SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 26-02-2012 09:36:12

kyci
Člen

TIG HF

Nahodou schema na nejakou AC/DC TIGovku nemate?,neco podobne ako na bau bau trafo

#2 27-02-2012 07:28:03

Atlan
Člen

Re: TIG HF

Neviem ale celkom sa mi pozdava riesenie ktore je v BERLANE, feritovva tycka na nej navinuta pasovina a medzi  zavity navinuty tenky vodic do ktoreho sa vybija naboj kondenzatora a transformuje sa to na hor, pred diodami su varistory ako prepetova ochrana.

#3 27-02-2012 20:53:27

Sender
Člen

Atlan napsal(a):

Neviem ale celkom sa mi pozdava riesenie ktore je v BERLANE, feritovva tycka na nej navinuta pasovina a medzi  zavity navinuty tenky vodic do ktoreho sa vybija naboj kondenzatora a transformuje sa to na hor, pred diodami su varistory ako prepetova ochrana.

Nemáš nějaký podrobnější schema HF ?

#4 28-02-2012 06:35:39

bobobo
Člen

Máš tady tlačítko hledat , tak pohledej v minulých vláknech . Je tam několik druhů zapojení a transformátorů pro převod na svařkabely i ochrany . Zapojení s jiskřišti , svíčkou , transily atp. Ale každé schema si prohlédni , jsou tam i chyby .

#5 28-02-2012 14:16:09

Sender
Člen

bobobo napsal(a):

Máš tady tlačítko hledat , tak pohledej v minulých vláknech . Je tam několik druhů zapojení a transformátorů pro převod na svařkabely i ochrany . Zapojení s jiskřišti , svíčkou , transily atp. Ale každé schema si prohlédni , jsou tam i chyby .

Právě těch chyb bych se chtěl vyvarovat.Proto zkouším dotaz -jestli někdo má funkční odzkoušený schéma HF...

#6 28-02-2012 20:50:51

bobobo
Člen

Všechny byly odzkoušeny . Jedině vrchní elektronik , podpořený zdeštěm , sakra jak se polepšil , ti může poradit , to je na skácení . smile

#7 03-08-2012 14:30:23

Borůvka
Člen

Zdravim  vsechny (odborniky obzvlast).

Jsem na techto strankach (svarbazar) novy clen. Co se tyka svarovani jsem amater, ktery se na chalupe ucil "lepit" trafosvareckou
obrovskych rozmeru  elektrody na plotove panty a pod. Unavne vlaceni toho svareciho monstra na vozicku, natahovani trifazoveho privodniho kabelu a neuspokojiva kvalita svaru me na stara kolena vedla ke koupi starsiho jiz pouzivaneho invertoru Berlan BWIG 180. Nadchnul me, ale nez jsem se s nim naucil pracovat, prestal makat. Snazil jsem se dat ho znovu do provozu, ale neuspesne.

Po zapnuti se rozebehne ventilator, za usmernovacem na kondenzatorech je napeti 310V DC, take ovladaci napeti 24V DC je
v poradku. Po stisknuti mikrospinace sepne ventil ofukovani, ale to je vse. Napeti 310V DC je take privedeno na horni desku. Sviti zelena LED dioda, ale jinak nic! Snazil jsem se najit nejake schema zapojeni ridici desky na netu, ale marne. Pri patrani na netu jsem narazil na stranky svarfora a k teto problematice jsem si precetl prispevek jednoho clena o kterem  predpokladam ze je spickovy  odbornik na elektroniku. Psal, ze cit.: "zadny problem pro nekoho kdo vi co je tranzistor...."
(Prihlasovaci jmeno tohoto clena jsem si nezapamatoval a jeho prispevek na foru ted nemohu najit. Snad se prihlasi sam)

Bohuzel, pro me to zustava problemem.
Prosim o pomoc bud radou, nebo odkazem na nekoho kdo se v teto problematice vyzna.    Dik za pomoc.                                   
                                                                                                S pozdravem Boruvka.

Editoval Borůvka (03-08-2012 14:51:45)

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla