SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
ramon napsal(a):
1. TIG 30 není svářečka, ale pouze přídavné zařízení TIG ke svařovacímu zdroji.
2. TIG 20 umožňuje regulovat náběh proudu skokově (přepínačem strmě/plynule), dále potenciometrem nastavení proudu, doběh proudu a dofuk plynu. Zapalování obloku se provádí škrtnutím o svařenec a zapálením sníženým proudem. Dále na něm jsou průchozí vývody na vodou chlazený hořák. Pulzaci nemá, ale lze připojit přídavné zařízení DP20, které toto zvládá.
3. TIG 30 umožňuje regulovat potenciometrem náběh proudu, vařovací proud, doběh proudu a dofuk plynu. Po přepnutí přepínaček do pulzního režimu lze regulovat proud v pulzu, proud v mezeře, délku pulzu a délku mezery. Dalším přepínačem lze přepnout bodování a potom regulovat délku bodu. Zapalování oblouku je vysokofrekvenčně. Dále na něm jsou průchozí vývody na vodou chlazený hořák. Co se týče max. proudu tak v dokumentaci je napsáno 240A DZ=60%
4. Schéma TIG30 i TIG20 ti můžu poslat, ale u TIG30 jsou 2 varianty elektroniky. Já mám pouze tu starší.
Muzes mi prosim take zaslat to schema? hfturbo@seznam.cz diky
ramon napsal(a):
posláno na email TIG30+ TIG20
Jeste jednou diky..
Zdravím Ramon
Prosím aj ja poslať tú schému na ten TIG20 a hlavne TIG30
Vopred ďakujem Hara gajci@stonline.sk
hara napsal(a):
Zdravím Ramon
Prosím aj ja poslať tú schému na ten TIG20 a hlavne TIG30
Vopred ďakujem Hara gajci@stonline.sk
poslal jsem ti to na email
Ahoj.
Dnes se mi do rukou dostal TIG 30, ale nejsem si jistý jak ho správně nastavit a zapojit ke svářečce, mohl by mi někdo poradit?A ještě mám jen problém, jak vedou ty dva dráty z hadice, tak je tam urvaná zástrčka, takže nením kam a jak je zapojit?
Moc děkuji.
Veteranista
marek.reznicek(zavináč)ceskyveteran.cz
Já také prosím o schéma obou TIGů. Předem děkuji JirkaH
jiri.holec@o2.com
JirkaH napsal(a):
Já také prosím o schéma obou TIGů. Předem děkuji JirkaH
jiri.holec@o2.com
poslal jsem vám to na email
admin napsal(a):
Lukas nebo Ramon, pošlete ta schémata TIGů 20 a 30 na admin-zavináč-svarbazar.cz a dáme je do sekce Ke stažení k volnému stažení. Díky.
maš to tam
večer pošlu komplet dokumentaci od obou TIGů
to Admin:
Dorazili ty schémata svářeček a tigů ? Posílal jsem emailem to ve čvrtek večer. Byl to zip soubor asi 14Mb.
bylo v tom KS200, KS250, KS250R, UTA200, WTU200, WTU315, TIG20, TIG30 a DP20.
Da sa prerobit DC TIG na AC TIG. Na fore som sa docital ze ak je regulovana AC cast tak ano.
Co sa viac pouziva regulacia v AC casti ci DC casti. Ci sa ma vyznam vrtat v masine. Asi vsetci vyrobcovia budu pouzivat tu lacnejsiu regulaciu? Nemam v tom jasno ja sa tomu moc nerozumiem ak nejaky technik vie nech napise.Dik
Dobrý den pánové,zkoším si nechat postavit Tig 30 podle schemat jež jsou uvedeny v sekci ke stažení.Vše by bylo v pořádku až na jednu maličkost.Ve schematu je uveden impulsní transformátor{TC 2}ale nejsou tam uvedeny žádné hodnoty nebo označení.Chci vás poprosit o nějaké bližší info. o tomto trafu.Předem děkuji.
bližší info k němu nemám maximálně ho můžu vyfotit a spočítat závity a napsat průřez jádra. Ale jaký je feritový materiál na jádře to nevím. Stavěl si ho můj kolega a ten si impulzní trafo objednával originál a elektroniku si stavěl sám. Vše se nechá objednat u firmy Triosvar BRUMOV. tel.: 636 330 726. Kupuju od nich veškeré náhradní díly na svářečky vyrobené MEZ Brumov
Děkuji Ramon,chtěl bych se zeptat,kolik zhruba stálo to trafo a jak to kolegovi svařuje.Jestli je levnější a lepší postavit si tig30 sám a nebo ho koupit hotový.
Myslím si že stavět TIG30 nemá smysl já ho koupil starší ale zcela funkční za 1000,- už jen s tím ionizačním trafem to nebude snadné je vinuté pěknou pásovinou a na ferit. jádře. Ikdyž mám vyzkoušen i ionizátor s pár závity svař. lana a pár závity na primáru jen tak ve vzduchu a šlapalo to.
Zdarvím Libore
Jak si prosim ťa robil ten ionizátor s " s pár závity svař. lana a pár závity na primáru jen tak ve vzduchu ".
Skusal som to aj ja, ale nedarilo sa mi. Napiš mi prosím podrobnosti.
Dík Hara
Zkoušel jsem to podle návodu který tady vyšel "postavte si TIG AC/DC" zkusím to vyfotit a pošlu.
Editoval libor (26-05-2008 14:43:30)
zdravim prosimvas nemate nekdo náke schema zapojení TIG30 a nějaký navod k obsluze pokud ano tak mi ho prosim zašlete na Email: jirkabd@seznam.cz diky moc
zdarec,kdyby jste někdo sháněl TIG 30 tak mám k prodeji je nový uloženka odzkoušený,je k tomu i nový kapalinou chlazený hořák ZHT315,sada kleština hubic,propojovací kabely,dálkový regulátor DR20,schema propojení a schema elektroniky.Rok výroby 1991.Cena 3500,-kč tel.731 102 549