SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim pani
Nema niekto skusesti s touto COckou Telwin Telmig 130? Rozmyslam nad kupou, lebo sa mi celkom paci, ale neviem ci je to dobre zariadenie a ci dobre zvara. Ja potrebujem COcku na obcasne zavarenie, napr. nejaky vyfuku alebo zvaranie nejakych plechov ( minule som potreboval privarit panty na okne sklenika, tenky plech a musel som nakoniec nitovat, lebo s MMA to palilo). Som zvarac amater a domaci kutil. Takze zvarat budem mozno raz za dva mesiace. A paci sa mi, ze je k nej aj nejaka mala bombicka na plyn. Viete mi poradit ci to zobrat? Kazda rada dobra. Z fora uz viem, ze Gude a Einhell si urcite nekupovat. Ale o Telmigoch tu az tak vela nazorov nieje. Len o Bimaxoch.
Dakujem
hmm.. 130 sa mi zda malo ..
Rozsah regulácie A 50÷120
Špičkový prúd A 105@15%
kolega ma 150 a pochvaluje si .. ja som ju ani nevidel, len viem ze toho s nou nazvaral viac ...
telwiny maju vcelku lahko zohnatelne ND, opravy lacne .. otazka je kolko toho treba opravovat a dokupovat ...
ja osobne ich moc nemam rad.. ale to je iba osobna zaujatost. Na tejto 130 by mi vadil nizky max prud a nizka zatazitelnost. (a to nehovorim o hlinikovom zdroji, podavaci, pevnom bowdene, systeme prepinania stupnov, ...)
Ja viem, ze to nieje nic moc. Ale budem potrebovat zvarat niekedy vacsim prudom ako 100 A? Najradsej by som si kupil Kitin 2040 MIG. Ale ta stoji raz tolko a na to, kolko s nou budem zvarat, tak je to uz dost. Mam od nich invetor a som maximalne spokojny. A snim som tiez este nazvaral viac ako 50-60 A. A to je 170 TIGLA Len ma uz nebavi tolko investovat na obcasne zvaranie.
Vdaka za nazor
Telwin Telmig 130 ten ne radeji neco silnejšího ono tech 130A hravě 0.8 dratem dosahnete když budete chtit svařit neco poradnyho ne nejenom jekliky do sily stěny 2.mm idealni stroj na 230V je takovy který ma spon 6 stupnu na přepinači odboček.. ja bych hledal na aukru občas se tam obevují zajímave kousky... nebo bazary.. trba tohle by se dalo:http://aukro.cz/migomat-svarecka-mig-mag-s-mig-200-varstroj-i1749358343.html
Editoval alll (20-08-2011 00:18:46)
Telmiga 130 neznám osobně, ale já zase naopak telwinům věřím. Telwin vyrábí dvě verze svářeček. Telmig- plně vybavené svářečky a Bimax jsou v podstatě trošku ošizené na některých dílech.
Navíc: dnes mají skoro všechny hobby svářečky hliníkové vinutí sv. trafa a tlumivky, plastový podavač apod. To nesvědčí hned o nespolehlivosti. Já mám Bimaxe a jsem s ním spokojený. Až na počáteční menší problémy jsem z něho udělal slušnou svářečku, které se určitě Einhel, Gude apod. nevyrovná ani náhodou.
telmig 130 je stara verze z doby kdy telvin vyraběl stroje pro einhell....
Vdaka za nazory pani. Asi Zacnem setrit na tu KIT 2040. Ta sa mi rata, ze je lahka a prenosna. No este si to musim poriadne zvazit.
sice s křížkem po funuse , ale pokud můžeš došetřit na 2040 tak sai dobrá volba , já osobně jsem v době mého nákupu COčka narazil na pegase , ale jinak to byla ta 2040 - takže držím palce v šetření
Vdaka za nazor. Nie je to funuse. Kazda rada a nazor dobry. S Kuhtreiberom mam zatial dobre skusensti, ale len co sa tyka MMA. Takze asi dosetrim. Mozno si na vianoce spravim radost.
Kuthreiber vyrábí dobré i COčka stejně jako Omicron. Dokonce se mi zdá, že uvnitř jsou podobné, jestli ne dokonce stejné.