SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
na dilu je oznaceni >PETP-2-GF45<
lze tento plast svarovat ,pripadne jaka byva vysledna pevnost v porovnani s puvodni a nebo je lepe tento druh necim slepit ?
Jo,měl by se dát svařit v pohodě,jen je třeba vybrat správnej drát.To označení není běžné,ale něketrý drát z řady PP na to bude určitě vhodnej.Chce to vyzkoušet.Svár bude pevnej,nemusíš se bát.Je ale třeba to zavařit z obou stran.Na lepení se vykašli,už jsem viděl plno ,,zázračných" lepidel,ale žádné nebylo tak pevné jako svár.
Není náhodou PETP polyethyleterftalát (polyethyleneterphtalate)? Vařit tento polypropylenem (PP) asi nebude to pravé ořechové...
Sorry,překlepl jsem se! Máš pravdu.... myslel jsem samozřejmě řadu PE
No ani zde bych si nebyl jist kompatibilitou... PE a PET (PETP) je chemicky i vlastnostma dost velkej rozdíl...
plast je pomerne krehky[nepruzny] a lom je hrubsi nez u bakelitu. tipuju na nejake plnidlo typu skelna vlakna. pri rezani nozem jakoby sumi. tavit pajkou jde nad 300st a smrdi podobne jako bezne plasty[nevzpomenu si jake] ,rekl bych.
napadlo me,jestli si moc nevymejslim. nejlepsi by bylo to asi slatat plechem ,nebo dentakrylem a sesroubovat.
Editoval pa (15-09-2009 22:14:21)
Podle soudruha Googla je to PET plněnej 45% skelnýho vlákna, tedy vařit to půjde imho velice blbě (eufemisticky řečeno).
Z fota to jde těžko poznat,lomem a vlastnostmi mi připomíná spíše PA (svařuje se až při 400°),ale pokud je tam něco jako skelná vlákna....tak to netuším.Co se týká té svařitelnosti .... pokud není k mání stejný drát,jako napsáno na materiálu,postupuju vždy tak,že vyhledávám dráty které jsou označeny podobně a udělám svár.Pak ho zkusím utrhnout a pokud nedrží,zkusím jinej, atd.Pokud ano .....BINGOOOO! Jiná možnost,obávám se není.
pruduch ma pravdu ,ja koukam neumim hledat na netu.
PET je dosti podobný PBT a drží spolehlivě.