúkajú takú kvalitu ako kedysi a preto to riešim nákupom vercajchu cez UK Ebay, tam si kúpim PROFI za cenu HOBBY , len treba mať trpezlivosť, trebárs dnes sa vydražila vrtačka Hitachi DH24PB3 za cca 80€ (v obchode 200€ http://www.ebay.co.uk/itm/200745961361? … 1423.l2649 ), bratovi pár dní dozadu som vydražil Dewalt D25013 za nejakých 60€ http://www.ebay.co.uk/itm/110859730159? … 1423.l2649 v obchode 140€.
No, já mám třeba flexu Extol a vzhledově vypadá podobně, jako starší typy Makity, ale je trošičku delší a má jinou barvu.
Líbí se mi fronius, řeba by byla přímo od nich vyhlídlá mašina o těch 17000 levnější- a to by vyšlo akorát na milion, těch 10 kusů. Zítra obvolám, ať se přijedou ukázat- mašiny potřebujeme mít do konce května naše- zítra ráno je porada co a jak, tak snad se vydaří.
Obvolala bych víc firem,značku bych nepreferovala,někdy se i tesař utne a stroj se nepovede,vyzkoušejte a bude.V případě konkurence na place jde i cena rapidně dolů....hezký večer
JJ přesně jak píše Evik v tomto je konkurence výhodou škoda že nemáte víc času pak je supr vyzkoušet více strojů a dle potřeb vybrat to co nejvíce vyhovuje většina firem umožnuje třeba na týden vyzkoušet stroje.
Chceme nambrat co nějvíc značek- vyzkoušet na 14 dní v tvrdým provozu a bude- aby jsme měli šanci každej vařit s každou a pak si vybereme- třeba bde i více značek- šéf řekl max 3 značky- čím méně, tím lépe na servis. Je samozdřejmostí, že budeme brát jen ty s kapalinou chlazeným hořákem.........
Dobry vyber.Fronius je super-skuste aj closs-tiez dobre masiny a servis bude tiez velmi dolezity-hlavne tie zmluvne podmienky-aby Vas neodzubkali-vela firiem chce predat a ak sa nieco pokazi-treba cakat na reklamacku-seriozny predajca po dobu opravy-reklamacie zabezpeci nahradny adekvatny stroj-samozrejme zadarmo a da este novsi model na predvadzacku
Co je dost důležité je snadnost obsluhy - tzv. uživatelská blbuvzdornost kvalita a dostupnost servisu a určitě ochota prodejce jít vzhledem k odebíranému množství strojů s cenou trochu níž,ale pozor na vyčůránky ochotné slíbit cokoliv jen aby prodali skladové "ležáky".
Na Cloosy slyším jen samou chválu,za cca měsíc si budu moct vyprubovat Qineostep,tak jsem na něj náramně zvědavej.Jestli vaříte 30 plechy,chtělo by to stroj výkonově podobný jakým svařuje pan Unihero.
Editoval Ládes (24-04-2012 21:13:36)
Já osobn mám slabost pro froniusy........ Chtěl bych stejně jako ostatní vzít co nejsilnější plechy a zkusmo je vyzkoušet......... Zatím jsem psal na fronius a ty odepsali okolo 4. odpolední během 10ti minut!!! Prý ve čvrtek zajedou a pokecají- doufám, že od pondělí začínáme testovat..........
No nedá mi to,zrovna na ty značky jak chválí kolega bych byla opatrná,v každém případě bych chtěla aby stroje byly osazeny standartním ne firemním hořákem a euro koncovkou,tohle je spotřebák a na tím se dá hodně ušetřit,jak jsem psala,nekoukat na značky a barvu,i tyhle věhlasné firmy měly stroje které se no...... proto vyzkoušet!