SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zrdravim.som upne novy pri zváraní TIGOM zatial len MMA,chcem sa Vás spýtať,čo všetko potrebujem,aby som mohol zvárať TIGOM.Všade píšu horák a wolfrámové elektródy,ale mám pocit,že to je málo...Ďakujem za odpovede.
Zdravím,všechno co potřebuješ vědět se dozvíš zde na foru nebo na SVAR INFU.A také existuje tlačítko HLEDAT zde na foru.Až si něco přečteš a nebude ti to jasné,potom se teprve ptej,je tu hodně odborníků co rádi poradí.
Dik Michal 01 za usmernenie.ale mam este otázku.na zváranie tigom potrebujem Argón nie? a nie je problém zohnať argón,alebo ci to nieje nejako nákladné.
Argón je dosť drahý plyn .
Taka 50L fľaša vyjde na cca 120€ .
Aj to len ju máš v prenájme za ktorý pravidelne platíš.
Jedine že máš známeho ,ktorý ti prepusti trochu argónu do vlastnej fľaše (napr. do CO2 hasičaku)....
Tak Argon není CO2 a obecně vzato, se asi zhodneme na tom, že opravdu levný není. Nicméně, záleží na dodavateli, nejdražší Argon, je od internetových vychcánků, kteří se nám tzv. snaží pomoci - vyjít vstříci, např. : Argonová láhev cca. 8-10l naplněná 150bar., cena 3550kč , no nekupte to. Tomu, já říkám ZLODĚJI!
Sám mám Argon od Fastservice (50l) a cena za roční pronájem je již zahrnuta v ceně, ale jsou i jiné možnosti, jenže lidé místo toho, aby pro sebe sháněli Argon za co nejlepší cenu a sami se snažili, tak čtou přibblé, zavádějící, často nepravdivé, diskuse na internetových fórech a pak dávájí vydělat vychcánkům, kteří z toho mají profit, ale to tak bylo vždy:, "blbej na chytrého dělá"
Ďakuje za odpovede moc mi pomohli :-)
já mám 200 za 1500 bez pronájmu