SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mam ju uz cca 2roky, a stale spokojnost, az do dnes. Chcel som nieco pozvarat, ale podavac nechce ist, sem tam ide, ale skoro vobec. Vsetko ostatne inac ide-plyn aj prud do drotu ked stlacim spinac na horaku. Skusil som zmerat prud na motorceku podavaca, a ide do neho ani nie 1V,a ked sa podavac pohne tak ide viac. Stale vidno ze sa chce roztocit podavac,ale potom sa akoby zasekne a nejde. Co s tym moze byt? Nejake rele? Nejaky elektrikar nie som, tak poprosim o nejake rady co mam pozriet atd. Je este v zaruke asi mesiac, ale ja som zo slovenska a mam ju od ceskeho predajcu, cize do ciech sa mi ju nechce posielat kedze je tazka. Dakujem
tu su fotky zvaracky
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1439
Editoval eazydaz (16-07-2011 01:28:24)
Odpoj motor a změř napětí.. pokud bude OK je nejspíš motor ve zkratu. Pokud tam bude i nadále jen 1V je třeba hledat u zdroje pro ten motor.
motor lze nejakym externim zdrojem napojit na 12/24V usmernenych zda se motor v zateži točí a a podavač podava drat do hořaku bez svařecího napetí... pokud bude motor v pořadku tak bych hledal na řídicí jednotce v oblasti odkud jde napajeni pro motor podavače..
Editoval alll (16-07-2011 10:00:28)
motorcek podavaca ide krasne ked som pripojil na 12V z baterky..predajca mi napisal,ze mam vybrat plosak a poslat mu ho..tak potom dam vediet
tak je vadna řídící jednotka..
poslali mi novy plosak a vsetko ide
Nevím jak je to řešeno u toho iskravaru, ale nejčastěji je motorek ovládán nějakým tyristorem nebo MOSFET tranzistorem. Ten asi odešel, buď se přehřál, nebo nějakou napěťovou špičkou, možná i jiným zapřičiněním.
Zdravim,kupil som iskravar mig 1900 a zistil som ze ked dam 1 posuv tak podavac sa nechce pohnut a na 2 ide uz pekne v com moze byt problem???dik
ja to mam skoro stejne..
to neni zavada,casom zistis ze vacsinu veci budes varit tak ze posuv bude nastaveny od 3-ky hore,je to zvaracka a nie akuvrtacka
dobre dakujem vam uz som sa bal ze je nieco v háji
Zdravím . Kamarát mi doniesol zváračku Iskravar Mig 210L zváračku zapojíme do elektriky nabehne ale ked stlačím spínač tak sa nič nedeje posuv vôbec nejde motorček na posuv je ako nový v podstate celá zváračka má ani nie rok kde môže byť chyba ??
V elektrike . Je třeba ukázat ëlektrikáři . Tedy po tom , co se podíváš , zda při stlačení tlačítka se otáčí kladky posuvu drátu . Pokud ne , jedině člověk od elektriky .
Neotáčajú sa vôbec , motorček ani necukne
řídící elektronika bude v haji.. pokud ma stroj 1rok tak ho dat na reklamaci či opravu..