SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 07-08-2011 20:04:56

franišek
Člen

můj dojem z tigu v v těžkém svyřování

Pracuji na hale kde se svaří velké tlakové nádoby a to tak že se na rouru  o průměru 3 až 5m a tl stěny 30 až 70mm nasadí vykované konce. Podvaří se cočkem kořen a pak je to věc automatu pod tavidlem at odlije sváry. Bylo to celkem rychlé a pohodlné. Pak se nekomu zalíbil tig i spodavačem drátu a řeklo se že se to bude dělat tak. Trvá to déle a svářeč je celý spálený. a navíc tig vypaluje prvky z MTR a šíří je do okolí. Mi osobně přijde že tig je dobrý tak na sváření v malém a na takové speciality jako je hliník nebo nerezové zábradlí a taková speciality.

Co vy na to?

#2 14-08-2011 17:31:47

Warlockvw
Člen

Re: můj dojem z tigu v v těžkém svyřování

Co sa tyka TIGu je to neproduktivne zvaranie-pokial su dane urcite ukolove casy a mnozstvo vyrobenych kusov za smenu...proste nie na velke serie.
Pokial ma firma zakázku a oplati sa im to tak preco nie.U nas sa da napr.v robote kopa vecí sa môže zvarat Co-čkom namiesto TIGu,ale nie.Nechapem to ako je to mozne,ze ked mozem jeden obyc zvar urobit co-čkom za 1 min,tak oni to radsej varia vsetko Tigom a trva to 3 krat dlhsie... Rad by som aby mi toto niekto objasnil ak vie ako to funguje...

#3 10-10-2011 17:13:53

Headman
Člen

no nevim ale myslim že i tigem se dá svaret docela rychle kouknete tady http://www.youtube.com/watch?v=G11Osma3bWc

Kühtreiber tig 200 p ac/dc

#4 17-10-2011 13:37:53

Warlockvw
Člen

Ale to je zvaranie potrubia a to je celkom nieco ine ako ked sa vari napr.kutovy zvar..Samozrejme vzdy zalezi na okolnostiach a konkretnom zvarenci

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla