SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Caute,
potreboval by som poradit. Chcem si kupit zvaracku CO2, o jednu by som aj mal zaujem, len sa mi nezda ta cena. Jedna sa o FK MIG 161, je to CO2, resp. CO2+Argon. 380 V, zvaraci prud 30-50 A. výrobca by mal byt FRO, je to rok vyroby 2004, bola pouzivana 6 mesiacov (aj to nie plnych). Ale neviem, ci ma adekvatnu cenu - 500 Eur. V cene by mal byt aj zvaraci drot 0,8 mm a prazdna fľaša. Chcel by som začať so zváraním a neviem, či sa nemám poobzerať po niečom inom.
Diky za radu.
Fisherko napsal(a):
Caute,
potreboval by som poradit. Chcem si kupit zvaracku CO2, o jednu by som aj mal zaujem, len sa mi nezda ta cena. Jedna sa o FK MIG 161, je to CO2, resp. CO2+Argon. 380 V, zvaraci prud 30-50 A. výrobca by mal byt FRO, je to rok vyroby 2004, bola pouzivana 6 mesiacov (aj to nie plnych). Ale neviem, ci ma adekvatnu cenu - 500 Eur. V cene by mal byt aj zvaraci drot 0,8 mm a prazdna fľaša. Chcel by som začať so zváraním a neviem, či sa nemám poobzerať po niečom inom.
Diky za radu.
30-50A najak málo na 380V
Není tam překlep? Tuhle svářečku neznám, ale sv. proud 30-50A je opravdu málo a na drát 0,8mm teprve.
Podle mě to bude 30-150A
a nejspíš je to něco takového:
6 stupňů nastavení svařovacího proudu, plynulé nastavení rychlosti posuvu drátu a časovač pro bodování.
Podavač drátu se dvěma poháněnýma kladkami, motor podavače 50W.
Svářečka kontrolována teplotním čidlem. Teplotní ochrana proti přehřátí. Větrák s tichým chodem.
Centrální euro konektor pro svařovací hořák]
Editoval Rellik (17-04-2012 18:55:41)
Vek zváračky nie je až tak dôležity, všetky kludne aj nové zváračky, ktoré sú cenovo dostupné, sú vo vnútri doslova rovnaké ako zváračky 15 rokov staré, lepšie povedané tie staršie sú dokonca "poctivejšie" . Na 400V sa mi zdá aj 150A málo, tolko vedia dať zváračky na 240V niektoré aj viac. Ja mám doma 2ks 20r Compact a trebárs diodový mostík vyzerá presne tak isto ako ten ktorý sa montuje do dnešných zváračiek, trafo to isté, rozdiel je v elektronike - tá sa dá použiť kludne z novej zváračky a zvyšok tvorí "obal"...
těch 400V bude jen v jedne fazi.
odbocka na transformatoru 230/400v
pridejte cea 150 euro navic a mate profi stroj:viz :http://www.zvaracky-zvaranie.sk/zvaracka-co2-mig-mag-poloautomaty/ omi 205
Editoval alll (17-04-2012 21:41:03)
http://dom.bazos.sk/inzerat/14770196/Pr … hovala.php Prosim vas co hovorite na tento stroj? vaham nad nim bo si mylsim ze je za dobru cenu.Je to vyroba Nitra a je tam menene trafo za medene na 160A.dakujem za rady
tak to je urcite lepsia kupa ako tie rozne "china" produkty,vypada byt fakt v slusnom stave