SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
dobry den
chcel by som kupit zvaracku tig ale neviem sa rozhodnut medzi timito dvoma vie mi niekto poradidit ktora je lepsia niake skusenosti ,vihody, nevihody?
ďakujem vsetkym za odpovede Nahalka
Záleží na tom,kolik chceš investovat. Obě jsou profi,jen Fokus je trochu ořezaná o některé funkce.Jinak budou co do výkonu identické. Cena Fokusu kolem 50tis, PI kolem 85tis. Já mám PI250 AC-DC a jsem spokojený.
romann12 má pravdu záleží na co to chceš a co s tím budeš dělat já mám PI250 ac/dc s vodním chlazením a taky Fokus 160 a Deltu 160 ale nejraději vařím s tou 250 má daleko lepší a přehlednější nastavení a možnosti nastavení více parametrů svařování
chcem to kupit do malej dielne na hlinik a antikor. budem to kupovat v anglicku tu su potstatne lacnejsie delta 1800 libier a pi 2600 libier.
asi kupim nakoniec tu pi 200 ac dc
dakujem za radi
To je dobrá volba a pokud mužeš tak to kup rovnou s vodním chlazením oceníš to hlavně u hliníku
Na hlihík bez vodního chlazení zapomen. Koupil jsem PI nejdřív na sucho a myslel jsem,že vodu nebudu potřebovat. Nakonec jsem vodní chlazení musel koupit. Bude se ti přehřívat hořák tak,že ho ani v rukavicích neudržíš. A to už při proudech okolo 120A. Vím o čem mluvím. Vlastní zkučenost. Škoda,že jsem taky nevěřil.
Pro PI250 AC-DC: Jak jsi spokojený se Sigmou? Přemýšlel jsem nad ní,než jsem koupil Fronius. Co jsi za Sigmu dal?
presne tak,vodnik je nevyhnutnost pri hliniku,horak sa fakt neda udrzat,ja by som volil ten Migatronic s vodnym chladenim PI to je super kombinacia.
Celkovo Migatronic masinky su kvalitne stroje s dobrym ovladanim a samozrejme s dobrou vydrzou,mali ich v jednej firme,kde som pracoval aj PI aj Focus
Editoval Warlockvw (20-11-2011 16:38:33)
Ahoj, v první řadě si vytipuj co bude převládat za materiál , jestli Al nebo CrNi, jak přesně píše romann12 Focus má "ořezané" některé funkce. Ale pojem ořezané není úplně vhodný. Focus má totiž některé funkce nastavené na pevno oproti řadě PI jako nastavení frekvence( pro svařování Al) či proudové balance, nebo D.O.C. režimu. Jesli budeš svařovat více Al doporučuii řadu Pi. To pravidlo levnější koupě v Anglii dle mého názoru už neplatí, ověř si to u nejbližšího prodejce Migatronicu.
PI 250 AC/DC cena bez chladenia 118tis. Kč a s chladenim 141 tis. s DPH,vsetko je na strankach Migatronic.cz po zaregistrovani sa na web shope,obch.zastupenie je aj na Slovensku,takže neni problém
Sigma je super vaří perfektně jak černý tak nerez tak hliník a dokonce jsem zkoušel i pozin plech mosazným drátem tzn. tvrdé pájení a perfektní oproti froniusu jednoduchá obsluha pouze číslo programu pro danný svařovací drát jak složení tak průměr pak jen druh plynu a podle toho si určíš číslo programu a pak už jen volíš tloušťku materiálu. to je vše navís mužeš volit až 9 sekvencí ovládaných přímo z hořáku pak volit svařování ve skratu nebo pulsu nebo duopulsu. Ale přiznám se že jsem s ní trošku zlenivěl zapnu duopuls a nemusím se hrát s kresbou svaru
nevie mi niekto z vas napisat aktualnu cenu pre migtronic PI 200 ac dc ? pisal som na obchodne zastupenie na SR no zatial ziadna odpoved a tiez neviem ako je to so servisom na Slovensku nevie niekto z vas ?
Tady máš ceny.
http://www.naradi-24.cz/migatronic-pi-2 … arecka-tig
no nakoniec to u mna vyzera na toho focusa tak uvidime dam vediet budic tyzden budem mat moznost skusky a potom sa rozhodne podstatna je cena za focusa chcu cca 2500 eur a za PI uz nieco cez 4000 a to je pomerne dost
kto chce opicu musi mat aj na banany
Nezlobte se, ale u informace, že migatronic je oproti froniusu jednodušší na ovládání jsem se musel usmívat. Sigmu jsme zkoušeli, fronius který nastaví i poměrně velký počítačový analfabeti se u sigmi zarazili a neustále se chodili ptát i ti zkušenější. Bez manuálu ani ránu. Zatím sem na synergických strojích neviděl primitivnější a přirozenější ovládání než na froniusu, navíc hned na první pohled je vidět co se a jak sváří.
PI 250 AC/DC napsal(a):
Sigma je super vaří perfektně jak černý tak nerez tak hliník a dokonce jsem zkoušel i pozin plech mosazným drátem tzn. tvrdé pájení a perfektní oproti froniusu jednoduchá obsluha pouze číslo programu pro danný svařovací drát jak složení tak průměr pak jen druh plynu a podle toho si určíš číslo programu a pak už jen volíš tloušťku materiálu. to je vše navís mužeš volit až 9 sekvencí ovládaných přímo z hořáku pak volit svařování ve skratu nebo pulsu nebo duopulsu. Ale přiznám se že jsem s ní trošku zlenivěl zapnu duopuls a nemusím se hrát s kresbou svaru
Editoval kirkmen (06-12-2011 06:15:23)
Kdysi jsem tu na foru četl,že synergické stroje jsou blbuvzdorné,ale řekl bych,že to není v žádném případě pravda. Myslím,že nejjednodušší na nastavení je obyčejný odbočkový stroj,na kterém se nastaví jen proud na určitý stupen a doladí se posuv drátu.
Ale to už jsme v sekci MIG MAG
Prepacte za blbu otazku ale o akej SIGME tu stale pisete ? mne sa nejako neporadilo nasjt Sigmu AC DC ak niekto ma nejaky link nech mi ho posle dakujem
konecne som sa dopracovak serioznej dohode tak bude "PI200 ac dc voda" cena ma prijemne prekvapila 3100 libier co je asi 3300 eur tak som velmi spokojy :-)
Sigma je MIG Mag zdroj a cena za tu PI200 ac/dc v je slušná a dobře jsi vybral uvidíš že tě mile překvapí
Stránky: 1