SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobry den mam taky problem mam co2 telwin 165
a pri zvarani asi po 10 min sa mi zacne lepit drot na spicke a nechce ist von az kym to neodlupnem daval som nato ja sprej proti lepeniu a nepomohlo
vedel by mi niekdo poradit cim to je
po deseti minutách - dojde k výměně průvlaku? nebo se provede technická přestávka(třeba 1 pivo)
mě se zatím "zničíl" pouze jeden průvlak tak že se "roztavila měd" a slila s drátem - asi špatný postup pracovního postupu. (to jsem to zatím moc nepovařil co?)
tak jsem taky zvědav na odpovědi
Editoval ulitej (27-09-2011 07:35:52)
1, Použít průvlak z materiálu CuCr. Je sice rochu dražší, ale vydrží mnohem déle než obyčejný Cu.
2, Pokud se dělá na konci průvlaku kulička spečeného drátu a mědi je to technologická chyba rukou. Buď je příliš krátký výlet drátu, nebo je špatně nastaveno odhořívání drátu při vyplňování koncového kráteru.
3, Pokud se drát zatavuje přímo v průvlaku tak je průvlak příliš opotřebovaný, nebo je použita věrší velikost než je průměr drátu. Průvlak se pak nedokonalým přechodem proudu do drátu ohřívá až se nataví.
to jirkati napsal - "nebo je špatně nastaveno odhořívání drátu při vyplňování koncového kráteru."
zkrátit dobu dohořívání ???? jsem výše uvedeného "vydedukoval"
Mě to občas taky dělá. Záleží co a jak se svařuje. U těchto levných hobby svářeček, i když telwin 165 neznám, se hořáky dost přehřívají po delším svařování.
Dejte si do pořádku hořák , zejména se zaměřte na bowden.