SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak už mi konečně vyšel čas, na rozebrání a nafocení toho mého pedálu. Tak potenciometr je tahový a má klasicky 3 vývody.
Celé provedení pedálu je velice robustní
Jak vidíte, tak vevnitř je spoustu místa, že by se tam mohlo zabudovat třeba rádio
Pod patou je mikrospínač (nějak se mi to mázlo, hergot)
Konstrukci pedálu mám totožnou,čínan to asi prodává akorát v jiné barvě pro různé kupující takže v pedálu ani v jeho zapojení problém nebude...musím svářečku hodit na stůl někomu znalejšímu,aby se mrknul v čem by mohl být problém v řj svářečky.Bohouši ty elektronice rozumíš?
Elektronika je mým koníčkem i povoláním, takže snad jo
Nechci Tě otravovat stále dokola,ale nemrknul by jsi se do nitra stroje v čem by mohl být zakopaný pes?Furt doufám že jde něčím seřídit dolní mez regulace-uvnitř je hromada víceobrátkových trimrů,kterými bohužel nevím co se nastavuje.Je možné že by to způsoboval jeden z trimrů kdyby byl vadný?
Zdravím, vlastním TIG AC/DC 200 Puls viz foto:
Neřešil někdo nožní ovládání k tomuto zdroji? Případně Jaký použít potenciometr a jak ho zapojit. Děkuji
Nevíte prosím jakou hodnotu má potenciometr v dálkové regulaci na hořáku od firmy Migatronic?Našel jsem na jejich stránkách, tento ovládací prvek:
http://shop.migatronic.cz/hlavni-oddele … oraku-tig-
dokáže z toho někdo znalý elektriky vykoukat hodnotu?na tom mini potenciometru je vypsáno označení...Díky
Editoval Szabitch (18-01-2011 21:37:48)
Krom prachotěsnosti je třeba uložit hřídelku ještě v jednom bodě . Jinak dochází k vyvracení . Žádný běžný poťák není konstruovaný na radiální zatížení hřídelky . Jinak bych se dráťáků bál , zvláště vysokohmových- jsou vinuty tenoučkým drátem a jezdec na ně dosti tlačí a nikdy jsem je neviděl v aplikaci trvalého točení . Nejlépe použít starší , leč nepoužité výrobky Tesla , které ještě mají jezdec z grafitu a po dráze neběhá jen plech . O výdrži poťáků mixů bych se tak jak je nahoře nevyjádřil , tyto věci opravuji .
Asi si nerozumíme,já potřebuji zjistit hodnotu potenciometru, který používájí v hořácích migatronic...mechanicky je to vyřešené poměrně dobře a pracuje se s tím perfektně...rád bych ten hořák použil pro jiný svařovací zdroj a potřebuji zjistit jestli to půjde použít(stejná hodnota potenciometrů)
Perfektní moc děkuji!
Szabitchi vyřešil jsi kdysi ten problém se spodní hranicí proudu u pedálu?Já jsem dnes zapojil nový hořák ,který má potenciometr a po připojení na tříkolík to v AC hodí po stáhnutí 80 a na DC 60A jako minimum,čili stejné chování jako u tvého pedálu.K potenciometru se nedostanu je zalisován tišťák a měřit jej zapojený asi nepude.Našel si nějakou hladinu nastavenou v krabici?
Nebo dotaz na znalé jak ovlivní zapojení tří vývodů z potenciometru funkčnost?Drát ze střední nožky jsem zapojil na střední pin konektoru a ty krajní jak prostě vyšly na zbylé krajní pozice.Nastavení funguje od 80-200A ,níž nejde.Lze ovlivnit funkčnost přehozením krajních drátů?Předem děkuji za odpověď.
Vyrešil jsem to koupí jiný svářečky předtim jsem měl červenou(dálková regulace 80 - 200A) a ted mám žlutou(na žlutý funguje dálková regulace 0 - 200), přehození bočních drátů nepomůže, akorát otočíš "směr" regulace.
Editoval Szabitch (19-01-2012 20:24:31)
A máš tam funkci vypnout/zapnout pedál?(tlačítko).Čili to samé mě udělá i pedál,no tak to je pěkné,leda změnit hodnotu potenciometru,tys tehdy polemizoval s přidáním,uskutečnils to?
Změnou hodnoty potenciometru nic nezměníš, je to asi nějak nastavený uvnitř svářečky(myslim tu počáteční hranici 80 A), kdysi jsem zkoušel různé hodnoty potenciometru a je to furt stejný(80 - 200), ten další potenciometr jsem tam chtěl dodělat tak že bych vyvedl z desky dráty z "panelovýho" potenciometru a na přepínač k němu připojil paralelně ještě jeden - tím přepínačem by se volilo mezi dálkovou a panelovou regulací.
na žlutý bestii je tlačítko zapnout/vypnout dálkovou regulaci
Tak změnit to jde uživatelsky,musí se dovnitř a pootočit jeden kondík(odpor) na plošňáku za ovládacím panelem nahoře(modrá kostička 5x10x10mm s kovovým šroubem a rovným zářezem na šroubovák).Bez pedálu(či poťáku na rukojeti hořáku) jde nastavit původně 0>200A a po napojení pedálu to hodí 80>200-toto po pootočení onoho poťáku(odporu) lze srovnat na stejnou hodnotu maxima 160A(0>160 bez pedálu) a s pedálem 40>160,čili se sníží pásmo práce s pedálem v rozpětí v kterém vyhovuje uživateli nejvíce(u mě 40 až 160A) jde to samozřejmě i od nuly ,ale maximum bylo tuším jen 95(nepamatuji si už).Jedná se o levý krajní potenciometr(odpor) se šroubkem na vrchním plošňáku, po otevření a pohledu ze předu od panelu.