SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý večer jsem zde nový ale svařuji hlavně na autech a sem tam nějaké rámy, vrata atd. V práci mam alfa in165 již 10let a maximální spokojenost takřka denní používání a bez jediného problému. Doma jem měl Einhell 190(starší model ne ten modrý) a až na to že člověk musí neustále dávat pozor na to aby nedocházelo ke křivení bovdenu což takřka zastaví posuv drátu a plastové kladky si s tím neporadí ale na toto když jsem si zvykl tak bez problémů, sváry krásné a za sedm let žádná porucha. Rozhodl jsem se že obměním za lepší a koupil jsem omi 205 ale zátím spíše lituji poněvač sváry na pátý stupeň na 3mm plocháč vypadájí jak bobky které dělají dojem že ja sekáčem odseknete kdežto alfa i einhell na třetí stupěn krásně zatečou do železa. Svářečka je uplně nová ale v omicromu májí technici dovolenou tak zkouším zda se někdo s něčím podobný nesetkal. Předem děkuji za názory.
tuhle mašinu mam doma apsoutni spokojenost svařuji sni takřka denně. to co popisujete zkusil by v přívodní vidlici prohodit privodni draty a by byl jinačí sled fazí. další moznost promerit zda jdou do svařečky všechny 3 faze az k trafu stačí nato vadaska...
Asi chyba ve stroji. Taky mám 205 a bez nejmenších problémů - po zapnutí šlapala tak jak má. Pokusil bych se ještě proměřit přívod (jak píše kolega výše) zda tam je vše OK. Jinak servis.....
posuv 1,5 az 2 a paty stupen napetí,me 204 vari dobre
Tak dnes jsem nechal zkontrolovat zapojení a vše OK. Měřil jsem sílu plocháče a jsou to přesně 2mm ale ani na sedmý stupeň se mi nepodaří svár zapustit pořádně do železa. Ale na pátý stupeň s posuvem 1.5-2 se svařovat vůbec nedá. Jsem domluven se servisákem a v pondělí si jí odveze tak doufám že mi neřeknou že je vše v pořádku.
Pedro99 napsal(a):
Tak dnes jsem nechal zkontrolovat zapojení a vše OK. Měřil jsem sílu plocháče a jsou to přesně 2mm ale ani na sedmý stupeň se mi nepodaří svár zapustit pořádně do železa. Ale na pátý stupeň s posuvem 1.5-2 se svařovat vůbec nedá. Jsem domluven se servisákem a v pondělí si jí odveze tak doufám že mi neřeknou že je vše v pořádku.
Mám taky omi 205 a na jekl síla 2 mm mám nastaveno 3 stupen a rychlost drátu 3,5 a vaří to pěkně...
Podle mě máte špatně nastaveno na pátý stupen by měl být zhruba posuv drátu 5,5 a víc máte to nastaveno obráceně...
Editoval tiger (01-09-2011 21:35:02)
tiger napsal(a):
Pedro99 napsal(a):
Mám taky omi 205 a na jekl síla 2 mm mám nastaveno 3 stupen a rychlost drátu 3,5 a vaří to pěkně...
Podle mě máte špatně nastaveno na pátý stupen by měl být zhruba posuv drátu 5,5 a víc máte to nastaveno obráceně...
Samozdřejmě mam na pátý stupeň nastaveno kolem 5 posuvu jen jsem reagoval na to že na 5 stupeň posuv 2 snad ani není možné.
Editoval Pedro99 (01-09-2011 21:43:30)
Pedro99 napsal(a):
tiger napsal(a):
Pedro99 napsal(a):
Podle mě máte špatně nastaveno na pátý stupen by měl být zhruba posuv drátu 5,5 a víc máte to nastaveno obráceně...Samozdřejmě mam na pátý stupeň nastaveno kolem 5 posuvu jen jsem reagoval na to že na 5 stupeň posuv 2 snad ani není možné.
Špatně jsem si to přečet tak se omlouvám...
A věci jako hořák, průvlak, posuv, bowden, ... jsou 100% v pořádku?
EDIT: a nemáte náhodou přepolovanou svářečku (resp. máte (+) na hořáku a (-) na kostře)?
Editoval Martin (02-09-2011 07:54:40)
Handymane , když chceš jezdit autem , tak také nejdříve děláš autoškolu . Proto jsou popsána pravidla i pro internetová fora . No a hned vedle tlačítka na liště "pravidla" je tlačítko "hledat" . No a když do pole "hledání klíčového slova" zadáš např. "škola" , tak máš celý večer co číst , odpovědi na tvou otázku jsou několikrát řešeny .
Tak dnes se ozvaly z omicromu a bylo špatné trafo, dávalo malé napětí.
tak jak se nekdy podaří i u aut koupit vadny kus tak i u svařeček se najde to same..
Dnes svářečku vrátily a šlape jak hodiny. Všem děkuji za rady.
Ja mam tiez OMI 205 doma.kupoval som ju novu a zatial bez problemov...funguje dobre...
covece ted ste me dostali,mam vzdycky vic stupnu na napeti ,nez stupnu na posuvu,to je spatne? kdyz sem to dal obracene,tak drat jen kopal
ne neni to špatne naopak dobře.. oblouk musí spravne šumet ne střílet a musí stabilne hořet a dobře se zapalovat..
no a to me prave dela,jen kdyz je napeti na vyssim stupni. mam oni 204,ale to je stejne jak 205 si myslim
podle me je trafo stejne jen je rozdil v kastli a možna jinak dimenzovanem usmernovači...
proc tedy predtim psali ze to mam obracene? ted v tom mam bordel
dejte si nekde na netu oboje parametry jak omi 204tak omi 205 a porovnejte..