SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobry den, mam MIG 150 T.I.P.,mel by to bejt nakej nemec, , svari jiz 6 let bez problemu, pred par dny jsem upravil na svareni hliniku takto : vymena kladky posuvu na hlinik , bovden carbon, tryska + 0,2mm(1mm) , argon 4.6, drat pro nejbeznejsi slitiny hliniku 0,8mm, zkratil jsem vedeni k horaku na 1,7m. Vse chodi a funguje ani drat se nezasekava ikdyz je 0,8mm dost tenky, zajimalo by me zda je mozne nejak zjemnit proudovou regulaci? nebo lepe koupit jiny stroj ? Pokud ma nekdo zkusenosti se svarenim hlinikovych slitin podobnym monstrem rad si poslechnu pripominky. Jedna se o svareni plechu cca 2mm, mam trosku problem to nastavit, prijde mi ze bud je proud velky nebo maly, to same co se tyce plynu kolik. Svareci drat by mel odpovidat materialu. Plech predehrivam horkovzdusnou pistolí (umi max 650 °C), je to vyrazne lepsi, ale porad to spis tece moc nebo dela bobky:) Dekuji za vsechny odpovedi
Editoval Vmirda (11-02-2012 21:03:24)
A máte jako ochranný plyn Argon?
Argon 4,6 , nevim jak hodne material predehrat a jaky proud cca pouzit je to tahle mrcha,prijde mi ze je tam dost veliky skok mezi jednotlivými 4mi polohami ,
Editoval Vmirda (11-02-2012 21:21:12)
Váš problém ohledně jemnější regulace je tu alespoň desetkrát vyřešen, stačí číst, např. řízení trafa v primáru, z jednodušších např. připnutí kondenzátoru na výstup (je-li to stejnosměr, štítek nepřečtu), zařazení odporu do obvodu (delší poddimenzovaný přívod na kostru,nebo kus plechu), v nouzi je-li to možné, dát "zem" co nejdál od nísta sváření a využít tak odpor svařence. Jsou to sice všechno rady proti "dobrým mravům", ale fungují. Kdo se vyzná v elektro, tomu se stačí zamyslet, těm ostatním si stačí přečíst pár příspěvků ale bylo tady i pár jedinců, kterým to nestačilo vysvětlit polopaticky pětkrát.
KMU1 napsal(a):
Váš problém ohledně jemnější regulace je tu alespoň desetkrát vyřešen, stačí číst, např. řízení trafa v primáru, z jednodušších např. připnutí kondenzátoru na výstup (je-li to stejnosměr, štítek nepřečtu), zařazení odporu do obvodu (delší poddimenzovaný přívod na kostru,nebo kus plechu), v nouzi je-li to možné, dát "zem" co nejdál od nísta sváření a využít tak odpor svařence. Jsou to sice všechno rady proti "dobrým mravům", ale fungují. Kdo se vyzná v elektro, tomu se stačí zamyslet, těm ostatním si stačí přečíst pár příspěvků ale bylo tady i pár jedinců, kterým to nestačilo vysvětlit polopaticky pětkrát.
Tak tak.
Dekuji za rady ! priste budu lepe hledat
Editoval Vmirda (13-02-2012 13:30:45)