SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, prošel jsem celý web ale nenašel jsem zkušenosti s touto svářečkou. jestli koupit nebo ne, jak se s ní pracuje a vaše postřehy. Pokud už tady byla probírána hoďtě mi sem prosím odkaz. Díky
Alfa 180 je vhodná pro profesionální použití pouze pro autoklempíře . Na větší zámečnické práce má poněkud malý zatěžovatel , cca 110 A na 100 procent. Na domácí kutění a drobnější svařování velice dobrý třífázový zdroj. Záleží co od něho očekáváte.
Ano převážně na klempířské práce a na domácí kutění bych jí chtěl koupit. Jen mě stále zaráží, že se moc nekupují - spíše více lidí se ptá na OMi co sem tak vypozoroval.
Tak kdyby z vás jí někdo měl, podělte se o své poznatky.
jede vyborne jako kazda jina ceska,protoe jsou vsechny stejny ale nerekl jsi naco ji chces,protoze to je to dulezity,tahle 180 byva za pekny penize,sam sem mohl koupit za 13 se sprejem a horakem a civkou,chteli dat na prodejnu jinou...ale na me je moc siroka tak sem vzal omi 204,mam malo mista v gazazi nic vic
česke svařečky, zvlašte 3F jsou velmi dobre mel jsem i 1F omi 165_ v přestevbe einhell svařela dobře potreboval sem svařit i silnejší matroš proto OMI 205....
Ahoj ja mam sice Alfain 280 HD ,ale fakt ide v pohode a doteraz za tých 5 rokov žiaden problém. Pracujem s ňou skoro denne. Predpokladam,že aj tá 180 bude v pohode,ale ako píšu vyššie rozhodujúce je načo bude určená. Na klampiarské práce a domáce použitie bude dostatočná na konštrukcie a zámočníctvo treba silnejší stroj. Prečo tie stroje má málo ľudí je možno ich vyššia nadobúdacia cena ako u OMI a KIT .Keď to vieš kúpiť v dobrej cene kľudne budeš spokojný.V neposlednom rade keby bol problém servis je tiež dostupný.
alll>jak silnej matros? mam 204 posuv 3 napetí 5 a svarim vpohode 8mm,zda se mi ze je moc silna,zvysimli posuv na 3,5 tak uz to kope,sem si rikal ze delam neco spatne,ale tak to proste je
20 mm matroš svařím mam nasazen drat 1.0 napetí a posuv vyzkouším vždy podle toho aby to pekně šumelo a ne prskalo a dělalo kuličky.. 3F mašiny mají vždy navrch transformator ve vašem stroji je temeř identicky z mojim v omi 205 jetam možna jen jinší poměr zavitu na primaru a sekundaru trafa. když vam už posuv na 3.5 už kope tak zvyšte napetí na 6 a doladte posuvem dratu, jen nevim jakym dratem vaříte.. hadal bych, ale asi budete mit 0.8...
ano 0,8 mam,ale nevedel sem ze varite 20mm,to musi byt sakra konstrukce ci co vyrabite
pawka:Ono stačí když si chceš udělat slušnej svěrák pod vrtačku a nevyhodit za něj pomalu výplatu.
Spíše konstrukce na kšeft, co nestihaji u kamoša svařeči posvařovat tak čas odčasu dostanu zakazku na svařeni vetšinou dělaji velky serie vyrobku na co už nemaji kapacitu tak dostanu ja na svařeni dostanu vykres podle ktereho vyrobek složím naheftuju a svařím nasledne se ke mě stavi jejich technik OTK zakazku zkontroluje zda sedí miry a tolerance po svařeni a dostanu dohodnute hrahy za urcity počet hodin nekdy delam uplne novy vyrobek a natavuju čas za ktery se ma vyrobek svařit ješte tam nechavam velkou rezervu pro ty pomalejší..
mam taky pripraveny tyce 20mm na nozkovy hever aut.,at se vam dari chlapy!
Ještě mám otázku, jakou sílu materiálu s touto svářečkou dokážu svařit?
Jinak díky za reakce měla by být na karosářské práce plus i něco kolem baráku atd.
hadam max 10 v jednom nánosu svaru,ale i tak u vetsich materialu volis X a svaris z obou stran nebo se pletu?
pokud by se vam podařilo nasadit 1.0 svařovaci drat tak by jste svařil až tech 20mm z ukosy do pul V... musel by byt sunany bočni kryt a by tam civka z 1.0 šla nasadit..
V žádném případě nesvařujte drátem o průměru 1mm. Hrozí poškození stroje/zejména usměrnovače/Jinak jakýmkoli ceočkem je možno svařit téměř jakoukoli sílu materiálu.Pokud použijete úkosy a budete vařit na více vrstev je to jen otázka trpělivosti.Alf 180 je stavěn na drát 0,8 mm a 15kg cívky. Toho se držte a budete spokojen.
neviem preco sa tu bavite o 1 drate, kedze povodne bola otazka na karosarinu + nieco okolo baraku ... neviem si predstavit "nieco okolo baraku" vacsie ako 5mm
Alf 180 HD mam doma, zatial len kratko (mesiac), no som s nou velmi spokojny, maly rozstrek aj s cistym CO2, nevyhadzuje ani 10A istice (este stare), za tie prachy mi to stalo.
zatial som varil pokusne ako prehrdzaveny vyfuk, tak 5mm plochace a stale vykonom som nebol na plno ... 0.8 dratom vsetko ...
Viac menej som sa do posledneho kola rozhodoval medzi ALF 180 a OMI 204-205. zhodou okolnosti mali na predajni iba alfu ..., tak som ju rovno zobral :-) Dosiel som domov a ako som ju doniesol, tak som iba zapojil plyn, horak, zalozil drot a rovno zvaral, ziadne nastavovanie ani nic podobne .. ale ako hovorim, mam ju iba mesiac, uvidime este pri narocnejsich ulohach :-)
Editoval morseee1 (05-08-2011 08:10:43)
Alfíci jsou dobří-kámoš má v kovárně 280,kolega nožíř zmiňovanou 180,tchán 356 a ani s jednou nejni problém svařovat(kultivované chování).Na základě těchto zkušeností jsem byl rozhodnut koupit 320(prodejce mě sice tlačil do Kuhtreibera 309 s tvrzením o vyšší kvalitě a lepším zatěžovateli strojů,ovšem reference které jsem na tento konkrétní model sehnal hovořily spíš pro Alfu.Stejně tak ochota prodejce jít u stroje s cenou včetně výbavy značně dolů mě odradila).Pak se mi ale naskytla Froniuska za výbornou cenu tak jsem ji koupil a 1mm drátem se djí svařovat i tenčí plechy.Naposledy jsem si dělal kýbl na kalící olej ze seřízlých zbytků komínovek 200mm průměru(tloušťka plechu je tam kolem 1,5mm).Občas tam bylo potřeba přemostit mezeru přes 5mm,ale povedlo se to kyblík nikde neprotíká ani neprosakuje
Tak by to mělo svařit výztuhy na nápravy, 3 rameno + 3 výztuha. Takže nemám smisl hledat silnější např ALF 250?
ja myslim ze bez problemov .. ked som sa len ucil s nou robit, tak som si pokusne navaril dve cca 20 cm husenice asi dva cm vedla seba a hned ich aj zacal spajat, pekne sprava do lava .. trvalo to urcite dlhsie ako urobit kratke zvary na vystuhach a ramenach .. Zvaracka podla mna ani nevedela ze nieco robi, a to som varil na 6 stupni zo 7
Na jednu vrstvu je mozno svarit koutovy svar max. a6. Ostatni je o zatezovacim ciniteli a skladani vrstev.
Tak jsem se ještě nerozhoupal ke koupi ale chtěl bych vědět jestli se vyplatí připlatit si za tuto. http://www.alfain.eu/cs/produkty/svarov … der=poradi
Bude ten rozdíl při svařování znát, že je o trochu silnější než co sem uváděl v názvu téma. Rozdíl to zas není zas tak razantní. Co myslíte.
Tak co nikdo nic ?
Ta "akce " je na víc než bylo puvodni zadání. POkud je cenově výhodná,tak bych ji bral.
Ahoj. Keď už rozmýšlaš nad tou 220 kou prečo nezobrať Alf 250 AXE tam je cenový rozdiel iba nejakých 20€ a predsa je to trošku silnejšia mašina aj keď na doma aj 220 bohate stačí. Čo sa týka značky Alfain už ich nejaký používam a bez problémov.