SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Rulík má mašiny pěkný, kvalitní a není problém se s ním domluvit. Toi se mi na jeho obchodu velmi líbí. Elektrody posílá zatavené v balíku, ještě vložené do krabice- není možnost aby se k nim dostal vzduch- jsou zatavené od výrobce a přes to ještě od Rulíka. Ohledně kabelů poradí, a ostatní příslušenství též- ne jako někteří další, kteří si chtěj namastit kapsu všelijak- např kutilovi doporučují speedglas kuklu....... Je ochotnej se dohodnout na kompromisu....
Kolik to stojí?Mám v tom zmatek!
http://www.rulik.cz/index.php?akce=sort … 2239kabely
Základní cena za set: 4902.00 Kč
Nebo
Cena za set včetně DPH: 4440.00 Kč
Kolik bych zaplatil s depeha? a jestly by to šlo zjistit,kolik by to stálo i s poštovným do okresu Karviná
registruj sa , prihlás a vlož ju do košíka, a pozri aká cena sa ti tam zobrazí.
tu máš časť obchodných podmienok:
" Způsob dopravy:
Osobní odběr je možný v prodejně nebo po dohodě i jinde. Běžně zasíláme zboží pomocí přepravní společnosti Radiálka a to i na dobírku. Na vyžádání je možné zaslat obchodním balíkem České pošty.
Cena dopravy:
Cena přepravy se odvíjí podle hmotnosti zásilky a použité přepravní společnosti. Například u balíků do 30kg přes společnost Radiálka je dopravné včetně doběrečného 170 Kč+DPH. U těžších balíků a paletové přepravy se cena řídí ceníkem na www.radialka.cz. Po dohodě, při větším množství a u zákazníků s pravidelným odběrem je možný rozvoz firemními vozidly. Zboží zasílané prostřednictvím České pošty je z důvodů cenových limitů u hodnoty zboží zasíláno pouze službou Obchodní balík, kde vyšší cena přepravného zohledňuje i naše zvýšené náklady na balení balíků a náklady na dopravení na specializovanou poštu"
Ta cena 4900Kč je normální v obchodě, přes eshop to je ta 4440Kč. Jinak, tu gamu 165 bys nechtěl?
tomape napsal(a):
Ta cena 4900Kč je normální v obchodě, přes eshop to je ta 4440Kč. Jinak, tu gamu 165 bys nechtěl?
Gamu 165 bych taky bral,ale nevlezu se do ceny i s poštovným,za 5000kč i s kablema neseženu,jenom ten invertor ale bez kabelu
Kdyby to nabizel jako set a i s poštovným bych se vlezl do 5000Kč tak by to byla paráda.
Jo a jakou myslíš tu gamu? Profi nebo obyčejnou 165
Editoval juras13 (12-04-2012 17:57:23)
inzeráty by si tu asi nemal dávať.
pavolpi napsal(a):
inzeráty by si tu asi nemal dávať.
Omlouvám se!!
Myslím gamu 165 profi.... Cena není o tolik vyšší, ale kvalitativně je o dost lepší- utáhne i 3,15 elektrodu- kyselou roztaví tak, že se s ní dá drážkovat. Pokud máš peníze, tak jí kup, ale i ta gama 160 je slušná.............. Jen dříve vypne
tomape napsal(a):
Myslím gamu 165 profi.... Cena není o tolik vyšší, ale kvalitativně je o dost lepší- utáhne i 3,15 elektrodu- kyselou roztaví tak, že se s ní dá drážkovat. Pokud máš peníze, tak jí kup, ale i ta gama 160 je slušná.............. Jen dříve vypne
Tu profi asik né.
Nejedná se mi o to jestly je profi a nebo není.
Tu Gamu 160 chci jenom na doma kde si na zahradě svářím co potřebuji.
Já nebudu svařovat dvě elektrody hnedka za sebou,budu svařovat třeba jednu a po třech minutách druhou pak třeba třetí.
Hlavně aby byla spolehlivá a aby nějaké ty roky vydržela.
Ta Gama 160 bude jenom pro domací učely.
Ja vím že mi chcete doporučit profi abych byl spokojen,ale profi bude na častější použivaní a já často moc svařovat nebudu,jak se něco pokazí tak hodím svár a obrousím a je hotovo.
A co se tyče branky na zahradu nebo brány,tak si myslím že i ta GAMA 160 bohatě stačí.
Ok, já ji taky používám na domácí sváření- ze začátku byla v provozu 3-4x v týdnu- po baráku hromada rozbitých věcí, teď jede tak jednou týdně- stavba- sváření drátů do věnce, bodování ari sítí k sobě, atd. Teď dělám překlady- vrazím k sobě 2 traverzy na délku cihly a pro jistotu je na svém místě svařím k sobě pomocí 2-4 roxorů- jistota, že se to během zdění nerozjede. Vyskládám 1 vrstvu cihel, prohodím maltou a druhej den to zaleju betonem s roxorovejma drátama- drží to jak čert a jsou za stejnou cenu jako ty keramický.......
Já když se rozhodoval, vzal jsem nakonec pro jistotu Gamu 165. V tom jmenovaném obchodě vyjde Gama165 + 3m kabely jen o 1000,- víc než set Gama160 + 2m kabely.
Když jsem ji kupoval, zdály se mi 3m kabelů zbytečně moc, ale teď jsem rád že je mám. Navíc jsem chtěl kabely gumové aby víc vydržely a chtěl jsem je kupovat jinde, ale u Rulika mě přemluvili ať to u nich vezmu komplet a gumové mi dali za cenu obyčejných plastových.
Horší byl výběr samostmívací kukly, protože Speedglas a podobné značky jsou za dvojnásobnou cenu než samotná svářečka. Nakonec jsem zvolil levnou řadu Speedglas, která má uvedeny stejné parametry jako vyšší řady, jen k ní nejde připojit odsávání. Jiný rozdíl jsem nenašel.
tomape napsal(a):
Ok, já ji taky používám na domácí sváření- ze začátku byla v provozu 3-4x v týdnu- po baráku hromada rozbitých věcí, teď jede tak jednou týdně- stavba- sváření drátů do věnce, bodování ari sítí k sobě, atd. Teď dělám překlady- vrazím k sobě 2 traverzy na délku cihly a pro jistotu je na svém místě svařím k sobě pomocí 2-4 roxorů- jistota, že se to během zdění nerozjede. Vyskládám 1 vrstvu cihel, prohodím maltou a druhej den to zaleju betonem s roxorovejma drátama- drží to jak čert a jsou za stejnou cenu jako ty keramický.......
Tomíku,ty máš tu Gamu 160?
Jurasy, já mám gamu 165profi a tu gamu 160 ma kamarád jako vedlejší k velkýmu céóčku oomikron (může s ním i vařit elektrodou a tigem), ale na stavbu chtěl něco přes rameno. Zkoušel jsem dělat i s ní, ale je to trochu jiná práce- zapalování oblouku +- stejné, ale výdrž je jiná- 3,15ctkou vaří gama 165 parádně, a vůbec nevypíná. Ta Gama 160 vypne po cca 5-7 elektrodách a pak 5 minut chladí............
tomape napsal(a):
Jurasy, já mám gamu 165profi a tu gamu 160 ma kamarád jako vedlejší k velkýmu céóčku oomikron (může s ním i vařit elektrodou a tigem), ale na stavbu chtěl něco přes rameno. Zkoušel jsem dělat i s ní, ale je to trochu jiná práce- zapalování oblouku +- stejné, ale výdrž je jiná- 3,15ctkou vaří gama 165 parádně, a vůbec nevypíná. Ta Gama 160 vypne po cca 5-7 elektrodách a pak 5 minut chladí............
Tak já s tou Gamou 160 nebudu svařovat až 7 elektrodama! To by bylo pro mé domací potřeby dost,Kdybych mněl vařit 7 elektrodama za sebou tak jedině s pauzama.
3,15 je asi na mně až moc,jsem zvyklej na elektrody na 2,5 na to domací vaření
Našel jsem tuto Gamu ale je použitá a tak mám strach že může kdykoliv odejít.
http://aukro.cz/show_item.php?item=2266 … b268fbd908
nebo
http://aukro.cz/svareci-invertor-gama-1 … ?source=oo
Editoval juras13 (12-04-2012 20:55:36)
pročetl jsem diskuzi a nedá mi to budete přenášet svařečku z místa na místo nebo bude stát v dílně na jednom místě? pokud bude stát na jednom místě kupte si starší WTU dnes jde pořídit za 3000 a tento stroj vas přežije a mužete s min v klidu palit kolejnice
Nemám elektriku na 380 woltů
Mám jen klasickou zástrčku na 220 woltů
Ano budu ji přenášet
Editoval juras13 (12-04-2012 21:12:07)
píšete že bydlíte v rodinném domku pokud to je staší domek který nemá 3f rozvod zjistěte si jištění na tu gamu a jištění kterým disponujete na zásuvkach abyste nebyl zklamaný že vam padá jištení při plném výkonu
juras13 napsal(a):
Našel jsem tuto Gamu ale je použitá a tak mám strach že může kdykoliv odejít.
http://aukro.cz/show_item.php?item=2266 … b268fbd908
nebo
http://aukro.cz/svareci-invertor-gama-1 … ?source=oo
težko tohle je profi zdroj... gama 1350...
Ta gama 1350 vypadá docela k světu. Záleží na vás, zda ten tig využijete....
donal napsal(a):
píšete že bydlíte v rodinném domku pokud to je staší domek který nemá 3f rozvod zjistěte si jištění na tu gamu a jištění kterým disponujete na zásuvkach abyste nebyl zklamaný že vam padá jištení při plném výkonu
To nechápu!
Jak jsem mněl trafo svářečku tak s elektrikou jsem nemněl problém a pojistky mi to nikdy nevyhodilo tak nechápu proč bych mněl problém s GAMOU 160?
Ano je to starší rodiny domek ale já se v elektrice nevyznám a nevím jak vy to myslíte?
Jak 3F rozvod a jak to zjistím?Jak si mám zjistit to jištění na tu Gamu 160.
Vůbec nevím co máte na mysli a co mám jak zjistit?Vůbec nic nechápu
Editoval juras13 (12-04-2012 23:37:06)
juras13, jestli máš možnost, tak si invertor od někoho zapůjči a zkus, takhle tu budem mlátit jen hubou, měl jsem u Zdeštěho v opravě Gamu 1550, nedám na ni dopustit, po dobu opravy mi zapůjčil jakéhosi itala, byla ještě menší než Gama, zřejmě neměla hot-start, či jak se to jmenuje, já jsem byl pohodlný očistit rez, tak se mi hůř chytal oblouk, kde bylo čisté železo, tak v pohodě, oblouk stabilní, vařil jsem 2kou a 2,5kou, mašinka dobrá(ten ital). Neměla TIG, ale tím jsem stejně nikdy nic nedělal, okolo domu a na občasnou fušku ti stačí jakýkoli invertor, radši běž do českého výrobce, záruka 2 roky, náhradní díly dostupné, cena přijatelná. Kabely stačí průměr 16, jestli budeš vařit na prodlužováku, tak kup a nebo si nech udělat pořádný, nejlépe 3x2,5 v gumě, budeš ho mít navěky.
Jestli nerozumíš elektrice v domě, tak si z toho nic nedělej, ale pozvy si domů někoho, kdo tomu rozumí, ať ti to zkoukne, aby tě něco nepřekvapilo.
A co by mně mnělo překvapit?
Já mám zasuvky na 220V a o jištění nevím nic a nevím ani co je to to jištění
Teď už jen jedno - NECHEJ SE PŘEKVAPIT!
me nikdy gama 160 nevyhodila jistič na zasuvce jištene 16 A jističem u zasuvek jištenych 10A jističem dochazí k vyhozeni jističe, chova se to uplně stejně jako když jsem měl 1F trafo einhell to taky na 10A JISTIČI běžne vyhazovalo po přehozeni do jine zasuvky se jistič nevyhodil...