SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Potreboval by som poradiť, chystám sa kúpiť nejakú mašinku na zváranie do zákazkovej dielne ale aj na montáže. http://vaw.biznisweb.sk/product/kemppi- … -wig-6932/ Má niekto skúsenosti s Kemppinou? Poprípade poradte niečo iné. ďakujem
Editoval TvojTatko (01-04-2012 11:14:50)
S Kemppi určitě chybu neuděláš.Spíš jde o to použití.Elektroda na montáže je správně (svařování venku,ve výškách a tak),ale ve výrobě se většinou používá spíš CO2.
Ale záleží,co se má svařovat,určitě upřesnit dotaz!!
Co sa týka montáže, bude sa využívať prevažne tig. montáž nerezových zábradlí, prístreškov atd. no a na prácu na dielni to budú veci na zakázku prevažne z nerezu, hliníku a v menšej miere aj čierneho materiálu.
Tak jediný problém vidím ve zmiňovaném sváření hliníku .Na to bys potřeboval zdroj AC/DC.
S tým ale hliník nezvaríš... Musí byť AC/DC, pri tolkých prachoch by som sa určite neobral o možnosť zvárania AL aj keby som to zrovna nepotreboval, človek nikdy nevie.
Vedeli by ste mi poradiť nejakú alternatívu?
Toto je lacnejšie , ale čo to je zač neviem http://www.zvaracky-naradie.sk/zvaraci- … c-404.html
Nejde o to, aby bola lacnejšia. Hľadám kvalitnú zváračku. Čiže pravdepodobne Kemppi alebo Fronius
Migatronic Focus 200 AC/DC. Mám dva stroje Migatronic a jsem maximálně spokojen.Zkoušel jsem i Fronius,ale líp se mi dělá s Migatronicem a kromě toho jsou na něj o dost levnější spotřební díly než na Fronius.
Solidní 200A AC/DC svářěčka ale bude vážit minimálně 15kg,a na montáž zábradlí taková mašina není potřeba.
používám tuhle: http://www.ewm-group.cz/tetrix-180/
má to hromadu funkcí navíc a ceny jsou výrazně lepší než u výše zmíněných značek.
a kvalita špičková.
Editoval hmota (01-04-2012 20:10:30)
A tieto dve značky vobec nepoznám, takže netuším. Aký je pomer kvalita/cena?
Fronius MagicWave 1700 jsem měl možnost vyzkoušet a jméno značce opravdu nekazí.Je pravda,že 15kg opravdu váží.
Otázkou je,je-li to pro nic za nic?
Každopádně se samozřejmě za značku platí,
http://www.dolezal-pe.cz/file.php?id=11 … download=0
Fúú tak dnes som celé poobedie prehľadával internet, čítal názory na rozne zváračky a fakt neviem pre ktorú sa rozhodnúť AC/DC inventory popredných značiek sú fakt cenovo vysoko, neviem či sa na ten hliník nevykašlem, či sa mi to oplatí. Budem zvárať vačšinou nerez, no chcel som že keď už mám kúpiť zváračku tak aj na hliník. Človek to predsa nekupuje na pol roka
V práci mám Esseti 200 AC/DC, a dá sa s tým zvárať a doslova platí, že lepšia mašina k lepšiemu výsledku nepovedie (možno čiastočne áno pre toho kto to s tým vie) ale pri hliníku je to o praxi, môžeš byť špička pri nereze, pri hliniku ked nemáš prax budeš plakať... Ja sám som v tom NULA, a učil som sa sám, ale už čo to viem, pritom zvárať TIG-om nerez problém nemám...
O Esseti sa človek nedozvie takmer nič, ako keby už ani neexistoval. Podla štítku je to talianska zváračka, človek horko ťažko nájde pár shop-ov kde je značka v ponuke. Ja by som sa o možnosť zvárať hliník určite neobral, lebo nikdy nevieš kedy to budeš potrebovať a potom to bude stáť + další invertor... Na zváranie nereze netreba žiadnu super mašinu, mne sa zdá aj tých 2000€ už privela, ale berem to ako príplatok za "mobilitu" + "značku" a hodne vysoký.
Ja by som sa vôbec nebál toho Migatronicu, AC/DC robí aj ESAB...
Editoval ivko (02-04-2012 00:27:26)
Měl jsem Ceboru (italská) a moc jsem ji nepoužíval. Jen vypršela záruka, odešel mi procesor a za opravu chtěli 30000kč.Kamarád říká o italských výrobcích: ,,rychlá řeč,rychlá práce" . Rozhodně má pravdu! Nic italského kromě špaget a kafe bych nekoupil.
V Taliansku sa vyrábajú invertory dosť dlho... Takže by som s tým nesúhlasil úplne, že sú zlé. Možno tá chyba tej Cebory bola v tom, že sa málo používala...
Tažko súdiť nejakú značku či výrobcov z určitej krajiny na základe jednej skúsenosti, v bývalom zamestnaní sme používali bodovačky DALEX, jedna stála cca 400 000 Sk bývalých, šef objednal dalšiu cez nejakého distibútora, ktorému poslal zálohu tuším 150000,- a čakal na dodanie, nakoniec z bodovačky nebolo nič a ani z penazí, firma šla do krachu, sud o zálohu, na další DALEX už nemienil obetovať 400000,- + 150000,- (vysiacich stále vo vzduchu) a objednal taliansku TECNA, a vôbec sme si nesťažovali, až na horšiu ergonomiu - vec zvyku , inak po všetkých stránkach lepšia mašina a cena 200000,- bývalých a to bol sakra rozdiel pred nejakými 8 rokmi ušetriť 200 000,- A to nevravím vybaviť dielnu povedzme 4 bodovačkymi...
Ja v novej firme robím 5 rokov, daný ESSETI tam bol pár rokov predo mnou a funguje stále, čo by som dal za to keby som ho mal doma.
Editoval ivko (02-04-2012 11:51:36)