SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Prosím zkušené svářeče TIGem o radu. Budu dělat zkoušky na vaření trubky průměr 50 mm poloha HL 045,mám stále problém s provařením kořene. Nejde mi udělat souvislej kořen s mírným převýšením,stále se mi tam dělaj vpadlá místa.Mezeru mám 3 mm,proud 80 A . V knížkách je doporučené vedení kolmo k svarové lázni,u někoho jsem zase viděl vedení elektrody dost šikmé,ať zkouším co zkouším,nedosahuju požadovaného kořene. Chodím do svářečské školy ,ale tam je hlavní zájem nespotřebovat moc materiálu ,jsou tam samí CO čkáři,mám trénovat,ono to prý půjde,ale mě to nejde. Kouťáky,ploché svary atd mi jdou bez problémů. Prosím o radu.Předem díky.
síla stěny 4 mm
Zkoušej hýbat s mezerou ( zvětšit, zmenšit ) a jinak vést kolmo k lázni a možná přidávat více drátu.
urcite hybat s mezerou
skus si dat medzeru 3 mm.prud si ponechaj na 80 v pripade ze ti to pada daj si menej o 3.
skus davat drat z vnutornej strany na ukos.drot sa snaz natlacat plynule-dolezite.
pri kazdom preruseni zvarania si nabrus nabehy.
Hele tomasi77, myslím, že po téměř dvou letech to původní pisatel už úspěšně vyřešil. Takže vytahovat dva roky starý vlákno mi nepřijde jako ideální. Není potřeba se zase vyjadřovat ke všemu a než na něco odepíšeš, koukni se nejdřív na datum posledního příspěvku v daném vlákně.
To já si zase myslim, že neni na škodu reagovat na starý vlákno, protože kdokoliv může mít stejnej problém i po dvou letech a může si to zpětně najít.A nedávno sem ho měl i já, kámoš co tim vaří mě to naučil a je to přesně tak jak říká tomas77.