SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
na UTA200 by pouzil triak namiesto rezistor , a tam sa da plinuly softstar urobit . len to asi zlozite pre vas ... A po par sekundach prepojit triak vykonnym rele alebo stykacom ... ma to len par KiloWat odber pri jednej fazi ... a potom uz len zvarat na plny vykon ...
Dobrý den,
to mi skutečně hlava nebere, já tu píši o jednoduchosti a stále mi tu předkládáte složitější a komplikovanější zapojení.
Výměna hlavního spinače za spinač-soft a je pokoj.
Stačí se podívat na : http://www.svarecky.com/o-svareckach-mm … ednoduchy/
Přepinač zašlu a Vy si jej sami namontujete, není nic jednoduššího a spolehlivějšího!
S pozdravem Zdeště
P.S. samozřejmě aktivitě se meze nekladou a vynalézat je možné i vrbovou píšťalku
Editoval zdeště (29-09-2011 06:22:36)
No , stavet softstart se zpozdovacem , ktery obsahuje vice nez dve soucastky , na UTU je urcite naprosto zbytecne slozity. Ja si do ni delal ten s par odpory a jednim 3F stykacem zapojenym na sekundar k ventilatoru. Funkce bezvadna.
Veci jsem mel v supliku , takze me to stalo jen cas. Namontoval jsem to na kousek DIN listy , kterou jsem chytil nahoru na trafo , kam se mi to veslo , myslim ze bez problemu s izolacnima vzdalenostma.
Je ale samozrejme pravda , ze to zabere vice casu , nez vymena toho prepinace.
Stránky: 1 2