SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 22-09-2011 01:43:04

ivn
Člen

MIG-MAG - poradiť.

Želám všetkým príjemný deň.

Už niekoľko mesiacov otváram web Svarfórum ako dobrú detektívku. Neustále sa dozvedám nejaké zaujímavosti okolo spôsobov zvárania, technologických postupov, vlastností kovov atď. Ja mám pôvodne elektrotech. vzdelanie (to už tiež dlho nesúvisí s mojou profesiou), ale spájanie kovov ma vždy fascinovalo už len preto, že to bolo v minulosti (mám 57r.) v domácom prostredí nedostupné. Dve laty sa ľahko spoja klincami (hřebíkmi), ale dva kusy železa sa však klincami ťažko spoja.

Pred 25-imi rokmi som si poskladal transformátor (z polotovarov od kamaráta z BEZ-ky) a ten mi dosť pomohol aj pri stavbe RD. Tri roky používam  ... 170 TIG LA, čo je obrovská manipulačná výhoda, lebo trafo bolo rozmerné a vážilo cez 50kg.

V spájaní kovov som a vždy budem len amatér, čo mi však až tak neprekáža, pretože na drobné opravy, úpravy a majstrovania okolo rodinného domu mi postačí zbierať vedomosti zo Svarfóra a popri teórii sa musím  trocha zdokonalovať aj prakticky.

Niektoré veci je potrebné robiť precíznejšie a tak som sa rozhodol, že to ešte na staré kolená skúsim so zváraním MIG-MAG. Po dlhom surfovaní a hľadaní vhodného aj cenovo prístupnejšieho stroja padla voľba
na.... 305 SYNERGIC. Má výkonovú rezervu aj nejakú automatiku, takže pre mňa ako stvorený (odobril mi ho aj "Zdešte").

A teraz po dlhom a nezáživnom úvode potrebujem poradiť, lebo už som sa ix-krát presvedčil, že tak ako na slovenských, aj na českých i-shopoch  obchodníci (díleri, či predajcovia) nevedia o ponúkanom tovare ani toľko, čo sa dočítam v popiske.

K tomuto MIG-MAGu nie je ponúkané žiadne akciové príslušenstvo, tak by som potreboval vedieť, aký horák si mám objednať (či MIG/MAG, alebo B...MB 25.. , dĺžku by som chcel tak 4-5m a aby mal "rezervu" aj v kvalite), aký redukčný ventil Arg/CO2 (zrejme budem mať zásobník plynu z has.prístroja 8-10 kg), aký typ drôtu zatiaľ na obyčajné nelegované a nízkolegované ocele, či si priobjednať aj ešte dve kladky na posuv drôtu, lebo sa to v niektorých ponukách uvádza ako výhoda, len som sa nikde nedozvedel aká. V budúcnosti by som možno chcel zafušovať aj do hliníkových zvarov a teda či je tam tiež mať lepšie štvorkladkový "U" posun a aký horák na tento druh zvárania Al drôtom 1mm, tiež typ Al drôtu, aký red. ventil atď.

Zámerne sa vystríham písať v texte značky tovarov, aby to nebolo klasifikované ako reklama, lebo neviem ako ďaleko sa v pomenovaní konkrétnych vecí môže zájsť. Dosť som sa priučil na stránkach Svarfóra (čosi som si aj zkopíroval do PC), ale prirodzene mám väčšie medzery ako vedomosti a tak privítam každú radu.

Ak by mohol byť problém s pomenovaním príslušenstva, tak radšej osobnejšie na kurivanjur@gmail.com.

Tak ďakujem a do-čítania na Fóre.

#2 22-09-2011 07:10:10

bobobo
Člen

Re: MIG-MAG - poradiť.

Musím ti napsat , co nechce nikdo slyšet . Fakt jsou tyto problémy zde probrány . Mimo svarfora si zadej i svarinfo a přečti si VŠECHNY a celé články , týkající se MIG/MAG . Jinak hořáky a i redukčáky se zde nedávno na svarforu řešily . Jen si to vytahat .

#3 22-09-2011 08:02:12

arno
Člen

Re: MIG-MAG - poradiť.

Kludne používaj pomenovanie, nie každý kutil vie podľa modelového radu čo to je, ale ja tiodoplním
KIT 170 TIG LA,Kühtreiber KIT 305 Synergic ,Binzel. Fórum to nezakazuje, jedine ak by si to predávalal ale v tom prípade treba použiť stránky SVARINZERT

Zablokovaný z vlastní vůle z důvodu napadení jiným uživatelem.

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla