SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj chlapi,porouchal se nám TIG z číny.Znáte někoho,kdo to opravuje?Díky za info.
Dobrý den - invertor z Číny,
upřesněte typ.
S pozdravem Zdeště
co tak si objednat nový za ty prachy si kup 2 nebo celý kontejner http://chinapartner.eu/ tihle ti to všechno zařídí
Nepotřebuju nový,stačí mi ten co máme.A můžu ti zodpovědně říct,že tenhle s náma prolezl kdejakej sajrajt a vařil slušně.A použílali jsme ho 3 roky a absolutně bez problémů a nešetřili jsme ho!
Já si také myslím, že pokud to není drobnost typu uvolněného kabelu, rozsypaného spínače atd., může být u této kategorie nový kus výhodnější než oprava.
Mimochodem, o kolik to bylo levnější než srovnatelný typ od dodavatele s garantovanou péčí?
franišek napsal(a):
co tak si objednat nový za ty prachy si kup 2 nebo celý kontejner http://chinapartner.eu/ tihle ti to všechno zařídí
Ježišmarjá .... já se ptal,jestli to někdo umí opravit a ne jestli se to vyplatí.
Kdo opraví číňana .......
Dobrý den,
já si myslím, že to bude ten, co to umí.
Zda se to vyplatí? Určitě se to vyplatí majiteli, který šťastně svářel celá léta a teď to nejde.
Vyplatí se to i servisu, je to jeho živnost a technická "meta".
Nevyplatí se to obchodníkovi, neboť ten musí plnit plán prodeje.
Mnohým pisatelům je to jedno, neboť to není jejich zařízení ...
S pozdravem Zdeště
P.S.
Kristus ani Marie o tom nic neví ti mněli v historii jiné poslání .....
Editoval zdeště (17-01-2012 06:37:10)
No jo, to musíte překousnout pane oldamater a odpustit. Nechte je žít v tom, že mají zaručeně rakouské, či české výrobky ha ha. Protože za to dali mnohem více než vy, tak to určitě není čína. Nějak si musí omluvit vyšší cenu čínského výrobku v kabátě "firmy". Je naivní si myslet, že dnes někdo vyrábí ze součástek, které nepocházejí z asie, to že se to montuje u nás či vedle v rakousku na tom moc nemění. Nemluvě o tom, že mnozí i renomovaní to vozí už komplet i ve svých barvách.
Já sám osobně bych byl pro kupování českých výrobků, kdyby byli české. Proč jinak platit překupníky jen dovážející. Ale to už tu bylo tolikráte zmíněno, že je zbytečné to opakovat. Tak je to i se svářecím drátem
Takže já si myslím, že vám pan zdeště pomůže, kdyby ne, ozvěte se mi na mail, dám vám telefon na jednoho pána a snad by vám pomohl on.
oldaster napsal(a):
Ježišmarjá .... já se ptal,jestli to někdo umí opravit a ne jestli se to vyplatí.
Nic proti ale co treba kdyby jste co je to za invertor?Jak zminil pan Štepanek.Ono rict potrebuju opravit letadlo muze znamenat od letadla ze sirek po Boeing 747 nic proti vam;).Ps u spousty vyrobku (hlavne tech echt cinskych) se vyplati pokud to je vaznejsi zavada koupit novy.
Chlapi...sakra.... jak vám to mám vysvětlit....? Já mám ještě dva TIGy značky Migatronic,ale děláme s kolegama jako živnostníci na čistírnách odpadních vod a taháme tohohle číňana různýma kanálama a všelikýma sračkama,jaký se dají na takové stavbě potkat a sloužil nám fakt DOBŘE.Migatronic mám v dílně a používám ho buď na hliník(Pilot 200),anebo na velké zatížení (Pilot 2400+chlazení).Pan zdeště už se mi nabídl a já jsem rád,protože je mi líto mašinku vyhodit,když tak dobře sloužila.Ono se to dobře říká,že lepši bude to vyhodit.Jenže to většinou říkají frajeři,kteří ve fabrice vyfasujou novou mašinu,veškeré vybavení,veškeré ochranné pomucky a ani nemají potuchy,kolik která věc stojí peněz.Já jako dobrý hospodář,za kterého se považuji,zkouším nejdřív možnosti opravy a pokud to nepůjde,zamáčknu slzu v oku a pak teprve vyhazuju.Přehled o cenách mám,nepotřebuju rady typu ,,to se nevyplatí",tohle si posoudím sám.
Před mnoha lety jsem si koupil "číňana", vážil neskutečné 3kg a přitom vařil 3,2 elektrodou na konci 100m prodlužováku, když ho blbec trefil na stavbě okujemi od flexy, větrák je nasál a invertor exnul, poslal sem jej jednomu místnímu opravovateli a ten jej opravil. Pracoval ještě jeden den a opět zemřel - zacházeno s ním jak v bavlnce. Rozdělal jsem jej a uvnitř uviděl přibastlené součástky které tam dřív nebyly. Invertor visí na čestném místě v dílně, můžu vnitřek kdykoliv vyfotit a kvalitu opravy předložit svařečské veřejnosti. Asi může být problem v nedostupnosti dokumentace.
Cena invertoru tehdy před lety 5tis Kč, oprava 1,5tisKč (obě ceny přibližné nepamatuju si)
v tomto vlákně, ani na Svarfóru neznám nikoho, kdo by uměl opravit čínský invertor tak aby zase spolehlivě vařil.
Editoval bourač (17-01-2012 20:53:00)
S invertory jako s auty , jak se po tak pryč s ním , není to trafo . Zvláště ! pokud má naběháno mnoho hodin . Vo vo tom to je . Nové technologie využívají součástek na hraně jejich možností a tak se není čemu divit , že tepelnými šoky běžně odejdou .
Podle mně, pokud je k dispozici schéma, opraví téměř každý jednodušší levnější invertor každý trochu nadprůměrný elektronik. Pokud nejsou zlikvidovány originální součástky, jako je třeba výkonové feritové trafo. Pokud není k dispozici schéma, je potom klíčová dovednost nutná k opravě si to schéma zjistit z plošných spojů.
Takže pokud mám schéma, vydrží mně i čínský invertor desítky let, protože porouchané součástky se dají bez problémů průběžně měnit a nahrazovat ekvivlenty, často i lepšími než původní součástka.
Když schéma nemám, je to jak auto bez zajištěného servisu a bez servisního návodu. Takovým autem jezdím, drobnější poruchy nějak opravím, jak přijde jakákoliv trochu větší porucha, auto musí jít na šroťák.
prijde zakaznik do servisu ford a povida "potrebuju opravit auto , nejede" a servisak povida "jaky je to model?" a zakaznik "potrebuju opravit auto , nejede" servisak se zase pta "ano pane rozumim ale jaky je to model?" a zakaznik povida "potrebuju opravit auto je modre a nejede a nejede" a takhle se dohaduji mnoho minut az servisak pana posle do ...kovosrotu.Omlouvam se vsem ale tohle mi fakt nedalo.
Díky všem za rady i za ,,rady".Invertor + schéma po domluvě odeslán panu Štepánkovi k opravě. Pro Honza007- Svářečka má název Freetig 160P,určitě už budeš vědět,o jakou svářečku se jedná...jo a je červená !!! TAKY mi to nedalo.
ok beru jsem rad ze to berete s humorem tak jsem to take myslel
:-)
Zdravim vospolok
Dnes som chcel po dlhom case zvarat mojou Rilonkou MMA 200 a nastal taky problem. Zvaracku zapnem, ide tak 20 sekund v pohode a potom vypne. Uz vobec nejde zapnut. Pockam tak 3 min. a ide opat tych 20 sekund. Skusal som nou aj hned zvarat a ide vsetko fajn, ale ak nastane cca 20 sekunda invertor vypne . Neviete cim by to mohlo byt? Do elektriky sa nevyznam. Vdaka
Ventilátor v ní jede normálně? Ta časová závislost vypadá na přehřívání něčeho. Pokud ventilátor funguje, může to být prakticky cokoliv.
Editoval Zdenek11 (30-06-2015 15:02:30)
Ano ventilator funguje normalne, potom vypne vsetko.
No to vám asi takhle na dálku nikdo závadu neurčí, může jen hádat. Prostě ji dejte do servisu. Určitě ji už ale nezkoušejte zapínat! Vzhledem k tomu, že i přes to vypínání stále svařuje, nemusela by být oprava náročná.
Dakujem za rady, pytam sa preto lebo u nas su servisy takeho typu ze nevymenia jednu suciastku ale celu kazetu a oprava vyjde tak na 100€ . Nova zvaracka stoji 200€ . Preto ak ma oprava stat 100€ radsej kupim nieco nove.
Je dost pravděpodobné, že to je ztráta tepelného kontaktu mezi nějakou součástkou, jejíž přehřátí je naštěstí chráněné čidlem a chladičem. Například uvolněný chladič.
Kdysi mi chcípla chladnička jen proto, že v zimě, jak v nevytápěném špajzu byla nízká teplota, si myši natahaly materiál ke kompresoru a udělaly si tam hnízdo . Lednička byla zadem 10 centimetrů od venkovní stěny, takže ten kompresor myši do toho hnízda v podstatě úplně zabalily. Já jsem se za ledničku ke stěně nepodívat a jak v léte nastaly horka, ten kompresor zabalený do myšího hnízda se přehřál.
Neudělaly si tam taky přes zimu myši hnízdo?
Nie nie ja mam zvaracku v garazi pekne na antonicku, a mal som ju rozobratu, vnutri je ako nova.
Ja mam 2xrilonky 200 a 2xrilonky 160 a zatial po par rockoch este funguju a prezili toho na stavbach dost,ze celkom ma zaujal tvoj problem -aby som bol pripraveny keby sa aj mne nahodou take nieco prihodilo