SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím kolegy. Mám tento problém. Na OMI305 se projevila závada ta, že drát jede pouze konstantní rychlostí, na jednotce PK024 nejde zregulovat. Všechny ostatní funkce desky zůstaly zachovány (dofuk, pulzy atpod.) Na tyristorech jsou konstantní pulzy, které se ovládáním potenciometru nehnou. Nevíte někdo, čím se na této desce ovládají? Přijde mi, že je tam 555 SMD, ale má smáznutý označení a schéma taky není. Nechce se mi to vyhodit bez boje.
Když už jsi až zde , tak obkresli a porovnej s datasheetem 555-ky , jestli máš , koukni osciloskopem .
Osciloskop mám a koukal jsem. 555 má tuším výstup na pin 3(?). Ale máš pravdu, bude lepší to porovnat celé s datasheetem už proto, že takhle ani nevím, jak je IO otočený. Takže si taky myslíš, že by to mohlo být řízené impulzy z 555?
Na 555 může být jako výstup pin OUT, to je obvykle pin 3 nebo taky v některých zapojeních vnitřní tranzistor Disch, to je pin 7. To je v těch zapojeních, kde tranzistor není třeba například pro zpětnou vazbu, pro vybití kondenzátoru oscilací atd.
Podrobnější údaje datasheet nebo Wikipedie, 555 je tam docela podrobně.