SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny,chtěl jsem se zeptat,jen čistě teoreticky bylo by možné naistalovat HF-start(bezdotydové zapálení oblouku) na klasickou elektrodovou svářečku staršího typu např.Triodyn,WTU,KS ?
Myslím že by to zajímalo více lidí.
Díky za názory :-)
slo by , ale nepouzitelne na MMA .
Zdravím,já vím že je to pro mma nepoužitelné ale jen mě to zajímalo.Mluvili jsme s chlapi v hospodě a nějak,ani nevím jak jsme se dostali až k tomuhle.Jeden říkal že to možné je,druhý zas že není,tak mě zajímal názor nezávislých odborníků. :-)
Dobrý den,
jak už psal kolega výše, šlo by to. A použitelné na MMA by to bylo.
Moje otázka zní: z jakého důvodu by HF bylo dobré na Triodyně či WTU pořípadě KS.
Všechna tato zařízení zapalují oblouk solidně. Snad KS 250 má v některých případech problémy na nižším proudu, ale i to je řešitelné.
S pozdravem Zdeště
zdeště-Zdravím,vlastním Triodynu asi 15 let a namám s ní sebemenší problém a co se týče zapalování oblouku tak je to vždy na poprvé ať na 1,6mm nebo 6,0mm elektrodu.Jak jsem říkal,bavili jsme se s kamarády o svařování a dostali jsme se až k TIGu a s ním související HF-zapalování.
Byla by to ale možná dobrá frajeřina,akorát si nedokážu představit to tlačítko na kleštích s elektrodou.
Myslíte si že by to fungovalo přesně tak jak u TIGu?Byl by to vlastně zápal obloku bez ochranné atmosféry argonu.
Dobrý den,
určitě by to byl zápal jak víno, jen to spouštění by asi bylo výzvou pro kutily /pokud pominu šlapku či nějaké tlačítko/.
S pozdravem Zdeště
Prostuduj starší vlákna , je toho zde hafo i s domaprodukcí , typy zdrojů , ochranných obvodů , popis transformátorů , fotogafií domácích i profiprovedení atp . Používalo se i za hlubokého bolševika u MMA . jiné sváření u nás běžné ani nebylo . Byly to přídavné přístroje průmyslově vyráběné , popis i fotky zde též najdeš .
Zdravím,nejsem žádný elektrotechnik ale čistě teoreticky co by bylo potřeba na HF zapalování do stroje řekněme RK 320?
Teoreticky je třeba VN vf zdroj , převodník na svářecí kabely a ochranu svářecího zdroje .