SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny, tak jsem si dnes udělal radost a koupil na alfinu novej hořák, originál binzel (2700 kč) nějakou čínu nebo polsko jsem nechtěl, padl krásně do ruky vypadá bytelně a vzhledem k tomu že se tu sinlě nedoporučoval 4m hořák na dvoukladku a 0.8 drát, tak jsem ho koupil, sice je o metr delší ale zatím samé plus ohyby při práci nejsou tak drastitcké a jede nádherně, dvoukladka to zvládá ůplně s přehledem a svářečka vaří bravůrně je to teda ten klasický velký podavač se stěračovým motorkem. jinak jsem si nechal rovnou udělat novou kostru + kleště a to je rozdíl. (400kč celé) Navíc téměř nepřemistuji coočko. :cool Tak toď můj poznatek a pokud někdo bude váhat jestli to dvoukladka utáhne, tak mohu jen doporučit
Proč by neměla? My máme v práci taky dvoukladku na Froniusu 2500, hořák asi origo Fronius, takový s červenou pistolí a 4m hořák a jede to v pohodě. Pokud je podavač velký s tím motorkem jako u stěrače, tak bych v tom chybu neviděl. Jen bych se bál u těch hobby svářeček s malým plastovým podavačem.
i ja mam 2 kladku a 5M fronius hořak předelany na euro taky balada i 0.6 stim jde dobře nejlepe jede ale 0.8 a 1 drat kterej taky sem tam použiju jinak einhell 170 z 2kladkou napasovanou do kastle taky svařoval slušne ze 4M hořakem binzel 0.8 dratem.. pane varoku jak vy jste daleko ze stavbou eurokoncovky?
Pánové, jelikož pročítáním jsem narazil na pár spekulací, někdo nedoporučoval někdo ano a pak každý šel směrem jistoty do 3m hořáku, i já váhal a pak šel do 4m, ale díky vlastní zkušenosti můžu za mne jednoznačně potvrdit že to funguje a lépe, lépe se rozloží tvar ohybu. předávám poznatek dalším váhajícím lidem kteří budou váhat. jen pro lidi kteří hledají jasnou zkušenost a ne pak odovědi typu musíte číst,musíte číst, a pak spekulace jo a nebo ne, a pak stejne jdou do 3m. jasně že to není rada pro svářeče s vyvařenými kilometry sváru. Tod vše.
a ted poprosím o radu, je to taková prkotina že jsem to nikde nenašel . koupil jsem si kvůly coočku novej jistič 20d. a u pojstek jsem zjistil že aktivní fáze jde do jističe ze zhora, mám jistič otočit jako vzhůru nohama nebo to tomu nevadí ? bude zprávně fungovat ? nebo je to správně že přívod jde do jističe ze zhora?
Je to jedno - u nových jističů "normálních" značek je to i oficielně uváděno výrobcem, že nezáleží na přívodu, jeslti je shora nebo zdola.
díky, to jsem potřeboval slyšet.
Alll, už to mám předělané. Více napíšu ve svém tématu o problémech s Bimaxem.