SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobrý den potřeboval bych poradit čím by mohla být způsobena neplynulost svářecího drátu?? mám svářečku einhell 190 D
problem je v napajení motoru podavače ze svařovaciho napětí dat jiny zdroj napetí a drat pojede plynule..
alll napsal(a):
problem je v napajení motoru podavače ze svařovaciho napětí dat jiny zdroj napetí a drat pojede plynule..
tak to jste mě nepotěšili mě napadali věci jako špatně navinutá cívka a nebo tak dneska sem právě měnil cívku za novou a už předtím když sem svářel na plno tak to sem tam začalo špatně odvíjet a to je pak sváření na .... a dneska to bylo v jednu chvíli strašný minutu to šlo dobře minutu nanic snažil sem se ladit s tou cívkou utahovat povolovat a nic nepomáhalo
Možno by stačilo kompletne vypucovať vedenie prídavného materialu... Podla obrázku neviem rozoznať či je ten horák na pevno alebo odnímatelný , ale eurokoncovka to rozhodne nebude, ten bowden býva tak zasratý, že ak je tam navyše "plná" cievka tak podávač má čo robiť aby to utlačil
hořák je na pevno co vyčistit ?? popřípadě jak ??
Tak v tom neporadím , musí sa to rozobrať , ale v živote som to na takej zváračke nerobil, taktiež opotrebená špička v horáku často robí neplechu, aspon ja to hned cítim že sa oblúk horšie zapaluje, životnosť špičky zhruba 30 pracovných hodín... Osobne by som na tom nič nečistil a vymenil ho za odnímatelný, nan nie je problém potom kúpiť akýkolvek náhradný diel, ideálne kúpiť taký na ktorý môžem kúpiť diely v najbližšom obchode zo zváracou technikou
jo ta špička je KO má vydřenou díru mám někde náhradní tak ji vyměním snad to pomůže protože sem stím svářel asi hodinu a pak sem se musel jít uklidnit přesně jak píšete špatně zapalovalo oblou
Ono to podle mě není jen o tom špatném napájení, jak se tady omílá pořád dokola. To vedení drátu to taky těžce ovlivňuje. Může být zlomený bovden, u těchto systémů s hořákem na pevno častá vada. To napájení není jen tak, tyhle svářečky mají dost mizernou desku s elektronikou, nefunguje tak, jak by měla. Vyčistit všechny spoje, zkontrolovat bovden, dát nový průvlak a bude to snad OK.
vymenit dily na hořaku za nove špičku, rodelovač plynu a novej bovden do hořaku.. mam tenhle tyden na opravu einhela BT-GW 190 D taky mu jede prej špatne posuv dratu a kloudne to nevaří dneska jsem nato neměl čas vyřizoval jsem stracene doklady občanku,řidičak,techničak od auta stim spojena technicka, a přepis auta, všechno jsem zvladnul, jen tech penez za eko dan za tu feldu je škoda zaty penize bych jezdil 3 mesice s plnou nadrží e85.. zitra se mrknu na svačečku vymenim bovden v hořaku a špičku pak se uvidí...
Nevyjíždí vám drát mimo drážku v kladce a máte dobře seřízený přítlak kladky?
Za ty roky co svařim mam tu zkusenost ze nejvic zavad na MAG automatech zpusobi sami uzivatele,povetsinou zanedbanou udrzbou.Vetsinou jsem uvolnil pritlak kladek a zkusil jsem zatahnout za drat vetsinou kdyz sel ztezka byl problem pruvlak nebo bowden.Nicmene mam zkusenost hlavne s profi stroji s kvalitnim vedenim dratu.Je jasne ze na hoby strojich kde se setri kde se da a to i na kvalite vedeni dratu budou problemy.Vetsinou jsem se setkal s problemy s horaky delky cca 4-5m coz je celkem logicke.Vetsinou to chtelo po kazde civce(18kg) je dobre profouknout bowden a pokud to nebylo treba drive tak jsme cca po 1 nekdy 2civce menili pruvlak .A cca kazde 3-6 mesicu i novy bowden.Docela casto se nekomu podarilo zlomit bowden nebo ho meli moc kratky takze diky jeho vuli zacal drat cukat.
Proste je dulezita cistota a minimum mechanickych odporu a prekazek ve vedeni.Na hoby strojich buhuzel jeste pribyva problem s podavaci a rizenim otacek.
ahojky tak sem dneska koupil špičky hromadu a po výměně je po problému ta špičla už byla hooodně vydřená děkuji za radu jen po dneštním půldením sváření sem zjistil že mi brzo dojde plyn ach jo když je to nejvác potřeba tak všechno dochází
dneka jsem vymenil bovden v hořaku einhelky 190D a hořak dostal nove koleno z hořaku binzel mb 15AK_čili vyusteni hořaku z kostky a novou špičku po otestovani svařovani jsem dospel k nazoru řešit napajeni motoru podavače jinak to se bude testovat bude to usmernovaci blok z počitačoveho zdroje o vykonu 2A a snese 35V tajsem zvedav jak to pude jindy běžne montuji ktc112 a stykač připadne elektroventil plynu a trafo mam kdispozici asi o vykonu 100VA a 24V...
nevím mě stačilo vyměnit tu špičku a jede to jak má na cca 20cm dlouhém sváru ten posuv cuknul jen jednou a to a ke konci takže si myslí mže mi to zatím funguje dobře jinak jsem už zkoro elektrikář a myslím že bych zvládnul tu regulaci vymyslet a vyrobyt sám takže až budu potřeba tak to nějako vymyslím
Ta 190D nesvařuje vubec slušne ta jen ten drat plive vyložene boduje ješte je možnost vymenit celej podavač ze 170 co jsem mel doma a přestavel jsem ji na uplneho profika jek řizeni posuvu tak samotny posuv dratu svařuje i 4T i 2T + bodovani a vaří i na 1 svařovací stupen jak oživot... pak jsem ji prodal a mam co je v popisu dole.. i špička je nova težke provedeni ta vydrží vice ja pouýžívam zirkonove..
Editoval alll (27-03-2012 22:51:17)