SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Moje svářecí škola trvala 5-10min jinak jsem samouk. před tím jsem vařil autogenem a cočkem taky samoučně takže když jsem vzal prvně tig hořák do ruky chytl jsem ho tradičně jak cočko a palcem na tlačítko. Borec mi tenkrát řekl že takto se to nedrží že se to musí jako tužka. a potom už jenom trvalo nějakou dobu než jsem se v tom naučil držet cit. ruky mám vždycky o něco opřený. k profesionálním svářečům se teda dívám s repektem páč nemám ten správný základ, nicméně tu byl na dílně u mě kamoš co vaří mnoho let v jedné větší firmě hlavně cočkem ale dělal si tam i papíry na tig, tak jsem chtěl vidět jak moc je proti mě lepší. hořák chytl normálně jako cočkovou pistoli a ruky v luftě a tak to podle toho taky vypadalo tak jsem mu říkal že já to držím jinak a jestli toto ho jako učili ve svářecí škole tak prej jo. No nevim jestli toto teda učí odborníci ve svářecích školách...?
Taky mě to ve škole učili držet normálně,jako třeba CO2 a to mám dvoje ÚZ na TIG.Asi je to spíš o zvyku.
zalezi na polohe a dostupnosti pri zvarani-s horakom sa treba naucit v roznych polohach,ale casom sa to dostavi same...
Ano,záleží na poloze svařování a dostupnosti.