SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
matikom : Důvod proč ne ? sice nenapsal jaký materiál chce svářet ale pořád nevidím důvod proč ne ? mám taky 164 a známej taky a ten sní hlínu vaří
navíc o pár příspěvků víše se doporučuje ten a ten drát na omi 165.
omi 165 vs alfa in 164
a nebo kit 169 ? to už asi ne , nebo jo ?
Editoval alfin.cz (28-03-2012 02:45:06)
kit 169 je obdoba omi 165/alfa 164... transformator je možna od jednoho vyrobce... nevim to jiste možna nekdo vi vic..
Přesně tak allle akorat myslím že omi má vyvedené očka k podavači pro snažší přístup pro změnu polarity.
Pobavilo mě,že matikom svojí včerejší stručnou a kategorickou odpovědí reaguje na dva roky starou otázku!!
K čemu bych měl pořebovat měnit polaritu při svařování hliníku COčkem?
Nic neměním a Cočkem bez problémů vařím jak hliník,tak nerez....
P.S. kdyby jste někdo chtěli 90% velké špulky AlSi průměr 0,8mm.... V Plzni u Choboly mi ho před mnoha lety doporučili.... Když jsem za dva dny dovalil,že s tímhle se to fakt nedá,už nastudováno,že potřebuju AlMg5 a alespoň jedničku průměr,tak mi řekli,že drát by vzali zpět pouze kdyby nebyl načatej...
Mildo nevím, tady se o tom mluví a doporučuje a výrobci to také zminují, čerpám z dostupných informací, jak říkám ,podrobnosti a praxi s vařením hliníku nemám, ani jsem to zatím nepotřeboval. ale pokud se nepletu, tak polarita se mení u trubičky ? že bych to zkonil ale myslím že i o hlíně se takto mluví.
Ps: s tou odpovědí to rosekl dobře
Editoval alfin.cz (28-03-2012 20:56:22)
Polarita se mění u inventorů,když se vaří Tigem ....
Jak je to s trubičkovým drátů nevím,nepoužívám...
to vím, tigasem už jsem něco navařil jinak když jsme u toho, měl jsem tig na naškrabování a pořád jsem musel brousit jehlu. cca 20cm sváru ? je to normal nebo je to u profi masin jinak ? nepocitam AC
Tiga mam doma i v praci oba Hf a pokud si neskrtnu o lazen vydrzi elektroda mnohem vic nez 20 cm svari
ja mam normalne omicrona inve. ale musim říct že mi nepřijde že by odešla při tom škrtnutí. nebo že by jí tím nějak narušila a pak rychleji ubývala ?
Inventory mám dva Kuthreibery klasika bez HF a při škrtání,pokud to člověk tak nějak dostane do ruky se elektroda zas až tak moc neničí.Samozřejmě se postupně každým škrtnutím trochu tupí hrot elektrody a oblouk v závislosti na tomhle poškození hůře hoří.
Smrtící pro ni je dotek s lázní nebo s přídavným drátem...Taková bambule ani vařit nemůže!!
Teď mám chvíli čínskou krabici a HF start a puls...je samozřejmě jiná kategorie...
NASKAB A LA JE NEBETYCNY ROZDIL. PRI LA SE TEPRVE PO DOTYKU ELEKTRODY A STISKNUTI OVLADACE AKTIVUJE ZDROJ. TEPRVE PO ODTRHU ELEKTRODY NASKOCI OBLOUK.