SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím.
Chtěl bych si v létě COčkem svařit nějakou jednoduchou garáž pro jedno auto a tak bych chtěl znát vaše návrhy a rady. Pracuji jako svářeč, ale nějak nevím jak nejlépe garáž svařit.
Budu rád, když mě poradíte. Děkuji.
Materiál budeš kupovat nebo nějakej máš?
udělej ji dost širokou - abys mohl pohodlně vystupovat
Proč? Stačí velkej šíbr....
Nezapomeň na fakt, zda tam bude parkovat i ženská- pokud jo, tak dostatečně pevnou a pořádný polstrování- ať pak nemusíš garáž rozřezávat, abys vyprostil auto, nebo ať nemusíš opravovat karoserii.....................
Jak vidím berete to od konce místo aby jste začínal. Prvně je na řadě promyslet jaký materiál použijete pro opláštění, následně jaký typ střechy bude garáž mít a taktéž zda zateplovat případně upravovat vnitřek. Pokud se však má jednat pouze o plechovou garáž, na vašem místě bych volil montované garáže dovozem z Polska. Cenově to bez montáže s dovozem vychází cirka na 11tis a není co řešit.
Edit: Důležitý je i celkový rozměr a materiál krytiny střechy respetivě jeho celková hmotnost.
Editoval MiraGSX (18-03-2012 22:40:32)
Jaký materiál máš, kde to bude, (na dědině za stodolou nebo mezi panelákama, aby to trochu vypadalo, hoď také řeč se starostem, možná bude potřeba ohláška nebo povolení, budeš dělat základy a podlahu?). Jinak CO2 ano, jen když nebude venku foukat moc vítr, jinak radši trafo nebo invertor. Když nebudeš izolovat zem, tak tam radši nic neparkuj, bude se ti tam dostávat vlhko, mám garáž starou asi 40 let, tehdá ji někdo stavěl svépomocí, je vlhká až hrůza, dodatečné odvětrání pomůže jen zčásti.
Materiál je celkem drahej na to abych kupoval novej, takže bych se pokusil něco sehnat. Jde mě jen o to aby na auto v zimě nesněžilo. Takže nějakej takovej přístřešek s bočnicema, ani vrata nepotřebuju. Bude to na vesnici před barákem. Široký asi 3m jako jsou ostatní garáže co jsem koukal. Jen aby bylo kam schovat auto, když není zrovna nejlepší počasí. Původně jsem myslel, že bych tam dal tu konstrukci s plachtou jak vozej některý Avie, ale to je asi malé a nikde jsem to nesehnal.