SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
mam moznost si spravit vodne cladenie na moj poloautomat naklady nebudu moc vysoke ale o to nejde ide o to ze zvaracka ma 220A max nejak 140A 100% tak neviem ci sa to vobec oplati pri takychto vykonoch aj ked podla mojich vedomosti a skusenosti si myslim ze ano ale chcem sa spitat aj na nazor skusenejsich
určitě bych nechal udělat... proč mašině neulevit?
Unihero napsal(a):
určitě bych nechal udělat... proč mašině neulevit?
To je aj moj nazor naklady budu cca 75e z toho bude 65e cerpadlo ale myslim ze za take cerpadlo to nieje vela
ake cerpadlo pouzijes ? tiez ma to zaujima.
Dobrý den,
chlazení v poloautomatu má smysl: 1. pokud nelze uchladit hořák okolní teplotou vzduchu.
2. pokud nelze dodržet zatěžovatel hořáku
3. pokud chcete omezit výdaje za spotřební materiál pro hořák
V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEULEVÍTE SVÁŘEČCE!
Náklady jsou cca 6-8tisíc, záleží jak se podaří koupit díly: čerpadlo, chladič, nádobku a ostatní komponenty.
Práce kolem bude asi ve Vaší režii.
Ideální je, celou sestavbu namontovat do stroje.
S pozdravem Zdeště
P.S. pro inspiraci - tady jsme museli umístit chlazení vně. Svářečka měla obdobný výkon jako ta výše zmíněná http://www.svarecky.com/upravy-zajimavo … ni-horaku/
Editoval zdeště (13-12-2011 21:40:42)
SO 545 napsal(a):
ake cerpadlo pouzijes ? tiez ma to zaujima.
Cerpadlo mi predal kamarat presne take ako je na gamsvare
mam v plane vyrobit novu skrinu na moju masinu a do nej zabudovat to chladenie nech to aj dako vyzera
Ak sa za to nebudem hambit tak potom prilozim aj photo
cim viac je stroj vyuzivany a cim vacsi prud tym skor zacne majitel uvazovat o takejto dodatocnej uprave,urcite je to dobra investicia a podla predpokladanej ceny ani nie draha,ked to bude hotove nebolo by od veci sem hodit dake foto...pre inspiraciu
Vacsinou sa pouziva vodne chladenie pri zdrojoch od 400A a viac. Pri Vasom udanom zatazeni by mal stacit 250A horak. Ten ma zatazovatel cca 230A/60% v CO a 200A/60% v Mixe a netreba ho chladit vodou. Ak ste sa uz rozhodli si postavit vodne chladenie, lepsie ho bude nechat mimo zvaracky. Ked sa pokazi lepsia pristupnost na opravu a v buducnosti, ked kupite silnejsiu zvaracku len prehodite vodne chladenie...
no to ste pořešili hořák ale co s trafem ve svářečce. Jestli se nemýlím tak u profi svářeček s chladí i to.
Tak to se mýlíte.
archanel napsal(a):
mam moznost si spravit vodne cladenie na moj poloautomat naklady nebudu moc vysoke ale o to nejde ide o to ze zvaracka ma 220A max nejak 140A 100% tak neviem ci sa to vobec oplati pri takychto vykonoch aj ked podla mojich vedomosti a skusenosti si myslim ze ano ale chcem sa spitat aj na nazor skusenejsich
Zdravím,Vy snad máte,nebo budete zahajovat seriovou výrobu s tímto strojem???Vodní chlazení je znakem profi strojů pracujících ve více směnném provozu,při zátěži cca 400A a více(jak už zde někdo řekl).
U mna to ma zmysel aj pri 200A TIg a hlinik to topi fakt pekne... ak by si si to rozmyslel to cerpadlo by som nasal.
Akurat na tom gamasvare ho za boha neviem najst...som luzer.
na www.gamasvar.cz/3206-ostatni/ je to cerpadlo
Pokud máš dostatečně dimenzovaný hořák,tak se tím ani nezabývej. Svářečce tím opravdu neulehčíš.
Myslím,že některé profi stroje mají vodou chlazený motor podavače drátu,ale to až tak kolem 500A. O trafu jsem neslyšel.
na klasiku Mig 140A max je fakt voda luxus nic viac.
Pekný večer prajem
neviete mi niekto poradit skladam si vodne chladenie na tig
pripojenie rychlospojky pumpa ceme et 3009 5bar max. objem 5l expanzna nadoba, chladič s kúrenia, termostat na zapínanie aktyv. chladenia je pre kotle cidlo teda banka je v hadici, potreboval by som este tlakovy spinač ked odpojim horak viete mi poradit aký pre tuto pumpu a ako ho tam zakomponovať ? dakujem
nechapem presne k comu tam ma byt ten tlakovy spinac,da sa lahko vyrobit aj doma staci k tomu maly vzduchovy piestik z priemyselnej automatizacie na bazosi su ich mraky k tomu pruzinka a kontaktovy zvazok,vyhodu to ma v tom ze sa da velmi presne nastavit
Ten tlakový spínač tam bývá ze dvou důvodů. Ochrana čerpadla. Tato čerpadla jsou objemová a nesmějí být provozována do uzavřeného výtlaku. Tento stav nastane např. při zalomení hadice k hořáku. Proto také musí být vypnut zároveň svařovací proud, aby neshořel hořák. Odstavení svářečky je jednoduché v režimu 2T, ale v režimu 4T je to složitější. Proto jsem to neřešil. Dávám si pozor, aby se mi hadice neskříply. Tlakový spínač je nastaven na 5Bar a dá se koupit za cca 350Kč u Kuehtreibera, nebo Omicronu. Jistě se dá sehnat i jinak.
ak sa da zohnat origos za 350 tak to nema zmysel doma kutit...