SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Pánové tak po dlouhém uvažování a nemožnosti levně sehnat hořák na PB jsem se rozhodl jít do normálního autogenu. Chtěl bych se informovat zda u tlakových lahví pro O2 a Acetylen platí nějaká jejich životnost? U lahví na CO2 je tuším 40let. Revizne lahví je tuším na 5let. Prosím o opravu pokud se pletu. Díky
Tak ten acetylén si myslim,že riešiť nemusiš.
Kôli tomu,že sa neda prepušťať je to aj tak jedno.
Myslim, ze ak pojdes do acetylenu. rychlo ten horak na PB preplatis. Legalny autogen je sialene draha zalezitost.
m.evil> Sázím na to a zítra obtelefonuju pár okolních plníren, že by se snad ještě mohl aspoň autogen dát naplnit. Dneska jsem se dozveděl krásný ceny pronájmu u Airproducts a málem mi padla huba.
semancko> Nejspíš jsem větu špatně formuloval, v předchozím tématu jsem řešil řezání s PB a O2, jenže nikde jsem jej jako bazarový za rozumnou cenu nesehnal. Proto se raději poohlížím po nějakém starším autogenu.
Drzim prsty nech dobre obides.
MiraGSX: V plniarni by to snaď šlo ,ale doma v garáži určite nie .
Otázne je , či ti tu vlastnu fľašu naplnia.
Skus tam zavolať a uvidíš.
Ide aj o to,aku životnosť ma ta porezna vrstva v tej fľaši acetylénu...
alofok> Nezní to špatně , hoť mi prosím do mailu tvoji cenovou představu.
m.evil> Máš pravdu většina distributorů mi je v okolí nenaplní.
Kde na CO2 flasi najdem udaj o roku vyroby flase ? a v akom tvare je zapisany?
je správná matika 65 + 40 to jest rok 2005
ta flaška by měla být už v důchodě nebo se pletu ?
Jasne , ona to už má spočitané.
Nechávam ju len kvôli ventilu , ktorý aj tak treba najprv pretesniť ....
životnost ac lahve není omezena předpisem, záleží na posouzení technikem při revizi,
no jo člověk si více méně neuvědomil , že ac má asi tak 20 atm (po staru) když je plná , to je prd proti O2 ......
Nemá někdo 10L autogen(acethylen+kyslík) ? Jak velký problémy (a finanční náklady na provoz) jsou s plněním?
http://svarecskepotreby.cz/svarovaci-soupravy.html
(hned první položka)
Editoval Sender (19-02-2012 17:07:19)
no neodpovídám na dotaz , ale dostala mě ta poslední položka O2+PB za cenu defakto toho ACčka to je tedy bomba , takže opravdu budu musete tu moji starou babičku (O2+PB)asi nechat projít tlakovkou.
Sender: Já u p. Sadílka nakupuji, tady v Praze, ikdyž se to možná nezdá, tolik možností není. Sadílek tvrdí, že s plněním pro zákazníky, není problém, jak to funguje v praxi ovšem nevím, vím jen to, že se s ním dá velmi dobře domluvit a i ceny mohou býti velmi zajímavé, tedy rozuměj, jiné, než ty na webu. Ale musí se Ti to vyplatit, pro hobby to moc není. Já tam beru i CO2 za dobrouu cenu, jinak používám O2+Maxi gas na pájení, klasické PB nepoužívám již několik let. Ta "desetilitrová" souprava je hodně zajímavá i cenově, konkurence je většinou dražší, také o ní uvažuji, potřeboval bych sponzora........
Stránky: 1