SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim,
v minulosti som vlastnil Tig ac/dc GYSMI 180AC/DC. Z roznych okolnosti som ju musel predat ,ale nastal čas sa k tomu vratit.Mam aj zvaracsky kurz na hlinik Z T-7,
Bola to clekom dobra zvaracka,ale na niektore veci/ vačsie al disky/nestačila.Chcel by som vediet aku by som si mal kupti a teda aka je teraz momentalne na trhu v podobnej cenovej relacii ako spominana Gysmi 180.Pocul som o nejakej "TIG 200P AC/DC".Aka je to "mašinka"?ma s ňou niekto skusenosti.
Dakujem za pripadne odpovede a pomoc.
Vlado
Myslel jsem, že Gysmi 180 AC/DC je v nabídce tak dva roky a ty o tom píšeš, jako by se jednalo nějakou historickou vykopávku
TIG 200P AC/DC je tohle. Ale není to špatný stroj. 200A na 60%. Za ty peníze dobrá volba.
Mozno to tak vyznelo ale to som tak nemyslel,tu mašinku by som neurazil vela mi pomohla,ale proste som chcel trochu vacsi vykon,niekedy mi doniesli aj masivnejsi kus a ten som nemohol zvarat - nestacilo to.
Proste som chcel vediet o tejto TIG 200P AC/DC nieco okolo nej, jedna vec je co pišu reklamy a druha vec je pravdive inforamcie od ludi ktory ju použivaju.
Snažit se doma svařovat větší tloušťky materiálů kromě nerezů metodou TIG je technický nesmysl. Tepelný výkon TIG oblouku je proti MAG nebo MMA při stejném proudu max. 70%. I to je důvod, proč se sváry pro TIG tak komplikovaně úkosují. A ještě složitější je to při svařování Al nebo Cu, kdy se musí hospodařit s každým Joulem tepla.