SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahojte all,
chcel by som sa venovať / som zámočník a mam skúsenosti so zváraním elektrodou a CO2/,zváraniu nereze a hliníka, neskor možno aj profesionálne , preto hládam nejaku Tiginu AC/DC.Celkom sa mi pozdáva - GAMA 200E AC/DC -
Pre mňa je doležité ,že je na 230V,len mi ide o jednu vec, či je vhodná výkonovo.Chcel by som zvárať nerezové veci/zábradlie atd./ a hlinik -stupačky,opravy - bloky motorov a prevodoviek a pod.
Samozrejme ma zaujíma aj osobný názor prípadných majitelov zmienenej tiginy, a aj odborny názor na túto zváračku.Neni to lacná záležitosť ,nestojí to malé peniaze.
Ďakujem všetkým za radu a pomoc.
Dodo
Díval jsem se na parametry té vaší svářečky a dospěl asi k tomuto závěru:
Pro svařování nerez ocelí bude vyhovovat, pokud půjde o menší tloušťku materiálů. Pro svařování tenčích materiálů vyhoví i pro hliník. Na hliníkové bloky motorů a převodovek a profesionální svařování bych vám doporučoval výkonově silnější stroj s kapalinovým chlazením hořáku. Rovněž je dobré aby mašina měla lepší regulační rozsah proudu. Udávaný údaj s rozsahem 20 - 200 A nevidím moc šťastný, těch 20A minimální proud může být příliš pro tenké plechy. Hleďte na to aby ten rozsah byl co největší. Výborný je kupř. 3 - 200A, nejvýhodnější pro váš účel, to jest od svařování aluminiových bloků po tenké plechy, bych volil tak 5 - 320A.
Editoval Frank (03-08-2008 05:59:28)
Dakujem za posudenie a hlavne upozornenie minimálneho prúdu.Pravdupovediac to som si nevšimol aká je velká.Samozrejme určite by sa hodila výkonná mašinka, s ktorou by nebol problém zvárať aj hrubé materiály dlhšie.Ale asi tých 200A je "strop" čo sa týka napájania 230V.Teraz som pozeral dalšie tiginy ale už som hladel aj na "spodný"prúd,a celkom sa mi pozdáva o.i. aj TIG 200 AC/DC P Kühtreiber, má rozsah 5-200A a dá sa dokúpiť aj vodné chladenie.To by som asi hned nekupoval.Ved hádam v prípade potreby to nebude problém dokúpiť.
Dodo
Tú tiginu chcem "na rozbeh".Keby to išlo tak by som asi kupoval výkonnejšiu a v iných priestoroch aj na 400V.
Ide mi o tom, že keby to nešlo ,aby mi aspoň ostala na také hobby./čo by mi v prípade 100 tisíc a viac tak nepripadalo/
Editoval dodan (04-08-2008 09:44:03)
To vodní chlazení bude důležité neseženeš hořák na svařování AC proudem na víc než 140 A a to si můžeš rovnou koupit slabší stroj