SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
prosím o radu.podle opravny mi u svářečky transpocket 1400 odešla nějaká hlavní karta.oprava by prý stála asi 7000kč.prosím nedá se nějak nahradit nebo opravit.jsem laik a 7000kč je pro mě likvidující.děkuji za radu.pepe
Nekoupil jsi náhodou ten šrot z aukra ? Tam tohle někdo prodával k opravě . Jo to jsou ty přechválené invertory , dokud jedou Ok , ale potom na vraždu , ale každý , servisák a prodejce zvláště , tě do invertoru rád uvrtá . V tomto případě ti nikdo levně nepomůže .
Nahradit nebo opravit to nikdo neudělá , pokud nebude mít k dispozici podrobné schéma. A to nejspíš nikdo k dispozici mít nebude, protože výrobce podrobná schémata nepouští, je to jeho know how. Případně pokud na té kartě je ještě nějaký naprogramovaný procesor, je to ještě horší.
V opravnách, aspoň jak tomu rozumím já, jsou jen manuály typu" Když v tomto měřicím bodu není napětí , je vadná hlavní deska a je nutno ji vyměnit." A to je právě ono.
Jedině pokud by byla ta základní deska jednoduchá, mohl by nějaký fanda elektroniky nad ní strávit pár hodin , pak by možná porozuměl tomu zapojení a možná by to potom i opravil.
Jinak je takový porouchaný invertor v podstatě jen stavebnice pro elektronické bastlíře. Pohromadě jsou k dispozici rozhodující nejdražší vzájemně sladěné elektronické součástky, ty se vymontují, proměří, vadné věci dokoupí , z vnitřností je známa zhruba koncepce svářečky a na tom základě se tam vestaví nejaká amatérská konstrukce.
Transpocket 1400
Dobrý den pepe,
Transpocket 1400 lze opravit i jinak než klasickou výměnou celé desky.
Určitě to chce vidět a na základě zjištěného problému rozhodnout jaká oprava a za kolik - 7tis. to asi nebude.
Dosti dobrá připomínka je, aby se v tom nějaký "taky odborník" nepohrabal a nepřinesl více škod než napáchá přirozená smrt invertoru.
malý odkaz pro Vaše povzbuzení:
http://www.svarecky.com/invertory-inver … invertory/
http://www.svarecky.com/bazar-invertory … s-tp-1400/
S pozdravem Zdeště
P.S. pro kolegu bobobo
- invertor z aukra už je v dobrých rukou, tomu už žádný "taky odborník" neuškodí a dnes už sváří jen to fičí tak čus .......
Tak tie pripomienky beriem , kto to vie opravit okrem mna a zdeste invertor ? na to schopnym ludom postaci datashed od I.O a nie hned schemu ... ked tu pisete len teoriu , co sa do toho nepustite samy vasimy znalostami a nie len v tomto vlakne ...
Editoval atishajn (11-04-2012 19:21:25)
Problém je v tom, že vývojáři občas potřebují si zasloužit svůj chleba a tak navrhnou zapojení IO výrazně odlišné od všech zapojení v datasheetech.