SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mám prosbu. Dostali jsme za úkol svařit pozinkované truby pr.100 - 160mm tl.4 (čelem k sobě) technologií 135 drátem pr. OK Autrod 19.30.
Informace byla, potrubí bude otevřené (tudíž se neuvažovalo žádné namáhání) položené na konzolách. Samozřejmě výsledek je, že v potrubí je 6 atmosfér (0,6Mpa). Při tlakové zkoušce se pak u svarů svařovaných v poloze vyskytl problém. Vím, že tato technologie s tímto drátem není na savřování v poloze, ale bylo mi tam ukázáno již stávající potrubí, které prý bylo takto svařováno dříve a tam byly svary velmi kvalitní (osobně si však myslím, že tam byla použita nějáká orbitální pomůcka).
Co se týče našeho zařízení, tak jsme to svařovali Froniuskou syn.4000 teflonový bowden a kůli dostupnoszi hořák 4,5m. Měli jsme zejména v polohách problémi s podáváním drátu. Tady bych se chtěl hlavně optat na informace ohledně kladek, délky kabelu atd.
Dále zda v polohách takto vůbec je možné svařovat a jaká se volí mezera případně úkosy na trubkách.
Děkuji za pomoc, každá informace mi pomůže, Zdeněk
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte nějaké materiály o Výrobě trubek-svařováním,odléváním a tvářením ? mám to jako maturitní práci a nemůžů nikde nic najít.
Marf - si děláš srandu , místo na dýzu běž do knihovny .
Existuje technologie pro pájení trubek bez narušení vrstvy pozinku. Vyrábí firma Luflo - nemáte s tím někdo zkušenosti?