SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak som konecne kupil FORMIG 249 r.v.2006 v slusnom stave,predtym som mal jednofazovu co-cku 180-ku.
Prve dojmi su velmi dobre.
Zvaram vacsinou auto-plecharinu ale aj hrubsie mat. tak som to skusil ako prve vyfuk a na pocudovanie to vinikajuco vari aj s jednotkou drotom.
Pouziva niekto 0.6 drot? Ja som pouzival iba 0.8 na vsetko a v pohode ta 0.6 mi pripada dost tenka a dost slabo to prevaralo aj 1 plech pri bodovani.
Urcite by bolo lepsie pouzivat mix AR-CO no zatial mam skusenosti iba s CO2 s mixom som este nezvaral.
Chcem sa spitat skusenejsich ci ta 249-na potiahne aj 1.2 drot keby som chcel prevarat hrube materialy konkretne rameno na bager hrube asi 15mm dlzka zvaru cca 60cm alebo staci jednotka ktora je urcena na tuto zvaracku?
Pripadne napiste svoje skusenosti plusy a minusy dakujem...
nevim stim to strojem nemam zkušenost, na 1,2 drat potřebujete vykon kolem 350A aby měla 1.2 dostatečny pruvar sam jsem rameno bagru svařoval nekolikrat, ale lepší pruvar měl čisty co2 mix mi majitel firmy nedoporučil použít, když jsem dělal brigadu pri zaměstnaní...
Je to otazka kvality posuvu. U ESABU se da 240 svaret i dratem 0,8. Je to i otazka pouziteho plynu.
Takze ten mix je vhodny na tensie plechy??Pouzitie samotneho co2 ma hlbsi prievar?
Alebo to rameno prevarit elektrodou??
Este sa chcem spitat aky zvar.drot pouzivate na klampiarcinu aby sa dobre obrusoval,ja pouzivam 12.58 priemer 0.8
Editoval client33 (14-08-2011 16:48:05)
první se podívej do výkresu co na tom rameni chtějí za sváry. A jelikoš chtějí velký průvar tak je dělej na vícekrát složené z malých housenek. Dle ČSN normy je možno nanést jen 3,5mm svárového kovu na 1 housenku. První se to rozmysli jestli chceš použít 1mm drát pri 200A nebo 0,8mm drát při 200A má úplně jiný průvar. Ještě k tomu plynu tak CO2 má ostrý a hluboký průvyr kořene, ArCO2 trošku plytší průvar, ale vice do široka a nakonec ArCO2+He - pěkně zaoblený průvar dá se říct že kopíruje tvar housenky na povrchu. (Je to dávno co sem se to učil v metalurgii ale určitě to tak je)
To Admin: Kdyby sem to popletl tak to prosím uveď na pravou míru. Děkuji
Editoval franišek (14-08-2011 17:18:20)