SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
dobry den, jsem uplny zacatecnik. tata mne kdysi naucil "svarovat" (pockat si na oblouk a pak ho pomoci naklonu elektrody udrzet). Chapu, ze pro vetsinu lidi na tomto serveru to neni ani omylem svarovani, ale mne to do urcite miry stacilo. Ted jsem se dostal do situace, kdy bych vsak par rad ocenil. Uz jsem se domluvil se zkusenejsim fachmanem, ze mne trochu posune. Avsak ted mam jeden aktualni problem. Na stare svarecce byly kabely (kleste + kleste na elektrodu) stabilne spojeny se svareckou. Nova svarecka ma vsak tyto kabely odpojitelne. Musi byt elektroda a kleste jedno jen na + a druhe jen na -, nebo je to jedno? Pokud byste nekdo mel odkaz na jednoduchy text pro svarece na uplnem zacatku - hlavne myslim informace o teorii (jake elektrody na jaky material za jakeho nastaveni svarecky) - budu za nej vdecny.
Predem dekuji za vsechny dobre minene rady a odkazy. Autory prispevku, ktere mne budou jen presvedcovat, ze jsem diletant, prosim, usetrete si cas, ani to nebudu cist.
na baliku elektrod je vždy znamenko(+, nebo - ...... tak se vždy ma dat na spravnou polaritu..
Zdravím,nevím co máš za svářečku,ale s jistotou ti můžu říct,že při svařování elektrodou s rutilovým nebo kyselím obalem volíš - pol na elektrodu a + na kostru.Při použití basických elektrod je + pol vždy elektroda.
Ale jak říkam,nevím co máš za svářečku;pokud máš trafo tak ti stejně jiné než rutilové nebo kyselé nepůjdou a pokud ano tak mizerně.
Ale chce to určitě pročíst SVARINFO.
Editoval Michal01 (23-08-2011 17:00:36)
Chtěl by napsat název svářečky jak psal Michal01.Podle toho můžem dát další rady.
netreba nazov zvaracky , kazda je rovnaka . len sa lisi dynamika obluku ...
Nevím jestli anytime45 ví jakou má dynamiku oblouku.Já jsem z jeho příspěvku nepoznal jestli má stejnosměrný , střídavý zdroj atd.Řekl bych, že se v tom neorintuje tak podle svářečky můžu psát jaké elektrody.
anytime45 napsal(a):
dobry den, jsem uplny zacatecnik. tata mne kdysi naucil "svarovat" (pockat si na oblouk a pak ho pomoci naklonu elektrody udrzet). Chapu, ze pro vetsinu lidi na tomto serveru to neni ani omylem svarovani, ale mne to do urcite miry stacilo. Ted jsem se dostal do situace, kdy bych vsak par rad ocenil. Uz jsem se domluvil se zkusenejsim fachmanem, ze mne trochu posune. Avsak ted mam jeden aktualni problem. Na stare svarecce byly kabely (kleste + kleste na elektrodu) stabilne spojeny se svareckou. Nova svarecka ma vsak tyto kabely odpojitelne. Musi byt elektroda a kleste jedno jen na + a druhe jen na -, nebo je to jedno? Pokud byste nekdo mel odkaz na jednoduchy text pro svarece na uplnem zacatku - hlavne myslim informace o teorii (jake elektrody na jaky material za jakeho nastaveni svarecky) - budu za nej vdecny.
Predem dekuji za vsechny dobre minene rady a odkazy. Autory prispevku, ktere mne budou jen presvedcovat, ze jsem diletant, prosim, usetrete si cas, ani to nebudu cist.
zdravím, napíš, akú máš zváračku, či invertor, trafo, trafo s usmerňovačom...
tu je dobré, zrozumiteľné video, kde ti vysvetlia základy zvárania elektrickým oblúkom http://www.youtube.com/watch?v=zWdgEaXWDxQ
je to v angličtine.
Stránky: 1