SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdar chlapi nemate niekto skusenosti s pouzitim hasicaku ale s naplnou argonu?
ja mam v hasičakoch argon normalne to prepustiš len najprv treba otvorit ventyl na praznej a potom na plnej flaši ked to spraviš naopak tak sa ten ventil na praznej flaši sam zablokuje ale to neni ziadny poroblem stači zavriet flaše povolit maticu prepuštavacieho zariadenia tlak poklesne a mozeš to spravit spravne , ked prepuštaš prepuštaj pomaly lebo sa ti zahreje flaša, flašu netreba obracat pri plneni a ked maš dalšie otazky tak napiš
Ale ještě pozor na znečištění argonu vzduchem co je v hadici..
Zelenej napsal(a):
Ale ještě pozor na znečištění argonu vzduchem co je v hadici..
no ona by se měla vyvakuovat i láhev
oks zatial dakujem pekne len som chcel vediet ci sa to da lebo mam doma pistol a velka flasa by ma vysla velmi draho preto som chcel neco take skusit
No jo, ale pokud přepouštíte, tak stejně kupujete velkou flašu, abyste z ní mohli přepouštět do malé, ni? Sám nevím, protože jsem zatím argon nepoužíval, teprve se chystám udělat si TIG.
isto si velku nekupim je to zbytocne iba si dam malu naplnit a budem takto zvarat vyuzivat by som to chcel iba na male opravy kde obaleny elektroda nestaci
a neviete naplnia ho aj v predajni?
pocuj tomy ty ten argon prepustas doma alebo v nejakej firme .chcem si to dat naplnit v nejakej firme len neviem ci to urobia
Oficiálně vám žádná firma argonem láhev od hasičáku nenaplní ani nepřepustí z jiné lahve. Předpisy to nedovolují. Určitě ale máte nějakého známého, který by vám mohl takto pomoci.
Doporučuji si přečíst článek ve SVAR INFO ze 24.5.08.
Editoval jirkati (29-06-2008 19:46:51)
fastrac8250- ja som si prenajal flašu od linde a prepustil som si to sam doma na balkone do štyroch hasičakou ale itak ked ti to niekto naplni tak i tak mu musiš zaplatit za argon , prepušta sa preto aby si nemusel platit najom za flašu 12sk na den
TOMY199, to jste si při tom přepouštění moc nepomohl. V lahvi zbylo po naplnění 4 hasičáků minimálně 110 barů, takže jste neodebral ani polovinu obsahu. To je docela málo.
Moderator-ja som nemal tu največšiu flašu mal som 3,5 kubikovu je mi jasne ze by som to neprepustil všetko , čo sa dalo som prepustil a zvišok som minul mal som strašne vela veci čo trebalo zvarit z tigom.