SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj, už jsem psal i do sekce pájení.
Potřebuji spojit 2 příruby a tenkostěnnou trubku, obojí ocel S235. Jakou metodu zvolit a na kolik to vyjde? Jde mi hlavně o cenu.
Pokud je tu někdo z Prahy kdo by to kvalitně a za dobrou cenu zvládl mám zájem.(mám 20ks)
Jakou mechanickou a tepelnou odolnost má letování, stačilo by to?
Co si myslíte o tom trubku expandérem roztáhnout v přírubě a pak letovat, je to potřeba?
Parametry a požadavky:
trubka: 60x2 svařovaná ocel S235
příruby t=8mm ocel S235
-příruby jsou na trubce na těsno.
-příruby se teplem nesmějí, nebo jen minimálně zkroutit -jak toho dosáhnout?Přišroubovat před svařováním na nějaký přípravek?Nebo letovat?
Pracovní teplota bude: je to 2-3metry od výfukových svodů tak bych řekl max kolem 300-400?Můžu změřit sondou.
Děkuji za info Petr
Svařit to půjde jak elektrodou tak céočkem (MAG), já bych ty deformace řešil tak, že bych srazil tu díru na přírubě (2x45) a zavařil to na tupo, případný svár zabrousil, či obrobil. Tímhle způsobem budou deformace minimální.
prijde mito jako trubka co se dava misto katalizatoru na Š favorit pokud jsem viděl tak trubka byla k přírubě normalne přivařena coeočkem ze zadní strany příruby k trubce koutakem tak jsou svařovany i vyfuky vyrobcu vyfuku polmostrov a jiní... je jen otazkou jake ma svařeč skušenosti ... checeto na bodovat ve 4 mistech a pak rychle přejet sprchovym obloujem aby seto nemelo šanci moc kroutit a spíše se tlačít obloukem na na přírubu a trosku roztahovat až na trubku..
Podle rozmisteni otvoru na prirubach to favo neni. co treba ty priruby mirne predehnout a nebo pouzit pripravek ke kteremu to pritahnes.Samozrejme svaret s co nejmencim vnesenym teplem.Ps : a nebo to zavarit zevnitr jak tu kirkmen spravne napsal
Jinak nechapu proc jsou k tomuto tematu dve vlakna
Editoval Honza007 (31-01-2012 10:00:52)
normálně si ke stolu přivařit 2 L a dírama a do nich to vždy přišroubovat. Pak zavařit zleva a z prava v poloze PG a po částečném vychladnutí to dovařit a je to. Popř trochu pomlátit kladivem ať se porovná příruba.
Děkuji všem za pomoc. Zvolím tedy koutový svar MIG/MAG A přírubu předtím přišroubuji aby se nezkroutila, případně dorovnám kladivem a dám těsnění které snese větší odchylky v rovinnosti.
Jdu sehnat nějakého svářeče co to levně zavaří nebo se poohlédnout po Cočku, už dlouho o něm uvažuji, určitě ho využiji a můžu si vše dělat sám.
Se zkroucením bych si až tolik hlavu nedělal,to se přitáhne přes těsnění,spíš bych to pohlídal v přípravku k vůli kolmosti obou přírub.
souhlas s romanem12 nezkroutí se to. Dělal jsem sportovní svody a musel jsem si nechat udělat přírubu na výfuk na hlavě motoru. Svařoval jsem TIGem a super výsledek. Nic se nezkroutilo. Tuhle přírubu bych přivařil tak, že bych trubku s přírubou rozlil TIGovkou na vnitřní straně. Dělám to tak všade.
Stránky: 1