SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
To bylo myšleno jako vtip, proto ten smajlík.
KTC 112, trafo 24VAC a stykac su uz doma. Dnes sa ide zapajat
Editoval caco (06-02-2012 14:03:04)
Zdravim takze som som to zapojil, bolo to celkom fuska napratat vsetko do toho maleho einhellu. Elektroniku som zapojil podla zapojenia ako bolo na nej napisane ale mi nespina stykac.
Otazka na pana Allla
Elektroniku treba zapojit presne podla schemy OMI 165 aby to fungovalo?
Aj prepoj medzi vyvodmi 9 a 3 ?
Dakujem za rady.
ano i ten propoj mezi kontakty 9a 3 přesne podle schema omi 165, ja jsem jen vynechal ty kontrolky.. ty eihelacke tam stačí... no to vam veřím, nacpat ktc 112 + trafo + stykač do einhell 150 jajsem prestavoval tehdy 170 ta je trochu vetší a nedavno jsem sem daval foto napasovaneho profi podavače do tohoto typu stroje ješte byjste potreboval elektroventil plynu aby to byla přestavba komplet i z kondikem pak vam preji hodně nasvařovanych metru stimto strojem..
Editoval alll (08-02-2012 22:50:13)
Zapojene podla schemy OMI165 vsetko šlape . Dnes vecer uvidime ako to bude varit
. KTC112 idealna elektronika pre uprávu CO-čiek.
Editoval caco (09-02-2012 06:45:46)
A docela drahá úprava.
Akoze 1500 kč je vela ?
Pro ty, co nemají nějaké díly doma tak ano. Schválně jsem se díval na gamasvar a ceny jsou: Deska s elektronikou KTC 112 asi 1100,- kč; trafo 24V 80VA stojí něco málo přes 560,- kč; stykače tam mají jen 3F, kdybych plácnul, tak jednofázový bude stát třeba 250,- kč. To máte skoro 2 000,- kč, to je pro mě docela dost.
No když si vemu že bych měl tu elektroniku vyrábět nebo scháněl někde jinde tak to neví vubec moc .Nedávno jsem scháněl impupsní relé a stálo 375 kč a čekal jsem na něj 3 týdny i když někomu se to muže zdát moc nicméně ale když si nasebe ten stroj vydělá tak to fakt neí moc krom toho to výrazně zvedne jeho užitnou hodnotu.
Editoval Honza007 (09-02-2012 19:04:44)
Tak to máte pravdu. Když to někdo udělá a svářečku si tímto způsobem upraví, je to pro mě dost drahá úprava, ale svářečka si na to vydělá, tak ano. Ale když má takovouhle svářečku někdo jen na domácí žvýkání jednou za půl roku, tak se to nevyplatí.
vyplatí nevypatí, pokud je uživatel stroje už spokojen zvykony stroje , takmuto prinese radost zdobře udělane prace, tak se mus troj časem odvdečí tak , že bude na nej spolech..
Masinka odskusana vyri to pekne len este jedna vec, regulacia posuvu je velmi citliva torchu pridam velky posuv malo uberiem maly posuv, pouzil som klasicky plastový podavac, myslite ze by to odpor zapojeny do serie s motorcekom poriesil problem ?
ne na te ktc 112 jsou 2 potaky na tištaku jeden co ma dirku skrs tištak snim se seřizuje rychlost posuvu jako začatecní rychlost když date nastaveni posuvu na 1. tochce skusit poštelovat a kousek svařovat jak posuv reaguje pokud jede moc rychle jde ubrat na rychlosti tak jsem to řešil i ja nejprve jsem hledal nastavení na drat 0.8 a pak jsem nasadil drat 0,6 a potak jsem našteloval neco mezi..
myslite nejaky odporovy trimer co je priamo na doske ?
caco napsal(a):
myslite nejaky odporovy trimer co je priamo na doske ?
ano jsou tam 2 aby jste se knim dostal je potřeba ktc 112 demontovat z uchyceni na panelu, ale nechat zapojenu demontovat chladič s tranzistory jsou na nem pripojeny stačí jen jeden šoubek, ted nevim přes ktery jsou ješte vodivě spojen chladič na tištak chce se to podívat jeden srobek vysroubovat a chladič vyklonit na bok aby jste se dostal ktem trimrum pustíte posuv dratu na 4 takt pridate na posuvu a potočíte jednim z trimru trosku ahned podle zvuku podavače poznate ktery to je chce si stim trosku pohrat aby jste trefil nastavení na oba druhy dratu drat 0,6 se musí podavat rychleji a 0,8 pomaleji při stejnem nastaveni svarovacího stupně..
Editoval alll (09-02-2012 22:58:26)
no budem musiet poladit
Já jenom tak, že svářečky typu einhel apod. mají malý plastový podavač s malinkým elektromotorkem velikosti 500, podobný bývá v akuvrtačkách nebo RC autíčkách. Velké svářečky jako je Omi 165, ze které máte desku s elektronikou má kovový podavač s motorkem podobným stěračovému z favorita nebo felicie. Ten má jiné parametry, třeba jiný kroutící moment, jiné otáčky apod.
Když si to nastavíte na 0,8mm drát a u 0,6mm drátu budete dávat na potenciometru posuvu více, nic se nestane. Tak to mají i jiné profi svářečky. Já mám elektroniku origo a taky to tak mám.
PŘÍKLAD: nastavím přepínač napětí na 4 a potenciometr nastavím na 4ku u drátu 0,8mm. Když mám ale drát 0,6mm, nastavím potenciometrem posuvu třeba až k 5ce. V práci to tak máme i na svářečce Fronius Variostar 2500 a to už je profi mašina. Takže nemusíte stresovat s nastavením.
Editoval varok (10-02-2012 14:30:24)
zdravim, vedel by este niekto poradit kde sa da kupit dobry lacny podavac drotu. Diki
Musíš ¨napsat , čemu říkáš lacný . Když zad¨ám do googla podavč drátu , tak mi to vyplivne řeba toto . http://www.svarecky-obchod.cz/prislusen … 153023.htm
urcite nie tento plastovy
ja vim kde koupit takovy jako je v omi 165 .. http://www.aek-svareci-technika.cz/zboz … S%282x2%29 + http://www.aek-svareci-technika.cz/zboz … 0-0-6-0-8- +http://www.aek-svareci-technika.cz/zbozi-121-nahradni-dily-a-prislusenstvi-stroju.ostatni-nahradni-dily-Motor-maly tehdy když jsem kupoval ja vyšel celej podavač na 1700,- i z poštovnym motor byl o 200,- kč levnejší ,ale pořad to vychazí levneji.. nedavno jsem semka dava fotky zabudovaneho podavače v einhelu typ 170...
Diki skusim to pozriet
takze podavac uz je doma vyzera super este ho zabudovat do masiny.
Editoval caco (30-03-2012 10:43:25)
u me to byla prace na 2,5 hodinky v te 170 svařečka vaří jak diva.. stimto podavačem se nezalekne ani 5M hořaku.. Caco hodte sem nejake fotky rad se podivam na upravu 150 ve vašem podani jak to tam vypada. jinak ja budu testovat jinou elektroniku jedna se o aek 115 je podobna fungcemi jako ktc112 ale je na tištaku řešena jinak mam ji do nahrady kdybych musel menit elektroniku v pravě opravovanem BT-GW190d pan přišel že koupil 190D a že mu to jen boduje, že stim nejde udelat žadny svár jen že boduje ja jsem stroj vyzkoušel na všechna nastaveni a pan mel pravdu za boha to nešlo.. 1. jsem opravil cely hořak zejmena vedeni dratu vymenou za ocelovy bovden krk hořaku šel standartni mb 15 AK ten pasoval temeř uplně jen měl jiny zavit tak jsem přeřezal zavity jak na krku tak v kostce hořaku puvodniho podle navrhu pana zdešte novy bovden sem napasoval tak vedeni dratu je nove.. ale zavada posuvu je pořad jen drat už nejede tak moc trhaně dnes večer bude vyměna podavače co mi zbyl zmeho einhela 170 ten vim aspon že funguje spolehlivě ten v te 190 se mi nelibi.. dale budu davat pomocne trafo pro napajeni podavače případně řídicí jednotky AEK 115 a stykače pokud nebude fungovat puvodni einhelacke řízeni posuvu...
Editoval alll (30-03-2012 20:56:38)
Svařečka einhell190D je hotova byla tam nejaka krpa v elektrice na 400V šly do napajecího trafička řídící jednotky hned 2Faze tak že 400V misto 230V trafíčko se odporoučelo a spalil se zbytek jednotky, taknezbylo než montaž jednotky AEK 115,napajeciho trafa 100VA 24V pojistkoveho pouzdra na panel a stykače a elektroventil plynu,aventilatoru sunon.. a kompletni repase hořaku podle navrhu pana Štepánka aias zdeště jinak do modelu einhel 190D neni třeba montovat žadné kondenzatory funguje dobře i bez nich nejako slabší stroje sam jsem par svaru tim strojem udelal další zdařilá uprava einhela tento model 190D je 1 kusem z AEK 115 zapojení vypada složitejší než u KTC 112, ale v schematu svařečky kit 180-až 225 je popsana jednotka AEK 113 ta AEK 115 je zapojenim stejna do menších stroju se hodí vice ktc 112 jednak je menší o nejeky ten centimetr je plošnak užší a kradší aek 115 je vetší poteřebuje vice mista..