SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobry den zdravim vsetkych zvaracou,kedze sporadicky zvaram v praci,robota okolo vytahou,sem tam nieco okolo garaze,rozhodol som sa kupit si na vianoce zvaracku,zakladne veci pozvaram ,pri studovani tohto fora som natrafil na invertor gama/set-4-gama-166-2b-kukla-adf-700s-2b-kabely-3-m.html ,chcel by som sa spytat ci na bezne hoby zvaranie je tento ivertor dostacujuci ,kedze aj cena v akcii sa mi zda prijatelna ,pripadne co by ste mi odporucili,na game sa mi paci , ze je to cesky vyrobok zadna cina,za opovede a rady vopred dakujem,v nejakom fundovanejsom zvarani sa nevyznam ale poctivo studujem
Editoval mirostrat (31-12-2011 09:56:39)
Pane "mirostrat", hm, hm, jak to vyjádřit. Píšete, že v práci trochu svařujete, doma trochu svařujet, forum jste si zde prostudoval - a přitom se ptáte na základní (s odpuštěním) pitomosti a zejména, zda vám bude stačit na běžné hoby svařování. Fakt jste četl něco na tomto foru? To si chcete nechat potvrdit cenu či co, trápí vás svědomí, že jste se rozšoupl? Prosím, přečtete si ještě jednou celou diskusi zde, tedy zejména MMA (zde jste trochu vedle).
ok berem dik za odpoved,myslel som to tak ci ma zmysel kupit invertor v tejto cenovej relacii a potom pripadne dokupit horák TIG ,bombu, prislusenstvo na nejake domace bastlenie alebo rovno kupit nieco drahsie Set 1 KITin 1500 HF +kabely 3m +hořák napr. chcel by som to hlavne na zábavu a trebars by som vyrobil stojan pod akvarium,alebo stojan na gitaru,stolik na pc do skusobne,(myslim si ze som sikovny ) sry za naivne otazky-niekedy pisem uplne nieco ine na co sa chcem spytat napr. ci to v pohode zvara antikor
Editoval mirostrat (31-12-2011 11:45:15)
vladivoj: skuste byt trosku nápomocným k novým členom, ak neviete alebo nechcete pomôcť, tak netreba všetko komentovať.
to mirostat, veľa sa tu už popísalo a gamách a Kitoch, skúste funkciu hladať
PF 2012
dik,to je asi vseobecny problem na forach,milion vlakien a starsi clenovia alebo veci znali odporucia hladanie,len pre ilustraciu pred rokom som nemal o akvaristike ani paru a dcera si zmyslela akva ,teraz mam doma dve zabehnute akva,vsetko som nasiel na nete, no nist idem hladat,ale zhruba co som potreboval som nasiel,P S : ja ked ma niekto ziada o radu(muzika,hudobne nastroje) vysvetlim zgruntu aj viackrat aj viacerym niekedy aj nasilu aspon zaklad-nech si nekupi chobotinu,dik caues
Editoval mirostrat (31-12-2011 14:35:47)
OT: ja potrebujem poradit zase o akvárku, tak potom si poradímecey mail
neviem ci toto niekto pozna,ma to aj plazmu rezanie ale je to jednosmerny invertor,no bohvie co to je -nepoznate? http://stroje.bazos.sk/inzerat/11142432 … PLAZMA.php dufam ze za to neni ban ,ked sa nemoze davat takato stranka admin pls zmaz to, dik,ale to je bazarova stranka, na rybky je super stranka www.akva.sk
Editoval mirostrat (31-12-2011 18:28:25)
mirostrat,dík za stránku akva, a ak máte otázky ohladom plazmi, pozrite sa do sekcie "Plazma"
ale ten invertor ma aj plazmu-rezanie tak som to myslel,ten SOLAR to je velky bonus k invertoru ci nie?mas invertor na zvaranie a plazmu na rezanie a plazma viem co je ,som robil dva roky vo vyrobni vytahou-tie su zo zeleza a nerezu,
no čim tu o zvarani viac citam kto chce zvarat tig aj hlinik tak ac/dc aj cinu,tie ceny niesu az take hrozne,no uvidime co s tym argonom ci to v BA bude niekto ochotny prepustat,nemate nejaký tip na Bratislavu, ČI JE TO UPLNE NELEGAL A TREBA SAM NAJST,?dik zatial mam ja tip od kolegu pri vajnoroch to prepusta chlapik,kurnnik tomu sa normalne kolena podlomili ked som mu povedal ze al chcem zvarat-stara skola 60 rokov ma a este mozno blba otazka hlinik sa pred AC,DC vobec zvaral? na takej beznej pracovnej urovni ,dik
Editoval mirostrat (04-01-2012 17:22:16)
Mirostrate jo to složitější než se zdá, že no každopádně Gama za tu cenu ujde, Kitin taky ale nejlevnější TIGovka v ČR je Alfa-in Pegas 160 HF (cca 400€)
Každopádně 50 funkcí v 1 mašině.... No, radím, buď ve střehu! Multistroje bývají často ošizené...
PS: Míro, proč strat? Proč ne LP? A nebo rovnou superstrat?
LP teda neni nic pre mna aj ked som mal super lp stary 40 rocny mahagon,grover,plna vybava robeny,superstrat ano ale mam custom shop strat 54 preto mirostrat ,tigovky zatim smejdim tie ac,dc 200-vky by mohli byt fajn,bol som zatim pre kitin 150 la s bombou 10l plnou 150 bar,horakom,kablami,ventilom,maju ju na profisvarecky za ludovych 11.333 czk ale na hlinik teda musi byt ac.dc tak kukam po nejakej takej,kuknem este tu ALFU-DIK a teraz som ju pozeral ale to neni AC INVERTOR TA ALFA -PEGAS,no a ze zvaranie neni sranda mi je jasne ale ja som uz taky ,ked nieco chcem tak to musi byt preto najprv hladam aby som nekupil blbost,inac z roboty si poziciavam invertor a parada,musim s tym niekedy vyskusat zavarit hlinik ako to ide ps: taky bušíš do strun? jáj a manzelka je rada že som si nezmyslel palírnu
Editoval mirostrat (04-01-2012 18:42:19)
Já, abych byl uspokojen, musel bych mít hangár na všechno co se mi líbí (od kytar, aparátů, motorek, aut, kovoobráběcích strojů a jiných p....n) ale kde na to brát? Taky bušim do strun, ale nemám tak drahý nastroj, jako máš ty
Mám docela slušnou mašinu na hliník, ale svařoval jsem s ní hliník tak 5x a to ještě jen tak, že můžu. Zato nerez a železo převládá, tak nevim, jestli to není vyhození peněz Investuj do palírny, já ti klidně za lahvinku slivky zavařím, co budeš chtít
inac motorku som kupil pred troma rokmi,teraz stoji v garazi moc som to turoval a nechci sa zabit,a muzika je take moje hlavne hoby-po palenke,v tej mam tolko prachu ze sa mi z toho hlava točí,aJ V MUZIKE AJ V PALENKE a vymenil by som motorku za nejaky slušny stroj na zvaranie-honda 500-CB
Editoval mirostrat (04-01-2012 19:28:45)
mirostrat napsal(a):
neviem ci toto niekto pozna,ma to aj plazmu rezanie ale je to jednosmerny invertor,no bohvie co to je -nepoznate? http://stroje.bazos.sk/inzerat/11142432 … PLAZMA.php ..............
obalenou elektrodou to zvara ako kazdy normalny invertor - fronius to vsak nie je
tigom tiez - ma to HF , ale len dvojtakt
plazma ma taktiez HF zapalovanie obluka, skusal som palit 6mm cierny plech - bez problemov, viac som neskusal - najskor musim dat do poriadku kompresor.
(plazma si kontroluje tlak vzduchu, ked klesne pod urcitu hodnotu, prestane rezat)
pokial niekoho zaujima stitok:
Editoval rcp (04-01-2012 21:34:33)
dik pls a ten kompresor na plazmu sa moze aky pouzit ?priamo na plazmu alebo aj na striekanie ? no lakovanie ?zapojis kompresor a režeš?skusim to najist na fore ten obrazok je brutalne velký ked ho otvorim
Editoval mirostrat (04-01-2012 19:59:59)
no ja mam prave obycajny kompresor s malym vzdusnikom - asi 20litrov, chvilu to reze - pokial je nejaky vzduch vo vzdusniku, potom zacne padat tlak a je koniec ....
inac v navode pisu, ze potrebuje tlak 4,5bar a 250litrov/min
a mas konketne tu z bazosa ?lebo takuto som este nasiel http://www.arweld.net/964,spawarka-inwe … lasma.html ta by stala nejakych 8.500 sk,ked som dobre pocital a neviem v com spociva solárnost tychto invertorov
Editoval mirostrat (04-01-2012 20:32:18)
podla mna je to ta ista, akurat si pocital zle:
1950 zl. je cca 450 eur.
a najdes toho ovela viac:
http://allegro.pl/listing.php/search?sg … gory=16703
Editoval rcp (04-01-2012 20:40:24)
diky,a fasa slovo že SPAWARKA pekne ze? a ta cena je aj zaujimava s tymi kablami , horakom a ventilom, este prosimta normalne argon na TIG tam ide?
Editoval mirostrat (04-01-2012 20:47:27)
ano, vzadu na zvaracke je mosazna prechodka (vpravo dole), na ktoru pripojis bud argon pre zvaranie tigom, alebo vzduch pre rezanie plazmou. v pripade toho vzduchu samozrejme cez redukcny ventil s odkalovacom, ktory je dodavany spolu s invertorom.
osobne sa mi nechce odpajat a pripajat ten reducak, takze aj argon pustam cez ten reducak:
fakt dik za info a foto,